2012-04-11 16:26:40
Φωτογραφία για Δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό η Ασφάλεια προχώρησε στη σύλληψη του Γιώργου Σαχπατζίδη! Διαβάστε το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύεται στο newsbomb.gr: " Οι πληροφορίεςαναφέρουν ότι σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και άλλων προσώπων –πάνω από10- έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα,κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία από κοινού, ενώ για πέντε εκ τωνεμπλεκομένων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον τωνοποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις συγκαταλέγονται στενά συγγενικά πρόσωπατου κ. Τσοχατζόπουλου. Τόσο η κόρη του, Αρετή, όσο και η σύζυγός τουεμπλέκονται στην υπόθεση αλλά δεν έχει εκδοθεί εναντίον τους ένταλμασύλληψης.  Όπως μάλιστα έλεγε ανώτερηδικαστική πηγή, τα στοιχεία βάσει των οποίων οι εισαγγελικές πηγές έκριναν ότιο πρώην υπουργός είναι ύποπτος φυγής, είναι πολύ σοβαρά.


«Θα δείτε τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς εννοούμε» τόνιζε μενόημα η δικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι στην ογκωδέστατη δικογραφίαπεριγράφονται αναλυτικά όλες οι πράξεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η δικογραφία δεν περιλαμβάνειστοιχεία μόνον για τον τρόπο απόκτησης του περιβόητου νεοκλασικού στη ΔιονυσίουΑρεοπαγίτου, αλλά για το σύνολο των αποκτημάτων του κ. Τσοχατζόπουλου (ακίνητηκαι κινητή περιουσία).

Τα στοιχεία για το σχηματισμό της δικογραφίας αντλήθηκαν καιαπό την υπόθεση των υποβρυχίων, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές χρησιμοποίησανστοιχεία και από άλλες δικογραφίες, που είναι ανοιχτές και αφορούν σεσκανδαλώδεις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην υπόθεση δεν υπάρχουν κατηγορίες για άμεση ή απλήσυνέργεια, καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται από κοινού για ξέπλυμαβρώμικου χρήματος, ενώ το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί. paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ