2012-04-10 14:50:17
Φωτογραφία για Εκεί που το μπάσκετ το βλέπουν άνθρωποι
Οι 15.504 φίλαθλοι (και όχι ανθρωπόμορφα ρετάλια) που παρακολούθησαν τον αγώνα ανάμεσα στην Κάχα Λαμποράλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελούν νέο ρεκόρ προσέλευσης στην ιστορία της ACB. Το παιχνίδι διεξήχθη στην ανακαινισμένη «Fernando Buesa Arena» και οι γηπεδούχοι νίκησαν 67-66. Διαβάστε στο Sport24.gr για το νέο «στολίδι» της Βιτόρια και το ρεκόρ που ανήκε και παρέμεινε στη Χώρα των Βάσκων

Οι 15.504 φίλαθλοι που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο της Κάχα Λαμποράλ, αποτελούν νέο ρεκόρ προσέλευσης στην ιστορία της ACB.

Το προηγούμενο ρεκόρ (15.414) ανήκε στην γειτονική Μπιλμπάο από αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ.

Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες. Όλοι γνώριζαν ότι θα έπεφτε το ρεκόρ προσέλευσης θεατών της ACB και ήθελαν να είναι παρόντες σε μια βραδιά που έγραψε τη δική της ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Αν το τελευταίο κόλπο του «μάγου» Γιοσεάν Κερεχέτα ήταν η δημιουργία πριν χρόνια ενός εκπληκτικού προπονητικού κέντρου για ομάδα μπάσκετ που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη, τότε η καινούργια, ανακαινισμένη «Fernando Buesa Arena» είναι ένα πραγματικό θαύμα!


Το γήπεδο στο οποίο εδρεύει η Κάχα Λαμποράλ, από τις 9.500 θέσεις που είχε, πλέον διαθέτει 15.504, ενώ για την ολοκλήρωση του έργου χρειάστηκαν 30 εκατομμύρια ευρώ αντί του αρχικού προϋπολογισμού που προέβλεπε «μόνο» 19. Το ύψος του κλειστού βρίσκεται στα 48 μέτρα και η φιλοδοξία των ανθρώπων του βασκικού συλλόγου είναι να αποτελέσει σήμα κατατεθέν της Βιτόρια αλλά και έδρα ενός από τα μελλοντικά Final 4 της Ευρωλίγκας.

Πανοραμική άποψη της «Fernando Buesa Arena» από παλαιότερο αγώνα με το τρίτο διάζωμα ακόμα κλειστό στο κοινό.Οι ιδέες όμως της διοίκησης της Κάχα Λαμποράλ δεν σταματούν εκεί. Το στοίχημα είναι, εκτός από μπάσκετ, να προσφέρουν και κάτι περισσότερο στους φίλαθλους, με παράλληλες εκδηλώσεις πριν και μετά τα παιχνίδια, στο στιλ των αγώνων του ΝΒΑ. «Θέλουμε το μεγαλύτερο μπασκετικό θέαμα σε όλη την Ευρώπη», είναι τα λόγια του Μίκελ Μπάρθενα, υπεύθυνου μάρκετινγκ της Baskonia, ο οποίος επιθυμεί να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατόν προϊόν ώστε να μπορέσει να προσελκύσει όλες τις ηλικίες και να καλύψει όλα τα ενδιαφέροντα.

Εξωτερική άποψη της «Fernando Buesa Arena» στη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισής του.Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, υπήρξαν διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παρουσία των περίφημων Red Bull Fighters (motocross σόου), ενώ οι πρώτοι 7.500 χιλιάδες φίλαθλοι που μπήκαν μέσα στο κλειστό πήραν δώρο από μια κόκκινη αναμνηστική μπλούζα με την ημερομηνία του αγώνα και το ρεκόρ που πραγματοποιήθηκε. Η ανακαινισμένη Arena μπορεί να άνοιξε τις πόρτες της στις 5 Φεβρουαρίου – μετά τις εργασίες που διήρκεσαν περίπου 10 μήνες – όμως χθες ήταν η πρώτη φορά που δόθηκε πρόσβαση σε ολόκληρο το ολοκαίνουργιο τρίτο διάζωμα.

Ο παλαιός θόλος μεταφέρθηκε δίπλα στην «Fernando Buesa Arena».Η κυριότερη αλλαγή που έγινε, ήταν η αφαίρεση του εντυπωσιακού θόλου της οροφής που μέχρι πέρυσι ήταν το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του γηπέδου, κάτι που όμως κρίθηκε επιβεβλημένο, ώστε να γίνει δυνατή η στήριξη του τρίτου διαζώματος. Σεβόμενοι πάντως την παραδοσιακή εικόνα του κλειστού, οι Βάσκοι μετέφεραν τον θόλο στον περιβάλλοντα χώρο και τον μετέτρεψαν σε ένα εντυπωσιακό υπόστεγο, κάτω από το οποίο θα διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις τις ημέρες των αγώνων.

Φάση από τον χθεσινό αγώνα ανάμεσα στην Κάχα Λαμποράλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης (9-4-2012)Κλείνοντας, να προσθέσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στο κλειστό της Μπιλμπάο (BEC), όταν τον αγώνα της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ, είχαν παρακολουθήσει 15.414 θεατές. Το ρεκόρ πλέον πέρασε στην Άλαβα και την «Fernando Buesa Arena» με τους 15.504 φίλαθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες της το βράδυ της Δευτέρας. Οι Βάσκοι αγαπούν το μπάσκετ και το δείχνουν έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία.Πηγές: Marca & Sport             sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ