2013-10-04 12:02:05
Φωτογραφία για ΣΙΜΟΝΣ : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ... ΧΑΪΝΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΡΦΩΝΩ! *VIDEOS*
Ο Σέντρικ Σίμονς μιλάει στο "onsports.gr" για τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό, τη σύγκρισή του με τον Κάιλ Χάινς, τον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τη συνεργασία του με τους άλλους «ψηλούς» των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο 27χρονος σέντερ των ερυθρόλευκων τονίζει στις δηλώσεις του ότι δεν θέλει να μοιάσει στον Κάιλ Χάινς και σε κανέναν άλλον παίκτη, αλλά να κάνει το παιχνίδι του, το οποίο, όπως λέει, θα περιλαμβάνει πλούσιο θέαμα με άλεϊ ουπ και καρφώματα.

Ο Αμερικανός άσος των πρωταθλητών Ευρώπης δεν κρύβει, ακόμη, ότι θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στον Ολυμπιακό η προηγούμενη εμπειρία του από ελληνική ομάδα που ήταν τη σεζόν 2010/11 στην Καβάλα.

Από τότε, ο Σίμονς αγωνίστηκε στην ισπανική Εστουντιάντες και την ιταλική Μπρίντεζι, αλλά η μεγάλη πρόκληση της καριέρας του είναι στο Λιμάνι, όπου το επίπεδο και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, όπως παραδέχεται ο ίδιος.


Είσαι νέος στον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το καινούριο περιβάλλον σου;

«Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Εγώ έρχομαι από την Καβάλα και τις άλλες ομάδες που έχω αγωνιστεί. Όλοι παίζουν μαζί και παίζουν καλά. Είναι ωραίο που είμαι στο υψηλότερο επίπεδο».

Έχεις παίξει στο παρελθόν στην Ελλάδα. Είναι αυτό κάτι που θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς πιο εύκολα στον Ολυμπιακό;

«Ναι, γιατί αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παίρνω ριμπάουντ και να τρέχω. Δεν είμαι αυτός που θα σκοράρει, αφού έχουμε τον Μπίλι (Βασίλης Σπανούλης) και τους άλλους γκαρντ για αυτό. Είναι εύκολο, γιατί ήμουν εδώ και πριν και ξέρω πως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα έχουμε παίξει κάποια (παρόμοια) παιχνίδια στην Τουρκία. Οπότε έχω εμπειρία και εκεί επίσης».

Τώρα, όμως, οι απαιτήσεις είναι πιο υψηλές. Ο Ολυμπιακός είναι κάτοχος της Ευρωλίγκας δύο συνεχόμενες χρονιές. Πώς το βλέπεις αυτό;

«Φυσικά, οι απαιτήσεις είναι υψηλές, αλλά ελέγχουμε αυτό που κάνουμε, να κερδίζουμε ματς που πρέπει. Όσον αφορά εμένα, παίζω τον ρόλο μου στην ομάδα, όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε και φέτος να κάνουμε αυτό που κάναμε πέρσι».

Πόσο δύσκολο είναι για τον Ολυμπιακό να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Ευρωλίγκα;

«Η κατάκτηση του τίτλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση, το three-peat. Αλλά έχουμε μια διαφορετική ομάδα με παιδιά όπως εγώ, ο Ντάνστον, ο Πέτγουεϊ και ο Ματ (Λοτζέσκι) που δεν έχουμε ξαναπαίξει σε αυτό το επίπεδο. Φυσικά, ο στόχος μας είναι να είμαστε ξανά στο Final 4 τουλάχιστον».

Τι σου έχει πει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, για τον ρόλο σου στην ομάδα;

«Να παίρνω ριμπάουντ, να παίζω άμυνα και να τελειώνω τις φάσεις κάτω από τη ρακέτα. Να αξιοποιώ τις πάσες και να είμαι αθλητικός».

Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα κάτω από τη ρακέτα την περσινή σεζόν. Εσύ το έχεις δει αυτό;

«Ναι, παρακολούθησα κάποια παιχνίδια. Αλλά αυτές είναι κάποιες από τις αρμοδιότητές μου. Να τελειώνω φάσεις, να αξιοποιώ τις πάσες κάτω από τη ρακέτα και να καρφώνω. Να είμαι μακρύς και αθλητικός».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τους άλλους «ψηλούς» του Ολυμπιακού, όπως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ και ο Μπράιαντ Ντάνστον;

«Είναι καλή. Πρέπει να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Αλλάζουμε ο ένας τον άλλον αν και ο Ντάνστον δεν παίζει στην ίδια θέση με μένα, αλλά αποτελούμε ο ένας αλλαγή του άλλου. Έχουμε τακτική, μπαίνουμε μέσα και κάνουμε τη δουλειά μας, κάτι που περιμένει και ο κόσμος από εμάς».

Τις δύο τελευταίες χρονιές ο Ολυμπιακός είχε τον Κάιλ Χάινς στη σύνθεσή του. Οι φίλοι της ομάδας αγάπησαν πολύ αυτόν τον παίκτη. Θεωρείς ότι μπορείς να τους κάνεις να τον ξεχάσουν;

«Όχι. Νομίζω ότι είχε δύο πολύ καλά χρόνια εδώ. Εγώ μπορώ μόνο να παίξω το κομμάτι μου, να κάνω αυτό που κάνω. Να προσπαθήσω να κερδίσουμε αγώνες, παίζοντας το δικό μου παιχνίδι. Δεν θα προσπαθήσω να γίνω ο Κάιλ Χάινς ή κάποιος άλλος».

Θα είσαι θεαματικός φέτος; Θα δούμε από εσένα άλεϊ ουπ και καρφώματα;

«Ναι. Μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι κάτι που μπορώ να το υποσχεθώ. Θα δείτε τόσο άλεϊ ουπ όσο και καρφώματα».

Έχεις ξεκινήσει πολύ καλά με την ερυθρόλευκη φανέλα, αφού στα φιλικά πήγες εξαιρετικά. Πώς ήταν οι πρώτοι σου αγώνες με τον Ολυμπιακό;

«Τα πρώτα παιχνίδια είχαν τη δική τους πρόκληση, καθώς έπρεπε να προσαρμοστώ στο στυλ της Ευρωλίγκας. Όσο περνούσαν, όμως, τα ματς, ένιωθα όλο και πιο άνετα με την ομάδα, αφού τον περισσότερο χρόνο ήμασταν όλοι μαζί. Είμαστε πολλά νέα παιδιά που εξελισσόμαστε μαζί με την ομάδα. Ο ρόλος μου ήταν να βρω τι πρέπει να κάνω».

Ξεκινάτε τις επίσημες υποχρεώσεις σας με τις αναμετρήσεις για το Διηπειρωτικό Κύπελλο με την Πινέιρος Σκάι στη Βραζιλία. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με έναν τίτλο πολύ νωρίς στη σεζόν. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ομάδα;

«Είναι πολύ σημαντικό από άποψη αυτοπεποίθησης, να δέσει η ομάδα και να κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Το να ξεκινάς με νίκες είναι πάντα πιο καλό από το να αρχίζεις με ήττες».

Μετά από αυτό έχετε το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θεωρείς ότι είστε έτοιμοι για αυτό το ματς;

«Ίσως ναι, ίσως όχι. Γιατί στην ομάδα είμαστε όλοι μαζί μόλις μία εβδομάδα τώρα, με τον Σπανούλη και τα άλλα παιδιά που έπαιζαν στις εθνικές ομάδες, όπως ο Μπέγκιτς. Νομίζω ότι σε μερικές εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι».

Οι προσωπικοί σου στόχοι στον Ολυμπιακό ποιοι είναι;

«Αυτό που θέλω είναι να κερδίζω παιχνίδια. Να κερδίσω το ελληνικό πρωτάθλημα. Να κάνω αυτό που κάνω. Να έχω μια εξαιρετική χρονιά χωρίς να νοιάζομαι για τα στατιστικά μου από τη στιγμή που θα κερδίζει η ομάδα».

Δείτε βίντεο με τον Σίμονς:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ