2012-04-11 10:03:35
Φωτογραφία για ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η 48ωρη απεργία των ναυτικών, που θα κρατήσει δεμένα τα πλοία έως σήμερα τα μεσάνυχτα. Η συμμετοχή είναι καθολική, με τους ναυτικούς να ζητούν να παραμείνει ο Οίκος Ναύτου ανεξάρτητος και να μην υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών.

Πάντως το δικαίωμα να αρνηθούν την ένταξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δίνεται σε Ταμεία και κλάδους Υγείας. Με την απόφασή τους, ωστόσο, αποποιούνται του δικαιώματος να χρηματοδοτηθούν στο μέλλον από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λοβέρδος, η οποία αφορά και τον «Οίκο Ναύτου».

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και έπειτα από τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης που θα αποδεικνύει τη βιώσιμότητά τους, Ταμεία, τομείς και κλάδοι Υγείας που υπήχθησαν ή προβλέπεται να υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ, με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικών τους οργανώσεων, μπορούν να εξαιρεθούν από την ένταξη.


Η απεργία της ΠΝΟ έχει προκαλέσει πάντως μεγάλες αντιδράσεις, αλλά και προβλήματα στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και σε όσους κινούνται στο χώρο τού τουρισμού.

Τεράστιο είναι το πλήγμα και για τους αγρότες, που τελικώς δε θα κατορθώσουν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους με φορτηγό πλοίο κι έτσι αναμένουν τη λήξη της απεργίας, για να ανεφοδιάσουν τις αγορές της ηπειρωτικής χώρας.

Οι συνδικαλιστές ναυτικοί, τονίζουν πως δεν θα συνεχιστεί η απεργία, αλλά θα επανεξετάσουν τη στάση τους μετά το Πάσχα.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ