2012-04-11 17:48:03
Φωτογραφία για Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία
Οι βουλευτές που θα εκλεγούν με το ΠΑΣΟΚ παραιτούνται εκ προοιμίου από τη βουλευτική ασυλία ενώ καμία εγκληματική ενέργεια δεν θα καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης των υπουργών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν νοείται να υπάρχει κανένα προνόμια ειδικά για τα υπουργικά αδικήματα». Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης όσο και στο νομό Ηρακλείου Κρήτης ενώ επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Αχαϊας.

«Οι εκλογές του Μαΐου είναι εκλογές πολιτικού λόγου, πολιτικής επιχειρηματολογίας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην έναρξη της ομιλίας του και τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε συντακτικού χαρακτήρα συνέδριο αναγέννησης της παράταξης στις 3 Σεπτέμβρη 2012».

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε:


«Υπο τις νέες συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ και μπορεί και θέλει να διατηρήσει τα πολυσυλλεκτικά του χαρακτηριστικά. Τα ψηφοδέλτιά μας αποτυπώνουν τις αρχές της ενότητας, της ανανέωσης και της αξιοκρατίας και είναι ψηφοδέλτια μάχης.

Στόχος μου είναι να κινητοποίηση όλες τις δυνάμεις της παράταξης. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Όλοι στρατεύονται.

Τα ψηφοδέλτια μας είναι ψηφοδέλτια μάχης».

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε σχετικά με τους νέους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ότι θα κατατεθεί, θα ελεγχεί διεξοδικά και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο το πόθεν έσχες τους.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε, παράλληλα, «τον έλεγχο των οικονομικων των κομμάτων από διεθνή ελεγκτική εταιρία».

«Φταίμε γιατί πολλές φορές προχωρούμε σε εύκολες λαϊκίστικες επιλογές», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η λέξη «συγνώμη» που είπε δεν ήταν απλά μια λέξη αλλά πολλά παραπάνω.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι «η εκλογική μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολη και εξαιρετικά γοητευτική».

«Ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, «είναι η μοναδική ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε με τους πολίτες», τους οποίους χαρακτήρισε μεταξύ άλλων φοβισμένους, απογοητευμένους και δύσπιστους.

O κ. Βενιζέλος τόνισε τον «κίνδυνο να φτάσουμε στην απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών», δηλώνοντας ότι «χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία, χωρίς πολιτική, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Άλλο η κριτική και άλλο ο εκφασισμός της κοινωνίας, η ισοπέδωση των θεσμών».

Σχολιάζοντας την κρατική χρηματοδότηση κομμάτων, τόνισε ότι «πρέπει να είναι λιτή, περιορισμένη και όχι απαραίτητα σε χρήμα».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι το «πρόβλημα του Κινημάτος δεν είναι ο κ. Σαμαράς». «Ας αφήσουμε τον κ. Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει», δήλωσε. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ