2012-04-10 19:38:55
Φωτογραφία για Πολλά νέα από τα media...
Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)*

@ Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και τα σωματεία των ΜΜΕ διοργανώνουν αύριο στις 15:00 συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Μάριου Λώλου, προέδρου της ΕΦΕ, που κινδύνεψε να μείνει ανάπηρος από χτύπημα γκλομπ άνδρα των ΜΑΤ.

@ Ο Λάμπης Ταγματάρχης παρουσίασε  το πόσο έχει μειωθεί το κόστος της ΕΡΤ, όπως το ότι η πρωινή εκπομπή κοστίζει 90% λιγότερο απ' ότι πριν λίγα χρόνια, οπότε... λεφτά υπήρχαν. Δείτε πού πήγαν.

@ Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με ψήφισμά τους, εξουσιοδοτούν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή ΣΣΕ με το Δ. Σ. της ΕΡΤ ενώ εξουσιοδοτούν τα σωματεία να προχωρήσουν σε διαβούλευση με τον υπουργό Τύπου, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ασάφεια και ανασφάλεια που διέπει το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς. «Κόκκινη γραμμή για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ήταν και είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» αναφέρουν., θυμίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουν να υπογράψουν ΣΣΕ από το 2008 και έχουν υποστεί περικοπές αποδοχών και ως φορέας του Δημόσιου Τομέα και ως ΔΕΚΟ.


@ Εκτός από τους Αντώνη Σρόιτερ και Γιάννα Παπαδάκου, εκπομπή στον ALPHA ενόψει εκλογών θα κάνει και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, που απέχει από την τηλεόραση τον τελευταίο χρόνο όταν αποφάσισε να παραιτηθεί από την ΕΡΤ στην οποία βρισκόταν από το 1996.

@ Ειρήσθω εν παρόδω ο Σρόιτερ δημοσιοποίησε (στο Facebook) το εξής: «Λέμε να οργανώσουμε εκπομπή με ζωντανό κοινό για τις εκλογές. Μοναδική ευκαιρία να χειροκροτήσετε από κοντά, να αγκαλιάσετε και να φιλήσετε, τους βουλευτές και τους υπουργούς μας! Δεκτοί γίνονται μονό όσοι έχουν πραγματική ΑΓΑΠΗ μέσα τους, για το πολιτικό μας σύστημα».

@ Οι αλλαγές στο STAR φέρνουν και… ένα δελτίο παραπάνω καθώς από τις 17 Απριλίου θα μεταδίδονται τρία: στις 12:30, στις 17:15 και στις 19:45.

@ Περικοπές ενόψει στο «Εθνος» αναφορικά με τους δημοσιογράφους του ελεύθερου ρεπορτάζ καθώς τους ανακοινώθηκε ότι είναι… πολλοί. Και επειδή είναι πολλοί, κάποιοι θα αποχωρήσουν και κάποιοι άλλοι θα αξιοποιηθούν αλλού @ Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00 θα μεταδοθεί στο enikos.gr η εκπομπή «Στον Ενικό» που θα παρουσιάσει ο Νίκος Χατζηνικολάου, με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ερωτήσεις θα κάνουν 40 πολίτες που θα βρίσκονται στον χώρο της συνέντευξης.

Radio news

@ Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον Δημοτικό Ραδιοσταθμό του Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ εξέδωσαν ανακοίνωση, καταγγέλλοντας ότι ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος τους διεμήνυσε, μέσω του διευθυντή ενημέρωσης, ότι εάν δεν δεχθούν να υπογράψουν μείωση κατά 60% έως 90% (!) των μισθών τους, δεν θα τους καταβάλλει τους μισθούς Φεβρουαρίου και Μαρτίου (που οφείλει), καθώς και το δώρο του Πάσχα! «Κατανοούμε την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται ο δήμος όμως πιστεύουμε ότι με διάλογο και μόνο με διάλογο θα βρεθεί η καλύτερη λύση για το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά» σημειώνουν.

Media @ politics

@ Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ μπήκε ο δημοσιογράφος και εκδότης των free press «City Press» και «Free Sunday» Γιώργος Κύρτσος. «Ηχηρή» απάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην υποψηφιότητα του Γιώτη Τσαλουχίδη με την Ντόρα Μπακογιάννη!

Media… Police!

@ Κι όμως, χθες η ΕΡΤ μετέδωσε την κίνηση των τιμών του χρηματιστηρίου στο δελτίο της ΝΕΤ στις 12:00. Για την… ιστορία το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν κλειστό, λόγω της Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών! Για τους άπιστους Θωμάδες, δείτε το βίντεο (στο 57:30).

@ Στο newsit.gr του Νίκου Ευαγγελάτου πασχίζουν για «αποκλειστικά», όπως αυτό με τη φωτογραφία του εξαφανισμένου επιχειρηματία. Κι ας έχει δημοσιευθεί, προ ωρών (και χωρίς… κάψα για «αποκλειστικό» στο ethnos.gr. Καλά τα γράφει το planet-greece Απεργιακά

@ «Σιγούν» εκ νέου τα κανάλια (όπως έγραψε εγκαίρως η στήλη) αφού η ΕΤΙΤΑ προκήρυξε νέα απεργία από ώρα 06.00 π.μ. της Τετάρτης 11 Απριλίου έως ώρα 06.00 π.μ. της Πέμπτης 12 Απριλίου για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Η ΕΤΙΤΑ ζητά να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια. Και ζητά να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

@ Ήτοι, αύριο που αναμένεται η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, δεν θα τη δούμε! Εκτός κι αν επιστρατευτεί το «προσωπικό ασφαλείας» για έκτακτα δελτία.

Παρασκήνιο

@ Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Από χθες αναμένεται η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤ3 για τους 12 από τους 24 συμβασιούχους που θα συνεχίζουν να εργάζονται. Μάλιστα οι 12 έχουν ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικά για την επαναπρόσληψή τους, ωστόσο οι διοικούντες… κώφευσαν και ανακοίνωσαν πως δεν θα καμία πρόσληψη με πρόφαση τις επικείμενες εκλογές!

Τηλεθεάσεις

@ Τα «Πίσω στο Σπίτι» (1.672.000 τηλεθεατές με 36,8% μερίδιο τηλεθέασης) και «Κλεμμένα Ονειρα» (1.218.000 με 37,8%), αμφότερα του MEGA, ήταν τα πρώτα προγράμματα της Δευτέρας, στην τρίτη θέση το «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 με 1.085.000 (30,8%).

@ 903.000 (26.7%) είδαν ειδήσεις στο MEGA και 792.000 (22,9%) στον ΑΝΤ1 ενώ 857.000 (22,2%, μωρέ μπράβο… μαζοχισμός) είδαν τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Γιάννη Πρεντεντέρη.

Μετακινήσεις στελεχών / νέα εταιρειών

@ Στην εταιρεία «Τηλεοπτικά δικαιώματα» στην οποία μετέχουν ισόποσα τα κανάκια πανελλαδικής εμβέλειας τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο Νίκος Αγγελόπουλος εκ μέρους του ΑΝΤ1. Από τη θέση του προέδρου είχε αποχωρήσει ο Κώστας Κιμπουρόπουλος. Μετά την αποχώρηση του Κρίστοφερ Μάινους το καλοκαίρι από τον ALPHA αναμένεται να καλυφθεί η θέση του με άλλο στέλεχος του καναλιού της Κάντζας.

Διαδίκτυο

@ Δικογραφία σε βάρος του διαχειριστή του blog epirusgate.blogspot.com, σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά την μήνυση που είχε καταθέσει βουλευτής - του οποίου το όνομα δεν δίδεται από την Αστυνομία - και τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση και απόπειρα εκβίασης.

Λέσχες / σύνδεσμοι ξένων ομάδων

@ Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Arsenal καλεί τα Μέλη και τους φίλους της, την Τετάρτη 11/04/2012, ώρα 21:45, στην έδρα της Λέσχης (Δημητσάνας 58, 3ος όροφος), για να παρακολουθήσουμε μαζί τον αγώνα πρωταθλήματος Wolves – Arsenal. Για περισσότερες πληροφορίες: arsenalhellas.gr.

Μιντιακό… Σαν Σήμερα

@ 10 Απριλίου 1908: Έντονη διαμαρτυρία του Συνδέσμου Συντακτών Ελληνικών Εφημερίδων για την κακοποίηση του ανταποκριτή της εφημερίδας «Ακρόπολις» στην Κέρκυρα από τον Ανθυπίλαρχο Βάρφη. Ο δημοσιογράφος βρισκόταν με αποστολή στο νησί για να καλύψει την επίσκεψη του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’.

@ 10 Απριλίου 1910: Πεθαίνει μόλις στα 41 του ο Περικλής Γιαννόπουλος, Έλληνας δημοσιογράφος, λογοτέχνης, δοκιμιογράφος. Θεωρείται ο πατέρας του πνευματικού κινήματος του ελληνοκεντρισμού και του ελληνικού εθνικισμού.

@ 10 Απριλίου 1847: Γεννιέται ο Τζόζεφ Πούλιτζερ, ουγγροαμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης, ο άνθρωπος που έδωσε τον ορισμό της «κίτρινης δημοσιογραφίας», αλλά και δημιούργησε τα έγκυρα δημοσιογραφικά βραβεία που φέρουν το όνομά του.

Δείτε αύριο

@ Τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου η εκπομπή «Με Αγάπη» (12:50, ΑΝΤ1) με τη Μαρί Κυριακού ενημερώνει για τη Γραμμή με Αγάπη. Την τηλεφωνική γραμμή μέσα από την οποία καθένας από μας μπορεί να δώσει μια ανάσα ζωής, σε ιδρύματα που κινδυνεύουν να κλείσουν.

@ Αύριο, Μεγάλη Τρίτη στις 13:00 η Ελένη Μενεγάκη υποδέχεται στην εκπομπή «Ελένη» τον Παύλο Κοντογιαννίδη και τη Σίσσυ Φειδά που κάνει προτάσεις διακόσμησης για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει μίνι τσουρεκάκια με σοκολάτα.

@ Ταινιάρα από το MEGA τη Μεγάλη Τετάρτη στις 21.00: «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ». Όσες φορές κι αν τη δεις, δεν τη χορταίνεις…

Οι ατάκες

@ Ο Αργύρης Ντινόπουλος, το πρωί στη Μαρία Σαράφογλου (αναφερόμενος στους δημοσκόπους): «Τους προειδοποιώ δημόσια να σταματήσουν τα παιχνιδάκια». Τώρα που έπεσαν τα ποσοστά, το θυμήθηκε;

@ Να αγιάσει το στόμα σου, Πόπη. Η Τσαπανίδου είχε καλεσμένο το πρωί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρέθηκε κάποιος/α να τον ρωτήσει αυτό που σκεφτόμαστε όλοι. «Γιατί εγώ να φουσκώσω το έλλειμμα» διερωτήθηκε on air ο υπουργός, με την Τσαπανίδου να του απαντά: «Για να φέρετε το ΔΝΤ στη χώρα είναι η απάντηση, για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα». Ο Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε εαυτόν αλλά εις μάτην…

*στο soccerplus planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στα δύο ευρώ η βενζίνη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στα δύο ευρώ η βενζίνη!
Απολαυστική 100άρα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απολαυστική 100άρα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ