2013-11-06 19:13:05
Φωτογραφία για Άγριο παζάρι για αμυντικές βιομηχανίες
Κυριαρχεί το λουκέτο – σφίγγουν τη θηλιά. Συνεχίζει την σκληρή διαπραγματευτική γραμμή η Τρόικα η οποία πριν ακόμα προσγειωθεί στην Αθήνα είχε δείξει τα δόντια της, κυρίως, για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, μέσω επιστολής που είχε αποστείλει μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν φθάσουν στη χώρα μας για τον προγραμματισμένο έλεγχο.

Μέσω της επιστολής, η οποία αντικατοπτρίζεται σε μόλις πέντε λέξεις «συρρικνώστε τα ή κλείστε τα», δίνουν σαφής εντολές προς την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στα Υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών.

Στην ουσία η Τρόικα ακυρώνει κάθε εναλλακτική πρόταση της ελληνικής πλευράς για την εξυγίανση των αμυντικών συστημάτων και της ΛΑΡΚΟ και την καλεί να βρει λύση η οποία θα μπορέσει να επιστρέψει τις προαναφερθέντες βιομηχανίες σε τροχιά κερδοφορίας διαφορετικά η Κυβέρνησης θα πρέπει να σκεφτεί αρκετά το ενδεχόμενο του λουκέτου.

Κατά την άποψη των επικεφαλής της Τρόικα, η τελευταία πρόταση που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από επεξεργασία των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Αμύνης δεν είναι συμβατή με τους κοινοτικούς κανόνες.


Στην ουσία γυρίζει την βαλβίδα μειώνοντας το οξυγόνο στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι η λειτουργία της εταιρείας ΕΑΣ μπορεί να συνεχιστεί εφόσον αναδιαρθρωθεί και η λειτουργία γίνεται μόνο για την κάλυψη των αναγκών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όπλα και πυρομαχικά.

Το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Μία διαφορετική προσέγγιση έχει η Τρόικα στο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ η οποία φαίνεται να έχει καλύτερη τύχη από αυτή της ΕΑΣ.

Ουσιαστικά οι τροϊκανοί φαίνεται πως έχουν απορρίψει το σχέδιο της ελληνικής πλευράς για παράλληλους διαγωνισμούς για το εργοστάσιο της Λαρυμνας και τα μεταλλεία του Αϊ Γιάννη και προσανατολίζονται σε μία έννοια πώληση, κάτι το οποίο διασφαλίζει και τη βιωσιμότητα της μεταλλευτικής βιομηχανίας.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έμεινε έγκυος ενώ ήταν έγκυος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έμεινε έγκυος ενώ ήταν έγκυος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ