2013-11-06 11:01:07
Φωτογραφία για Οι Βρυξέλλες επιμένουν για τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών
Το θέμα της φορολόγησης της ελληνικής ναυτιλίας δεν έχει τελειώσει για τις Βρυξέλλες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ελέγχει το όλο θέμα και ακόμη... απόφαση δεν έχει βγάλει.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα έχει για τη ναυτιλία πανομοιότυπο φορολογικό καθεστώς με οποιαδήποτε άλλη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο». Ήταν μία ακόμη απάντηση στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που καυτηριάζουν το φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τη ναυτιλία στην Ελλάδα.

Μάλιστα προσκάλεσε όλους όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα παρέχει φορολογική ασυλία στις ναυτιλιακές εταιρείες αν μεταφέρουν και τις δικές τους εδώ.

Από την ΕΕ παραμένουν ψύχραιμοι με διάθεση να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.

«Όταν κάποιος σου χρωστά σκέφτεσαι από που θα τα πάρεις, ποιός έχει να σου τα δώσει και πότε
. Η Ελλάδα μετά την κρίση έμεινε με πολύ λίγα καλά και αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία και με μόνο μία πρωτιά στην παγκόσμια οικονομία, την ναυτιλία. Συνεπώς μία απλή σκέψη των εκπροσώπων των δανειστών μας οδηγεί στην επιθυμία τους να φορολογήσουν την ελληνική ναυτιλία ακόμη παραπάνω απ' ότι φορολογείτο μέχρι τώρα» επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι: «Η αλήθεια είναι ότι αν μη τι άλλο η ελληνική ναυτιλία πάντα φορολογείτο εν αντιθέσει με πολλές άλλες σημαίες σε ανεπτυγμένα ναυτιλιακά κράτη. Στην προσπάθεια όμως υπερ-φορολόγησης της ναυτιλίας υπάρχει και η απειλή. Το να φορολογήσεις έναν σταθερό πυλώνα ανάπτυξης ενός κράτους χωρίς να λάβεις υπόψη σου τα χαρακτηριστικά του και να κινδυνέψεις την πλήρη καταστροφή του θα σε οδηγήσει σε μεγαλύτερα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά προβλήματα από τα πιθανά κέρδη φορολόγησης της».
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κόφτε χρήμα να τελειώνουμε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κόφτε χρήμα να τελειώνουμε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ