2012-04-11 18:39:07
Φωτογραφία για Γενόσημο η Φέτα στον Καναδά
Ως "γενόσημο" θεωρείται η φέτα στον Καναδά όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο... Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ.Αθ. Πλεύρη που αφορούσε τον σφετερισμό της προστατευόμενης απο την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ονομασίας στον Καναδά και στα Σκόπια.

Αυτό σημαίνει, όπως τονίζει ο Υφυπουργός των Εξωτερικών, πως δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως σήμα μια ένδειξη αποκλειστικά γεωγραφικού χαρακτήρα. Επομένως, όπως αναφέρει "δεν είναι δυνατή η κατοχύρωση της ονομασίας αυτοτελώς ως εμπορικού σήματος / επωνυμίας αποκλειστικώς για τα ελληνικά προϊόντα." Σημειώνει όμως ότι το 50% των Καναδικών εισαγωγών φέτας προέρχεται απο τη χώρα μας.

Στην υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου με τον Καναδά, τόνισε ο Υφυπουργός ότι η Ε.Ε έχει επιδώσει στις καναδικές αρχές κατάλογο ευρωπαϊκών προϊόντων ΠΓΕ που προτείνεται να τεθούν υπό την προστασία με την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας. Σε αυτόν τον κατάλογο είναι και 16 Ελληνικά προϊόντα ανάμεσά τους η Φέτα, οι Ελιές και το Καλαματιανό Ελαιόλαδο .


Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρης τόνισε στο Agroschannel ότι "δεν είναι δυνατόν σε μία τόσο μεγάλη αγορά όπως αυτή του Καναδά η φέτα να θεωρείται "γενόσημο" και να μην προστατεύεται η ονομασία του προϊόντος με την Ελληνική Πολιτεία να έχει καθυστερήσει αρκετά όπως αποδεικνύεται να αντιδράσει".

Όσον αφορά τα Σκόπια είπε ο Υφυπουργός Εξωτερικών οτι σε περίπτωση που υπάρξει παραγωγή με την συγκεκριμένη ονομασία μπορεί η χώρα μας να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
agroschannel.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ