2013-10-04 10:09:06
Φωτογραφία για Mετακόμισε τα πάντα από το σπίτι του λίγο πριν παραδοθεί ο Παππάς
Η καθυστερημένη εμφάνισή του ενώπιον των δικαστικών και διωκτικών αρχών υπήρξε -ως φαίνεται- καταλυτική για την κρίση των ανακριτικών αρχών, και λίγο πριν από τις 9 χθες το βράδυ ο... κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κρίθηκε προφυλακιστέος για το κακούργημα της «διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση».

«Ζήτω η ελευθερία. Η Χρυσή Αυγή δεν τελειώνει. Θα γίνει χείμαρρος και θα πνίξει τους προδότες», φώναξε την ώρα που οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον συνόδευαν στο τζιπ που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ.

Επί εξάωρο σχεδόν, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «σκληρό ηγετικό πυρήνα» της οργάνωσης επιχείρησε να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας. Ακολουθώντας τη «γραμμή» των συγκατηγορουμένων του βουλευτών αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική. Μάλιστα κατά την είσοδό του στα δικαστήρια της Ευελπίδων δήλωσε ότι «η Χρυσή Αυγή, όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα κατέβει».


Ως προς τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Χρήστος Παππάς δήλωσε πλήρη άγνοια, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με το καταστατικό της οργάνωσης παρέπεμψε, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, σε αυτό που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο.

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν ανακριτές και εισαγγελείς, οι οποίοι έκριναν ότι είναι ύποπτος φυγής αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων και ως εκ τούτου θα πρέπει να προφυλακιστεί.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών φαίνεται να διαδραμάτισε το γεγονός ότι ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής παραδόθηκε ένα εικοσιτετράωρο αφού γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Ως προς τη δικαστική κρίση ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, σημείο-κλειδί απετέλεσε, κατά πληροφορίες, επώνυμη μαρτυρία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με την οποία ο Χρήστος Παππάς λίγες ώρες πριν παραδοθεί στις Αρχές μετακόμισε τα πάντα από το σπίτι του χρησιμοποιώντας τρία φορτηγά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο Χρήστος Παππάς φέρεται να κατέχει υψηλή θέση στην ιεραρχία της ηγετικής ομάδας που προέβαινε σε εγκληματικές πράξεις και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο προφυλακισθείς γ.γ. του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος -στον οποίο αποδίδεται η ιδιότητα του αρχηγού- και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, ο προφυλακισθείς Γιάννης Λαγός και ο Νίκος Μίχος.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ