2012-04-11 13:40:45
Φωτογραφία για Βόμβα για Καμμένο οι δημοσιεύσεις των Wikileaks
Κοντεύουν οι εκλογές, άρχισαν και οι αποκαλύψεις των γνωστών wikileaks Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα Δημοκρατία , στην κυριακάτικη έκδοσή της, που έχει ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου του 2006, οι Αμερικανοί ψάχνουν τις διαθέσεις του τότε υπουργού Αμύνης Μεϊμαράκη και απευθύνονται στον Πάνο Καμμένο, τότε πρόεδρο της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για να μάθουν λεπτομέρειες.

Ο Π. Καμένος, προθυμότατα δίνει τις πληροφορίες που του ζητούνται στον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ρις, ότι το.. πόστο του υπουργού εθνικής άμυνας δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Μεϊμαράκη , αλλά η ενασχόλησή του με το υπουργείο αποδίδεται στο γεγονός ότι βλέπει πως τα στρατιωτικά ζητήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην πολιτική .

Σε άλλο σημείο του τηλεγραφήματος, ο πρεσβευτής αναφέρει ότι: Ο Καμμένος επίσης μας είπε ότι ο Μεϊμαράκης του είχε ζητήσει προσωπικά να επιβλέπει ζητήματα στρατιωτικών προμηθειών και εκτιμά ότι ο Π. Καμμένος θα επιθυμούσε τη θέση του υφυπουργού εθνικής άμυνας υπό τον Μεϊμαράκη.

Ο Π. Καμμένος γίνεται τελικά υφυπουργός και τον Ιούνιο του 2008, με βάση άλλο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που έφεραν στο φως τα wikileaks, ζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ στην οργάνωση του Λιμενικού, λέγοντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει στήριξη και χρηματοδότηση για τη βοήθεια αυτή από πολύ ψηλά.

 εφημερίδα Δημοκρατία
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρεις για μια θέση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρεις για μια θέση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ