2012-04-10 16:42:21
Φωτογραφία για Τρεις οι νέες χώρες στο Λονδίνο
Το προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον ολοκληρώθηκε και οι 12 ομάδες που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, από 29 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου είναι έτοιμες να μπουν στην κληρωτίδα.

Στη διοργάνωση του Λονδίνου θα υπάρχουν τρεις νέες χώρες, που θα συμμετάσχουν, σε σχέση με τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2008, με τις χώρες αυτές να έχουν παλαιότερες συμμετοχές στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

Στο Λονδίνο, το παρών θα δώσουν η διοργανώτρια Μ. Βρετανία, το Καζακστάν και η Ρουμανία, που αντικαθιστούν την Κίνα, τον Καναδά και τη Γερμανία, που δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Η πρώτη αλλαγή συμμετοχής, έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, με το Καζακστάν να παίρνει την απευθείας πρόκριση, ως πρωταθλήτρια ηπείρου, από τους Πανασιατικούς Αγώνες, σύμφωνα με τους κανόνες της; FINA από το 2000, που έγιναν στην Σίμπα, της Ιαπωνίας.

Η ομάδα της Κεντρικής Ασίας έχει πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ 2000 και της Αθήνας, το 2004. Το 2008 ήταν η Κίνα που πήρε την πρόκριση, λόγω της διοργάνωσης των Αγώνων, χωρίς αγώνες, αλλά τώρα το Καζακστάν πήρε το εισιτήριο, χωρίς να χρειαστεί να πάρει μέρος σε άλλα τουρνουά.


Μια από τις γνωστές χώρες του αθλήματος επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από μια άγονη περίοδο 12 ετών. Μετά από 3 χαμένες Ολυμπιάδες, η Ρουμανία επιστρέφει μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996, με τον θρύλο του ρουμάνικου πόλο τον Vlad Hagiu, να αγωνίζεται τότε με τα εθνικά χρώματα. Μετά από προσπάθεια τριών ετών, η ομάδα κατάφερε και πήρε τη 12η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που τις επέτρεψε να πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον και να γίνει πραγματικότητα το όνειρο, μιας ολόκληρης γενιάς παικτών.

 Η τρίτη αλλαγή στη συμμετοχή των χωρών, είναι αυτή της Μ. Βρετανίας, η οποία είχε την πρώτη της συμμετοχή στους Ολυμπιακούς της Μελβούρνης το 1956. Σε αυτούς τους Αγώνες η διοργανώτρια και «μητέρα» του αθλήματος καθώς και κάτοχος 4 χρυσών μεταλλίων το διάστημα 1900 έως 1920, θα προσπαθήσει να ξεχάσει τις… μαύρες ημέρες που πέρασε το άθλημα, καθώς δεν συμμετείχε ακόμη και στα Β΄ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Για την προετοιμασία τους οι παίκτες της εθνικής ομάδας, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων,  έχουν αποκτήσει ήδη μεγαλύτερη εμπειρία, αγωνιζόμενοι σε ξένα πρωταθλήματα χωρών  με παράδοση και οι ιθύνοντες ελπίζουν να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία.

 Αναλυτικά οι χώρες, που θα μπουν στην κληρωτίδα για το Λονδίνο και πως προκρίθηκαν, έχουν ως εξής:

Μ. Βρετανία-ως διοργανώτρια χώρα και εκπρόσωπος της Ευρώπης

ΗΠΑ-ως εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ηπείρου

Αυστραλία- ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας

Καζακστάν- ως εκπρόσωπος της Ασιατικής Ηπείρου

Σερβία-Νικήτρια του World League του 2011

Ιταλία- Νικήτρια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011

Κροατία-3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011

Ουγγαρία-4η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011

Μαυροβούνιο-από προολυμπιακό τουρνουά Έντμοντον

Ισπανία- από προολυμπιακό τουρνουά Έντμοντον

Ελλάδα- από προολυμπιακό τουρνουά Έντμοντον

Ρουμανία- από προολυμπιακό τουρνουά Έντμοντον

Πηγή: www. aquaticsnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
TΟ TOP-10 TOY NBA (9/4) *ΒΙΝΤΕΟ*
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
TΟ TOP-10 TOY NBA (9/4) *ΒΙΝΤΕΟ*
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ