2013-11-07 00:31:29
Φωτογραφία για Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις των λειτουργών της Υγείας - 6/11/
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις των λειτουργών της Υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις των λειτουργών της Υγείας. Τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται. Η εξαθλίωση της υγείας συνεχίζεται, οι ιατροί οδηγούνται στην ανεργία, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες, οι παλαιές οφειλές δεν εξοφλούνται παρά τις υποσχέσεις, οι εργαστηριακοί ιατροί οδηγούνται σε αφανισμό, η χρηματοδότηση της ΠΦΥ περιορίζεται, οι δημόσιες δομές απαξιώνονται, η πρόληψη έχει εγκαταλειφθεί.

Συμμετέχουμε στην απεργία διεκδικώντας την αξιοπρέπεια των ιατρών και των ασθενών μέσα σ’ ένα σύστημα ανοικτό σε όλους, δίκαιο και χρηματοδοτούμενο στα ευρωπαϊκά επίπεδα, που προσφέρει ισότιμες υπηρεσίες υγείας και πρόληψης, αναγνωρίζει τη γνώση, την ποιότητα, τον κόπο και την αξία.

Αγωνιζόμαστε συνδικαλιστικά, συντονιζόμαστε με τους ιατρικούς συλλόγους και τον ΠΙΣ, διεκδικούμε με νομικές παρεμβάσεις τη δικαίωση μας.

Έχουμε προσφύγει μαζί με άλλους ιατρικούς συλλόγους ( Πατρών, Αθηνών ) κατά της απόφασης για το rebate.

Έχουμε ήδη ενημερώσει με επιστολή τους βουλευτές ιατρούς για το άδικο και εξοντωτικό rebate και claw back και τους απαράδεκτους αποκλεισμούς από τον ΕΟΠΥΥ με έωλες κατηγορίες.

Έχουμε ήδη ενημερώσει τους βουλευτές – μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων για τις προτάσεις μας για την ΠΦΥ με ειδική μνεία για τη συνεργασία των εργαστηρίων και την ισότιμη πρόσβαση όλων.

Έχουμε ήδη προτείνει στο Υπουργείο Υγείας την επιβολή πλαφόν ατομικής δαπάνης για εξετάσεις ανά ασφαλισμένο με τη δημιουργία ατομικών λογαριασμών ώστε να γνωρίζει κάθε εργαστήριο ότι όντως θα πληρωθεί για τις εξετάσεις που πραγματοποιεί.

Στη συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό εξηγήσαμε ότι οι δαπάνες για την Υγεία είναι χαμηλότερες του αποδεκτού από τις χώρες του ΟΟΣΑ και μας υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας.

Βεβαίως στην ίδια συνάντηση εξηγήσαμε ότι η ανάπτυξη των ιατρικών super markets οδήγησε μοιραία στην εκτόξευση των δαπανών και ζητήσαμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων( πλαφόν, απαγόρευση συνύπαρξης πρωτοβάθμιων – δευτεροβάθμιων δομών κλπ).

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική μέθοδο των αιφνιδιασμών και των μονομερών σχεδιασμών προς ικανοποίηση των δανειστών, που οδηγεί σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων.

Με όπλο μας την αλήθεια συνεχίζουμε υπερασπιζόμενοι την επιστημονική και ατομική αξιοπρέπεια όλων των έντιμων συναδέλφων. 

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Τσάμης Δημήτρης                                              Νίτσας Νικόλαος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ