2013-11-01 03:10:06
Φωτογραφία για Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει κόλαση
Στις αποκαλύψεις που έκανε σχετικά με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με στόχο τους αμερικανούς πρεσβευτές σε Αθήνα και Άγκυρα εμμένει ο... Θ. Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι».

Προειδοποίησε δε ότι αν ανοίξει το στόμα του «θα γίνει στην Αθήνα κόλαση».

Με νέες δηλώσεις του, την Πέμπτη, στο "Βήμα 99,5", δίνοντας τη δική του απάντηση στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε, είπε:

«Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια; Γιατί στη διαμάχη (για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς;»

Αναφέρθηκε εκ νέου στο έργο της ΕΥΠ, λέγοντας ότι την περίοδο στην οποία έκανε αναφορά «παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα».


«Εγώ είπα ότι κάποια στιγμή παρακολούθησε η ΕΥΠ δύο παλιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα που έχουμε. Και κατάφερε – προς τιμήν της και θέλω να τους δοξάσω διότι είναι μεγάλη τους επιτυχία – να παρακολουθούμε συζητήσεις εκείνης της εποχής μεταξύ του (Αμερικανού) πρέσβη στην Αθήνα και στην Άγκυρα, οι οποίες ήταν για δύο πολύ σημαντικά θέματα: το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» είπε.

Ο ίδιος διευκρίνισε: «Γιατί έπρεπε να παρακολουθούνται τότε οι Αμερικανοί; Διότι μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πάρει πολιτικές διαστάσεις το εξής δίλημμα: Αν θα γίνει μέλος της ΕΕ η Κύπρος ενώ συνεχίζεται, λόγω της τουρκικής κατοχής, το πολιτικό της πρόβλημα, δηλαδή πριν ανακτήσει την ακεραιότητα του εδάφους της και τον έλεγχό της ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι, και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, δηλαδή πρώτα η Τουρκία και μετά... ποτέ η Κύπρος, διότι με την Τουρκία μέσα δεν θα έμπαινε ποτέ.

Θυμάστε τότε ότι είχε ξαμοληθεί στις πρωτεύουσες τις ευρωπαϊκές ο κ. Μίλερ, γνωστό πρόσωπο, ο οποίος όχι μόνο πήγαινε στις πρωτεύουσες μόνος του, αλλά όπου πήγαινα εγώ, πήγαινε και εκείνος δέκα μέρες μετά. Και έπαιρνε και έβλεπε όλους τους ανθρώπους που έβλεπα εγώ και τους έλεγε ότι άποψη των Αμερικανών είναι να μην μπει η Κύπρος, προσέξτε την κτλ. Και σε αυτήν τη συγκυρία, εμείς δεν έπρεπε να ξέρουμε τι λένε οι Αμερικανοί, κατά την άποψη αυτών που έλεγαν ότι δεν έπρεπε να το κάνουμε και να μην το μάθουμε για λόγους ηθικής;».

«Πρέπει να σας πω ότι από αυτούς που με εξύβρισαν προχθές, επτά τουλάχιστον διευθυντές δελτίων με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να πάω στο δελτίο τους. Για να πω την άποψή μου και μετά με έβαλαν κάτω και με ξέσκισαν. Ε, αυτά είναι σισιλιάνικα κόλπα. Επειδή δεν πήγα… Αυτό είναι το επίπεδο του Τύπου στην Ελλάδα…» είπε.

Και προσέθεσε: «Κατά σύμπτωση, με κατηγορούν γιατί, λέει, μίλησα υπερβολικά, ενώ δεν μου παίρνεις κουβέντα. Αν ανοίξω το στόμα μου, θα γίνει μύλος! Θα γίνει κόλαση στην Αθήνα!»

Υπερασπιζόμενος τη δράση της ΕΥΠ για τις υποκλοπές, επικαλέστηκε το επιχείρημα που διατύπωσαν και οι αμερικανικές υπηρεσίες: «Κάνουμε ό,τι κάνουν όλοι».

«Κάπου στην τηλεόραση είδα ότι "το θύμα καταδικάζεται ως θύτης". Ε, αυτό δεν το υιοθετώ. Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι πάντα θύμα. Η Ελλάδα πρέπει όπου μπορεί και ό,τι μπορεί, να κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλοι. Όχι αμέσως τότε, αλλά με άλλη αφορμή και άλλη στιγμή είχε γίνει συζήτηση στον Τύπο. Θα μου πείτε, το είχε πει υπουργός; Όχι, αλλά δεν το διέψευσε και άλλος υπουργός.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα; Γιατί πάντα να την τρώει; Γιατί πάντα να παρακολουθείται αδιαμαρτύρητα και ποτέ να μην παρακολουθεί και να παίρνει πρωτοβουλίες; Γιατί μας αρέσει αυτό και γιατί να μην το πούμε, ότι είχαμε μια ικανότητα να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας; Πώς σας έπιασε στον Τύπο ξαφνικά αυτή η μιζέρια και ο καθωσπρεπισμός που λέει "γιατί παρακολουθούσαμε"; Ε, ναι. Παρακολουθούσαμε λοιπόν, διότι ήταν ανάγκη για να παρακολουθήσουμε».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε γιατί στη διαμάχη μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών για τις παρακολουθήσεις της NSA «θα πρέπει να είμαστε υπέρ της Μέρκελ;».

«Εγώ ξέρω ότι οι Αμερικανοί μάς υποστήριξαν για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο Ομπάμα είπε να έρθουν και να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και σε πολύ δύσκολες στιγμές ήρθε η Αμερικανική κυβέρνηση και ο Αμερικανικός επιχειρηματικός κόσμος (να στηρίξουν). Πρόσφατα πήγε και ο Πρωθυπουργός στην Αμερική και μίλησε στους επιχειρηματίες. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τη γνωστή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε, όπως φαίνεται, και στο μέλλον. Γιατί πρέπει να είμαστε εναντίον των Αμερικανών; Επειδή μισούμε τους λαούς κατά φυλετική ιεραρχία;Σε πολύ δύσκολες στιγμές μάς στήριξαν οι ΗΠΑ, ενώ από την άλλη έχουμε τη γνωστή κατάσταση. Γιατί να μισούμε τους λαούς κατά ιεραρχία;».

παράλληλα, καυτηρίασε και τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντί του μετά τις αποκαλύψεις και γνωστοποίησε ότι η Χ. Τρικούπη του ζήτησε να ανασκευάσει.

«Οι δηλητηριωδέστερες, κακοηθέστερες και εμπαθέστερες επιθέσεις εναντίον μου έγιναν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματός μου, δηλαδή. Είναι δείγμα αλληλεγγύης και φαίνεται υπάρχει γραμμή. Άκουσα κι εγώ τον κ. Κωνσταντινόπουλο να λέει ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ. Τον άκουσα, ναι. Δεν ξέρω… Είπε και κάτι άλλο: ότι τον κ. Πάγκαλο αυτός τον έκανε υπουργό Εξωτερικών. Δεν ήξερα ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος διορίζει υπουργούς Εξωτερικών και φαντάζομαι ότι τότε δεν ήταν σε ηλικία για να του επιτρέπεται κάτι τέτοιο…» είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου και μου ζήτησε να πω ότι ήταν μια δήλωση χιουμοριστική.Τους είπα, όμως, ότι αυτό δεν μπορώ να το κάνω διότι πρώτα θα γελοιοποιήσω τον εαυτό μου αν πω ότι ήταν χιουμοριστική η δήλωση και δεύτερον, διότι αυτά τα πράγματα τα ξέρουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Δεκάδες τεχνίτες, υπάλληλοι της ΕΥΠ, οι Αμερικανοί που διέκοψαν τη σύνδεση γιατί κάποια στιγμή το πήραν χαμπάρι. Πώς εγώ θα πω ήταν χιουμοριστική η δήλωση, όταν το ξέρουν όλοι αυτοί;», τόνισε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ