2012-04-11 21:44:05
Φωτογραφία για Καμπανάκι για Ισπανία και Πορτογαλία απο τον οίκο Fitch
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου κρούουν οι ειδικοί του οίκου αξιολόγησης Fitch. Συγκεκριμένα τονίζουν πως τόσο η Πορτογαλία, όσο και η Ισπανία αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τον τραπεζικό τους κλάδο και προβλέπουν πως οι πιέσεις σε αυτές τις δύο οικονομίες θα κλιμακωθούν στη συνέχεια! Ειδικότερα για την Πορτογαλία η Fitch αναφέρει σε έκθεση της πως τα στοιχεία και οι δείκτες για τις συναλλαγές των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων (RMBS) των πορτογαλικών τραπεζών είναι παραπλανητικά, προβλέποντας έτσι επιδείνωση στη μελλοντική τους απόδοση.

Ο διεθνής οίκος αναμένει ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση των ενυπόθηκων δανείων της Πορτογαλίας, και χαρακτηριστικά τονίζει πως «η πραγματική έκταση της υποαπόδοσης των δανείων συνεχίζει να καλύπτεται από την στήριξη των τραπεζών, μέσα από ένα συνδυασμό τροποποίησης των δανείων, αντικαταστάσεων και επαναγορών».

Με δυο λόγια περιγράφει μια στρεβλή εικόνα του πορτογαλικού τραπεζικού κλάδου, προβλέποντας πως είναι θέμα χρόνου να «σκάσει» η φούσκα των «κόκκινων δανείων».

Όσον αφορά στην ήδη ευρισκόμενη στο μάτι του κυκλώνα και στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων Ισπανία, η Fitch τονίζει πως θα διατηρηθούν οι πιέσεις στο κόστος χρηματοδότησης των ισπανικών τραπεζών καθιστώντας έτσι συνεχώς και πιο δύσκολη την πρόσβαση της Ισπανίας στις αγορές. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ