2012-04-11 17:39:59
Φωτογραφία για 6 Μαΐου οι εκλογές
 Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Λουκάς Παπαδήμος προσδιόρισε ωςημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτών εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούνεντός της ημέρας, την 6η Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε στις 17:00GR την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πουέλαβε πριν από πέντε μήνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, οοποίος εν συνεχεία θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τιςεκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.

Το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, και την προκήρυξη εκλογώνθα θυροκολληθεί κατά το τυπικό που προβλέπει το Σύνταγμα απόψε στη Βουλή.

Για την προκήρυξη των εκλογών, ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί εθνικό λόγο,δηλαδή τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η παραμονή στην Ευρωζώνη,βασιζόμενος στο άρθρο 41 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις εκλογές θα παραμείνουν στη θέση τους όλατα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία - τοΕσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης, αλλά και ο κυβερνητικόςεκπρόσωπος.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνειδιάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ