2013-10-05 15:02:09
Φωτογραφία για Το θέμα της Στρογγύλης και η παράδοση Ελληνικής ΑΟΖ δεν έχει απαντηθεί ακόμη
Σήμερα (Παρασκευή) εκυκλοφόρησε απο γνωστό ιστοχώρο, ότι απορρίφθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού  Πάνου Παναγιωτόπουλου ο χαρακτηρισμός της νησίδας Στρογγύλης ως “αρχαιολογικού χώρου”.

Αναφέρεται επίσης στον ιστοχώρο αυτό, ότι υπήρξε μια παράξενη “μεθόδευση” (δεν διευκρινίζεται) που πήγε να περάσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) τη μεταβολή της χρήσης της νησίδας σε “αρχαιολογικό χώρο”, με αποτέλεσμα την πλήρη εξασθένηση της οικονομικής της ζωής και με συνέπεια τη μη επαφή της Ελληνικής και της Κυπριακής ΑΟΖ.

ΕΔΕ απο τον υπουργό, γιατί δεν έγινε;

Σε ερώτηση δημοσιογράφων του ιστοχώρου αυτού στο ΓΕΕΘΑ για την τύχη της ολιγομελούς φρουράς που υπήρχε επάνω, τους ειπώθηκε ότι “η φρουρά παραμένει στο νησί κανονικά μαζί με κάποιους μόνιμους κατοίκους που πηγαινοέρχονται.”

Μερικές φορές η ανάγκη να ακούσουν οι άνθρωποι ένα χαρούμενο γεγονός τους κάνει απρόσεκτους. Εμένα η ζωή με έχει μάθει να είμαι προσεκτικός. Μακάρι να ήταν τα πράγματα έτσι για τη Στρογγύλη αλλά προς το παρόν δεν μου φαίνεται ότι είναι. Το πρόβλημα δεν έχει λήξει.


Απαντήσεις για τόσο σοβαρά θέματα πρέπει κανείς να τις παίρνει γραπτώς ή να υπάρχει ένα δελτίο τύπου. Απαντήσεις απο το τηλέφωνο αν δεν μαγνητοφωνούνται είναι άνευ σημασίας, αφού μπορεί να μην ακούστηκαν σωστά.

Όπως ξέρετε, για το θέμα της Στρογύλης και της γειτνίασης της Ελληνικής ΑΟΖ με την ΑΟΖ της Κύπρου έχουν υποβληθεί τρείς επερωτήσεις στη Βουλή. Εκεί πρέπει να δοθούν οι απαντήσεις.

Στόχος των επερωτήσεων αυτών, είναι απαντήσεις τις οποίες πάση θυσία προσπαθεί να αποφύγει να δώσει η κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο επιθυμητό να απαντηθούν στη Βουλή ερωτήματα που αφορούν το θέμα της Στρογγύλης αλλά να υπάρξει και μια συζήτηση για τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως και για την ανάγκη της συνεχούς και αυξανόμενης ενίσχυσης της οικονομικής ζωής των πλέον σημαντικών βραχονησίδων π.χ. της Στρογγύλης, που είναι το ακραίο νότιο-ανατολικό σύνορο της Ελλάδας αλλά και των δύο βραχονησίδων των Καλογήρων, που είναι στο κέντρο του Αιγαίου και των οποίων η οικονομική ζωή πρέπει να ξεκινήσει. Ενας φάρος σε μια βραχονησίδα δεν αρκεί για να της δώσει “οικονομική ζωή”. Τα έχω συζητήσει αυτά σε προηγούμενα άρθρα.

Μια απάντηση απο το τηλέφωνο ενός υπουργού. μπορεί να λειτουργήσει σαν δικαιολογία για να μη υπάρξει επίσημη απάντηση στη Βουλή και είναι αυτό που περιμένω ότι θα συμβεί τελικά.

Αν ο υπουργός Πολιτισμού θέλει να απαντήσει ειδικά για το θέμα της Στρογγύλης πρωθύστερα, ας το κάνει απο την τηλεόραση. Στο κάτω-κάτω αυτό κάνει καλό και στην άγρα ψήφων απο τον πατριωτικό χώρο που ψηφίζει την ΧΑ, στόχο τον οποίο έχουν και η νεοδημιουργηθείσα για το σκοπό αυτό “φατρία των Εθνικιστών της ΝΔ” αλλά και η “Πατριωτική Συνιστώσα” του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο προηγούμενο άρθρο μας εδώ αναφερόταν σε δημοσίευμα ότι “στρατός και κάτοικοι είχαν αποχωρήσει από το νησί”. Aυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα είπε το ΓΕΕΘΑ στους δημοσιογράφους του συγκεκριμένου ιστοχώρου.

Δεν θα έλεγα ότι υπήρξε μια μεθόδευση για την μετατροπή της χρήσης της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο απο κανένα άλλο πλήν από τη κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μου, η αποκάλυψη του προβλήματος που δημιούργησε στην Ελληνική ΑΟΖ αυτή η τραγική απόφαση, την έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Το να παραδίδεις αμαχητί Ελληνικό έδαφος είναι κάτι που απαγορεύεται απο το Σύνταγμα. Ότι συνέβη με τη ΧΑ σίγουρα βοήθησε να στραφούν αλλού τα βλέμματα αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε και μια απάντηση σε ένα δημοσιογράφο απο το τηλέφωνο για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν αρκεί.

Προς το παρόν, δεν πείθομαι απο το δημοσίευμα του συγκεκριμένου ιστοχώρου και δεν είναι επι προσωπικού ή άλλου λόγου που αφορά το συγκεκριμένο ιστοχώρο. Απλά πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, γιατί οι μεγαλύτεροι εγκληματίες δεν είναι πάντα μέσα στη φυλακή.

http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/10/blog-post.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ