2013-11-06 20:57:07
Φωτογραφία για Περιφέρεια Αττικής: Σημαντική πρόοδος στην απορρόφηση του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο 2013
Τις εντάξεις έξι (6) νέων έργων υπέγραψε κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Τα έργα, που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 16,44 εκ. ευρώ αφορούν στην κατασκευή πέντε (5) παιδικών / βρεφονηπιακών σταθμών οι οποίοι προστίθενται στους 44 που είναι ήδη ενταγμένοι και θα δώσουν συνολικά τη δυνατότητα φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης περισσότερων από 2.500 παιδιών. Οι παιδικοί σταθμοί βρίσκονται στους παρακάτω Δήμους:

1. Πειραιάς

2. Καισαριανή

3. Γαλάτσι

4. Παπάγου- Χολαργός

5. Ηράκλειο

Επιπλέον, εντάχθηκε στο ΠΕΠ το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης τμήματος της Λεωφόρου Θηβών στο Δήμο Αιγάλεω, το οποίο βασίζεται στις αρχές της σύγχρονης βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα μίας πολυσύχναστης οδικής αρτηρίας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια και μειώνοντας σημαντικά την εκπομπή ρύπων σε ένα περιβάλλον επιβαρυμένο.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα που το κερδίζουμε μέρα με τη μέρα, με τη δημιουργία υποδομών στην Αττική.

Εντάξαμε στο ΠΕΠ Αττικής την κατασκευή πέντε ακόμη παιδικών σταθμών, που είναι απαραίτητοι ειδικά σήμερα που η μέση οικογένεια πλήττεται από την κρίση. Δεν κάνουμε κοινωνική πολιτική με επιδόματα και με ελεημοσύνες, αλλά με έργα που τονώνουν την ανάπτυξη και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, κάναμε μια κεντρική επιλογή: υποδομές και όχι εκδηλώσεις. Έργα και όχι φιέστες. Κατασκευές και όχι ευχολόγια. Ουσία και όχι δημαγωγία.

Όσα έργα δεν παρουσιάζουν κάποια πρόοδο θα απενταχθούν, ώστε να μην χαθούν οι πόροι και, άρα, άλλα έργα».

Κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν και καταχωρήθηκαν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) συνολικές πληρωμές ύψους 28.306.992 ευρώ.

(Επισυνάπτονται οι σχετικοί πίνακες: «Δαπάνες που καταχωρήθηκαν στο ΟΠΣ το Σεπτέμβριο 2013» και «Δαπάνες που καταχωρήθηκαν στο ΟΠΣ τον Οκτώβριο 2013»)

Oι πληρωμές αφορούν σε έργα, μεταξύ των οποίων είναι έργα υποδομών, ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, βελτιώσεις των οδικών υποδομών, σχολική στέγη, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα ψυχικής υγείας, σχολικά κτήρια, υποδομές εκπαίδευσης και υγείας, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, καθώς και άλλα έργα κοινωνικής ανάπτυξης.

Συνολικά και για το χρονικό διάστημα από 01.07.2011, όταν η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής έως 31.10.2013, εντάχθηκαν με υπογραφή του Περιφερειάρχη στο ΠΕΠ Αττικής 139 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 590 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για ώριμα έργα που αφορούν:

1. στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής,

2. σε κοινωνικές υποδομές που αποσκοπούν στη στήριξη των πολιτών εν μέσω οικονομικής κρίσης, με έμφαση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,

3. σε υποδομές εκπαίδευσης και υγείας,

4. στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υγρών αποβλήτων της Αττικής και της ύδρευσης περιοχών, όπως τα Μέγαρα, η Αίγινα, το Αγκίστρι,

5. στην κατασκευή οδικών αξόνων περιφερειακής και υπερτοπικής εμβέλειας,

6. σε στοχευμένες αναπλάσεις για την αναζωογόνηση αστικών περιοχών,

7. σε λιμενικές υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά,

8. στην αποκατάσταση των τελευταίων χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Αττική,

9. στην αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών.

Παράλληλα, από την 1η Ιουλίου του 2011, έχουν υπογραφεί οι Συμβάσεις 145 ενταγμένων έργων, προϋπολογισμού 438,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και καταχωρηθεί δαπάνες συνολικού ποσού 329 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 11,75 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ