2013-10-21 10:10:06
Φωτογραφία για Μαξίμου: «Είμαστε εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων»
Απορρίπτει τα περί «τελεσίγραφων» και «αδιεξόδου» το Μαξίμου επιχειρώντας παράλληλα να στείλει το μήνυμα των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους πολιτικούς της προϊστάμενους εντός... του προσεχούς εξαμήνου.

Όσο για τις σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και πολλών υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών, λέει στέλεχος της κυβέρνησης, «κινούνται εντός του πλαισίου της οριοθέτησης των σημείων τα οποία δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υπερβούμε».

Είναι ωστόσο πολλαπλώς χρήσιμο, συνεχίζει το ίδιο στέλεχος, αυτά να υπάρχουν πάνω στο τραπέζι ώστε και οι δανειστές μας να γνωρίζουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

Από εκεί και μετά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Για το ίδιο στέλεχος χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα για πιέσεις των δανειστών μας για σύναψη νέας δανειακής συμφωνίας, συγκεκριμένου μάλιστα ύψους, με την υπογραφή ενός ακόμη Μνημονίου
. Πιέσεις που αποδίδονται στο Βερολίνο. Μόνο που την παρούσα φάση το Βερολίνο, λέει το εν λόγω στέλεχος, δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτε, πόσο μάλλον να πιέσει, αφού η νέα κυβέρνηση θα προκύψει πιθανότατα τον Δεκέμβρη, ενώ ήδη βλέπει το φως της δημοσιότητας η λίστα με τις δέκα «κόκκινες γραμμές», του SPD όπως για παράδειγμα η προώθηση πολιτικών στην Ευρωζώνη για «διασφάλιση και ενίσχυση της ανάπτυξης και της εργασίας».

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες το πρωθυπουργικό επιτελείο αναζητεί τρόπους προκειμένου να ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και κυρίως για τις προθέσεις της κυβέρνησης αφού εκτιμάται ότι η Βουλή το προσεχές διάστημα θα κληθεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ενδεικτική του κλίματος στην Κ.Ο. της Ν. Δ. είναι και η χθεσινή δήλωση του πρώην υπουργού Ευρ. Στυλιανίδη ότι «τουλάχιστον 55-60 βουλευτές της Ν.Δ είναι κάθετα αντίθετοι με τις λογικές των οριζόντιων μέτρων» και ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με την κοινωνία απέναντι».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χτίζει το ευρωπαϊκό του προφίλ σε μία προσπάθεια να αποδομήσει το επιχείρημα της κυβέρνησης περί αντιευρωπαϊσμού της Κουμουνδούρου. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η απόφαση να δεχθεί την πρόταση να ηγηθεί των κομμάτων της ευρωπαϊκής Αριστεράς στις εκλογές για την προεδρία της Κομισιόν.

Μιλώντας χθες στην Κ.Ο. του κόμματός του ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη της να μην υπάρχουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο για να συμπλέουν με τη διαμαρτυρία, ενώ στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως ο Αντ. Νταβανέλος διαφοροποιήθηκαν τόσο με την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν όσο και με την προσπάθεια της ηγεσίας να εμφανιστεί το κόμμα ως εγγυητής της ομαλότητας.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα «Realnews» κάλεσε το κόμμα «να προετοιμαστεί με ιστορική ευθύνη και χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές για την επόμενη μέρα» και να μιλήσει «ως ανερχόμενο κοινωνικό ρεύμα αναδιάρθρωσης της χώρας».

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ