2013-10-04 10:46:05
Φωτογραφία για Δένδιας: Μη αποδεκτός ο νεοναζισμός στην Ελλάδα
Για τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και το στόχο της κυβέρνησης για εξάλειψη κάθε νεοναζιστικού και ρατσιστικού στοιχείου μίλησε... ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN.

Στην αρχή της συνέντευξης η Αμανπούρ αναφέρεται σε καταγγελίες για ρατσιστικά στοιχεία εντός της αστυνομίας και καταγγελίες που έχουν κατά καιρούς γίνει από πολίτες και ρώτησε τον υπουργό αν η κυβέρνηση κάνει κάτι για να ξεριζώσει αυτά τα στοιχεία και αν συμφωνεί με αυτές τις κατηγορίες.

Οπως είπε ο κ.Δένδιας, «αυτό που κάναμε ήταν να δώσουμε εντολή για μία ευρείας κλίμακας έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία. Και ήδη έχει αποδώσει καρπούς. Θεωρώ ότι εννέα στις δέκα υποθέσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη. Και να μου επιτρέψετε να σας πω, ότι είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας να καθαρίσουμε την Ελληνική Αστυνομία από οποιοδήποτε ρατσιστικό στοιχείο».


Στη συνέχεια η δημοσιογράφος υπενθύμισε τις δηλώσεις τόσο του υπουργού ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, όσο και του κ.Σαμαρά ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να αποδεχθούν επιγόνους του Χίτλερ και των Ναζί. «Ωστόσο διατηρούν έδρες στη Βουλή», είπε η Αμανπούρ και ρώτησε αν υπάρχουν ανησυχίες για αυτό, καθώς η κατάσταση που οδήγησε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής -(νεργία, ύφεση, λαθρομετανάστευση) συνεχίζει να υφίσταται.

«Εν μέρει έχετε δίκο. Αλλά επιτρέψτε μου ξανά να σας επαναλάβω ότι πρώτα απ' όλα, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Θα πάμε όσο μακριά χρειάζεται. Ναι, οι συνθήκες αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν, η ανεργία υπάρχει, η οικονομική κρίση υπάρχει και οι ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση. Αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία και δεν θα γίνει αποδεκτή ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση του φαινομένου του νεοναζισμού. Ο Νεοναζισμός είναι παντελώς μη αποδεκτός», σημείωσε ο κ.Δένδιας.

«Η ελληνική κοινωνία είναι μία ανοιχτή κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα και να βγούμε από την κρίση. Και την ίδια ώρα είμαστε έτοιμη να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαώματα και το γράμμα του νόμου. Ξανά, αφήστε με σας παρακαλώ να επαναλάβω, ο νεοναζισμός είναι μη αποδεκτός στην χώρα αυτή», πρόσθεσε.

Οσον αφορά την υπόθεση των συλλήψεων της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός ρωτήθηκε εάν υπάρχουν φόβοι για αντίδραση από υποστηρικτές του κόμματος. Ο κ.Δένδιας απάντησε αρνητικά, όπως είπε για έναν απλό λόγο: ο πρωθυπουργός έχει την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. «Πιστεύω ότι πολλοί ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή για τους λόγου που προαναφέρατε: ανεργία και οικονομική κρίση. Από την άλλη πλευρά όμως, τώρα καταφέραμε να αποκαλύψουμε στην ελληνική κοινωνία το αληθινό πρόσωπο αυτού του κόμματος, το οποίο όπως προείπα είναι εγκληματική οργάνωση. Και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί αυτού του κόμματος θα μειωθούν σημαντικά, όσο η η αλήθεια γίνεται εμφανής στην ελληνική κοινωνία».
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ