2013-10-04 10:54:44
Φωτογραφία για Δήμος Αθηναίων / Ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του Ρ/Σ 9.84....!!!
Το Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με οποιαδήποτε πρόθεση της κυβέρνησης να παρέμβει στη λειτουργία του «Αθήνα 984» 

ή να τον εντάξει σε οριζόντια σχέδια κινητικότητας, με στόχο το κλείσιμο του.

Σε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζεται με έμφαση…, ότι ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και σε συνεργασία με τους εργαζομένους για την υπεράσπιση και  διατήρηση του ιστορικού δημοτικού ραδιοφωνικό σταθμό.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με αυξημένη πλειοψηφία, καθώς ψήφισαν υπέρ οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και οι…,  «Αθήνα: Πόλη της Ζωής μας», «Επιμένουμε Αθήνα», «Ανοιχτή Πόλη» και «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».

Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε το στέλεχος της πλειοψηφίας Τάσος Αβραντίνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο 9. 84 χρηματοδοτείται από το Δήμο με 4,8 εκατ. ευρώ το χρόνο και τα έσοδα του δεν ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, λέγοντας ότι επομένως δεν πρόκειται για μια βιώσιμη επιχείρηση.


«Έχουμε ρωτήσει τους δημότες της Αθήνας αν θέλουν να πληρώνουν 5 εκατ. ευρώ περίπου το χρόνο για να συντηρείται ένα ραδιόφωνο που έχει πολύ μικρή ακροαματικότητα» αναρωτήθηκε και πρότεινε ένα ραδιόφωνο με μικρό κόστος λειτουργίας που θα ασχολείται μόνο με τοπικές υποθέσεις.

Η συζήτηση που διεξήχθη παρουσία αρκετών εργαζομένων του ραδιοφώνου, ξεκίνησε από την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικήτα Κακλαμάνη.

Κακλαμάνης

Όπως είπε, παρόλο που φαίνεται ότι το ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα δημοτικά ραδιόφωνα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δήλωσε ότι σαν παράταξη θα συμφωνήσει με τις δηλώσεις του Δημάρχου και με τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι στηρίζει τη συνέχιση λειτουργίας του 984. «Να μην αρκεστούμε σ’ ένα απλό ψήφισμα» ανέφερε.

Καμίνης : Αντικειμενικότητα – εξυγίανση

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη. «Νομίζω ότι αυτή είναι μια συγκυρία από τις λίγες που μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σύμπνοια σε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο» υπογράμμισε ο Δήμαρχος . Και πρόσθεσε ότι η ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού δεν είναι συνυφασμένη μόνο με την πόλη της Αθήνας και την ανάγκη πληροφόρησης των πολιτών της, αλλά γενικότερα με την ελεύθερη έκφραση στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αφού είναι ο πρώτος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας.

«Η ανάγκη λοιπόν αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και ο σεβασμός του χρήματος των φορολογουμένων, αποτέλεσε τη βάση για την αποφασιστική εξυγίανση του ραδιοσταθμού που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται με επιτυχία, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του 984» τόνισε.

Ξεκαθάρισε δε ότι οποιαδήποτε πρόθεση της κυβέρνησης να παρέμβει στη λειτουργία του 984 ή να τον εντάξει σε σχέδια οριζόντιας κινητικότητας, δεν είναι αποδεχτή, απορρίπτεται κατηγορηματικά από τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας και το Δημοτικό Συμβούλιο, και βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα.

«Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με οριζόντιες περικοπές, αλλά με σχέδιο και προσήλωση στο συμφέρον των δημοτών και της πόλης. Προτείνω λοιπόν να πάρουμε μια απόφαση ότι δεν πρόκειται εμείς να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση στον 984, ότι ο Δήμος θα τον κρατήσει ανοιχτό, και ότι συνεχώς θα τον βελτιώνουμε» κατέληξε.

      Σοφιανός : Κανένας εφησυχασμός

Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εσωτερικών δεν μπορούν να εφησυχάσουν κανέναν, υποστήριξε από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός και δήλωσε ότι συμφωνεί με ένα ψήφισμα, το οποίο θα δηλώνει την αποφασιστικότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεχίσει η λειτουργία του 984 με τους εργαζόμενους που έχει

. «Και αυτό είναι κρίσιμο, γιατί μπορεί να μείνει ανοιχτός με άλλους όρους απ’ αυτά που ήδη υπάρχουν» τόνισε, αναφερόμενος στο θέμα των εργαζομένων.

      Αμυράς: Είναι « σύμβολο»

Αδιανόητο χαρακτήρισε το κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφώνου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε Αθήνα» Γιώργος Αμυράς, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πηγή υπεραξίας για το Δήμο.

«Συμφωνούμε ότι με την έκδοση ψηφίσματος που θα βγει και βεβαίως με την επισήμανση διασφάλισης των θέσεων εργασίας όλων των ανθρώπων που εργάζονται στον 984» σημείωσε .Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα σύμβολο. Πρότεινε τέλος τη στροφή του δημοτικού ραδιοφώνου στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και στον τομέα της αγοράς εργασίας. «Πρέπει να γίνει ένας δίαυλος αληθινής επικοινωνίας του δημότη με το Δήμο και την πόλη» κατέληξε.

            Πορτάλιου  :Με αποφασιστικότητα

Από το γεγονός ότι η «Ανοιχτή Πόλη» έχει διαχρονικά στηρίξει τον « 9,84» και τους εργαζόμενους, ξεκίνησε την τοποθέτηση της η επικεφαλής της παράταξης,  Ελένη Πορτάλιου.

Στη βάση, πρόσθεσε, «αυτής της συνέχειας και της αντίληψης για το σταθμό και την ενημέρωση, είναι αυτονόητο ότι και σήμερα, θέλουμε να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζουμε ότι αν το θέμα υποτροπιάσει – γιατί δεν ξέρει κανείς- θα το αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και δεν θα επιτρέψουμε να υποστεί καμία συνέπεια της γενικότερης μνημονιακής πολιτικής, κανένας εργαζόμενος στο σταθμό».

                 Κωνσταντίνου: Να παραμείνουν όλοι

Τη λήψη μιας απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα στηρίζει τη λειτουργία του ραδιοφώνου και θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, ζήτησε ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας»,  Πέτρος Κωνσταντίνου.

Και αυτό επειδή, όπως είπε, γίνεται αρκετή συζήτηση αν το προσωπικό το οποίο υπάρχει και ιδιαίτερα οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. «Πρέπει να πούμε ότι θα παραμείνουν όλοι» τόνισε και επανέλαβε την πρόταση του για αναμετάδοση από τον 984 του προγράμματος της ΕΡΤ.

Σημειώνεται τέλος ότι μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, το λόγο πήραν και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν επίσης την κάθετη αντίθετη τους στο ενδεχόμενο κλεισίματος του ραδιοφωνικού σταθμού.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ