2013-10-04 01:13:45
Φωτογραφία για Αιχμές Δένδια κατά της Δικαιοσύνης για το χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής
Αιχμές κατά της Δικαιοσύνης για το χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, άφησε σε συνέντευξή του ο... υπουργός προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, ο οποίος είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία «έπραξε ό,τι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη» και πως εάν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, τότε «οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν σε πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε».

Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, ο κ. Δένδιας είπε ακόμη ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα επεκταθεί. «Θα φτάσουμε ως το τέλος» και πρόσθεσε: «Ό,τι έγινε και ό,τι θα επακολουθήσει είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Εύχομαι και ελπίζω να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης». «Βρισκόμαστε στην αρχή», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιδράσεις των υποδίκων βουλευτών που αφέθηκαν ελεύθεροι, ο κ. Δένδιας τις χαρακτήρισε «αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νεοναζιστικής νοοτροπίας τους. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται».


Μάλιστα, προειδοποίησε όποιον νομίζει «ότι η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει πίσω στη μάχη με το νεοναζισμό, πλανάται πλάνην οικτράν. Και θα το διαπιστώσει στην πράξη. Θα φτάσουμε έως το τέλος, θα τους πολεμήσουμε παντού. Αυτό είναι το δημοκρατικό μας καθήκον».

Ερωτηθείς εάν υπήρξε αντίδραση κατά της Χρυσής Αυγής μόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και διαφορετικό η τεκμηρίωση της συνολικής δράσης της βάσει οργανωμένου σχεδίου». Επίσης, επισήμανε ότι οποιοσδήποτε Έλληνας θα μπορούσε να κάνει την αναφορά στον Άρειο Πάγο -ώστε να ξεκινήσει η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ