2013-10-08 14:17:34
Φωτογραφία για Η επιδρομή των SS (Samaras, Stournaras)
Κάθε αλλαγή του φορολογικού νόμου, κραυγάζει: "Δεν θέλουμε επαγγελματίες!" "Φύγετε κι εσείς που είστε ακόμα εδώ!" Την ίδια στιγμή που ο Αντώνης γυρνάει τον κόσμο εκλιπαρώντας για επενδύσεις κι ο Στουρνάρας δηλώνει Κεϋνσιανός! Σχιζοφρένεια; Έλλειψη επαφής με το περιβάλλον; Ας το βρουν οι ψυχίατροι. Όμως, ο κρατικισμός και των δύο εξοντώνει σταθερά κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Εδώ το καλό σαξές στόρι! Πάρε, πάρε πάρεεεεε! Δείτε τις καινούργιες ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ που έχει το νέο φορολογικό "σύστημα".

1. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΦΥΓΕΤΕ!

Θέλουμε να ανέβει, ε; Τι σκέφτηκαν οι απίθανοι; Όποιος κάνει περισσότερες από τρεις συναλλαγές μέσα σε ένα εξάμηνο, θεωρείται επιτηδευματίας! Πρέπει να ΑΝΟΙΞΕΙ ΒΙΒΛΙΑ να γραφτεί στον ΟΑΕΕ και το κέρδος που καταγράφει (λέμε τώρα...) θεωρείται κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα! Αν καταγράψει χασούρα θα έχει να πληρώνει και τις εισφορές στον ΟΑΕΕ. Αυξάνεται σε 20% ο φόρος από κέρδη σε μεταβίβαση μετοχών, χωρίς να συμψηφίζεται με την απώλεια που μπορεί να έχει την ίδια μέρα από άλλη συναλλαγή. Φυσικά εξακολουθεί να ισχύει ο φόρος 0.2% που επιβάλλεται σε κάθε συναλλαγή, κερδοφόρα ή ζημιογόνα! Άντε τυχεράκηδες, προσεχώς νέα... ψιλά (με "ι").


2. ΤΕΛΟΣ... ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ

Αυξάνεται σε 1.000 ευρώ τον χρόνο για επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε πόλεις με 200.000 κατοίκους και πάνω. (Για κάτω από 200.000 είναι 850 ευρώ). Φόρος μόνο και μόνο επειδή υπάρχεις,  έχεις δεν έχεις κέρδη! Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Σου έρχεται φτηνότερα: 650 τον χρόνο. Μόνο και μόνο επειδή έκανες μια δουλειά δική σου και δεν διορίστηκες στο Δημόσιο! Έχεις υποκαταστήματα; ταρίφα 600 ευρώ το ένα! Κλείστα άνθρωπέ μου, τι παιδεύεσαι στη χώρα των Σοβιέτ;

3. ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ (ΟΠΟΙΑ) ΚΕΡΔΗ

Αυξάνεται, από 20% σε 26%, ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών. Αν έχεις ΟΕ ή ΕΕ, για κέρδη πάνω από 50.000, ο φόρος είναι 33%! Ανεξάρτητα από το πόσοι είναι οι εταίροι! Με τις Τράπεζες κλειστές, τα φέσια κανόνα πλέον κι όχι εξαίρεση, τόλμησε να εμφανίσεις κέρδη (που τα περισσότερα είναι λογιστικά κι απλήρωτα...). Την ίδια στιγμή το κράτος - ληστής σού ζητάει 80% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος!

4. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ, ΦΥΓΕΤΕ!

Ο νόμος 27/1975 έγινε για να προσελκύσει ναυτιλικές εταιρείες να ανοίξουν γραφεία στην Ελλάδα - και λειτούργησε. Τι σκέφτηκαν οι απίστευτοι... Κεϋνσιανοί; Να βάλουν φόρο χωρητικότητας (tonnage tax) στους πλοιοκτήτες πλοίων με ξένη σημαία, ο οποίος μάλιστα ισχύει από 1/1/2013! Επιπλέον βάζουν ετήσια εισφορά 10%, αναδρομικά από το 2012 (!!!) σε συνάλλαγμα που εισήχθη στην Ελλάδα για έξοδα λειτουργίας των γραφείων. Αν δηλαδή μια ναυτιλιακή εισήγαγε από 200.000 δολάρια πέρυσι και 200.000 φέτος, θα πληρώσει 40.000 φόρο μόνο και μόνο επειδή είχε την ανοησία να ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα και να δώσει δουλειά σε Έλληνες, ακόμα κι αν είναι ζημιογόνα στη χρήση της!!!

5. ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ... ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ!

Πήρες κάποτε ένα αυτοκίνητο με πολλά κυβικά, όταν το κράτος - αλήτης ευνοώντας συγκεκριμένες συντεχνίες, σε διαβεβαίωνε ότι δεν θα το φορολογήσει. Τώρα το έχεις παρκάρει μόνιμα, μπορεί να έχεις βάλει και τάκους να μην χαλάν τα λάστιχα, διότι σου κοστίζει γκαζιά και πεντάευρο. Είναι ήδη παλιό, δεν το αγοράζει κανένας, εσύ κυκλοφορείς με 1000ράκι, αλλά δεν καταθέτεις τις πινακίδες γιατί σου χρειάζεται μια στις τόσες. Θα πληρώσεις φόρο πολυτελούς διαβίωσης! Διαβίωση θα πει ότι το χρησιμοποιώ, όχι ότι το κοιτάω, ε;

6. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ... ΟΛΕΣ!

Διαβάζεις: κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, επιτρέπεται η έκπτωση όλων των δαπανών. "Επιτέλους" λες, εφόσον είναι δαπάνες, σημαίνει ότι αυτά τα λεφτά τα πλήρωσα, δεν τα έχω και είναι λογικό να μην φορολογείται κάτι που δεν έχω. Αλλά, το μάτι σου πέφτει στη συνέχεια: οι δαπάνες αυτές πρέπει να:

α) πραγματοποιούνται προς το άμεσο συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της,

β) αντιστοιχούν σε πραγματικά καταβεβλημένη δαπάνη και μπορούν να αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά,

γ) δεν είναι υπερβάλλουσες σε σύγκριση με τις δαπάνες ομοειδών επιχειρήσεων,

δ) οδηγούν στη μείωση των καθαρών στοιχείων ενεργητικού της επιχείρησης, και

ε) εγγράφονται στις δαπάνες της περιόδου στην οποία πραγματοποιούνται.

Ποιος κρίνει τι σημαίνει άμεσο συμφέρον; Ο ελεγκτής! Ποιος κρίνει τι σημαίνει υπερβάλλουσες; Ο ελεγκτής! Άρα, είσαι όμηρος του κάθε ελέγχου, που ξέρεις καλά, στην Ελλάδα ζεις, πώς και με ποιον στόχο γίνεται.

7. ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Είσαι αλλοδαπός και θες να μείνεις στην Ελλάδα επειδή αγόρασες ένα σπίτι και σ αρέσει η λιακάδα ή επειδή έφτιαξες μια επιχείρηση εδώ ή επειδή έχεις κι αλλού επιχειρήσεις αλλά προτιμάς να ζεις στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας; Αν μείνεις περισσότερες από 183 ημέρες τον χρόνο, θεωρείσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας. Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας σημαίνει ότι τα λαμόγια θα σε φορολογήσουν για το παγκόσμιο εισόδημά σου! Το μακρύ χέρι του κρατισμού θα βάλει... χέρι στο εισόδημα που απέκτησες στη Δανία, στον Καναδά, στην Κόστα Ρίκα. Σε απλά ελληνικά: αυτόχθονες και ξένοι, φύγετε το ταχύτερον. Εδώ θέλουμε μόνο συνταξιούχους και συνδικαλιστές.

Αντώνη, Γιάννη, από μια αγελάδα μπορείτε να έχετε ή γάλα ή μπιφτέκια. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται! Κι η στιγμή που η αγελάδα θα φερθεί σαν ταύρος δεν είναι μακριά Τζήμερος Θάνος- See more at: http://marketnews.gr/article/7154/h_epidromh_twn_ss_samaras_stournaras#sthash.WAuQ0fII.7j1RbgTp.dpuf
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ