2013-11-07 01:39:07
Φωτογραφία για Πωλήθηκε το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera
Το ιστορικό κτήριο στην οδό Σολφερίνο του Μιλάνου που στέγαζε τα γραφεία της εφημερίδας "Corriere della Sera" αλλά και της αθλητικής εφημερίδας "Gazzetta dello Sport", πωλήθηκε σε αμερικανική εταιρία έναντι 120 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της πρώτης σε κυκλοφορίας ιταλικής εφημερίδας, προκειμένου να μπορέσει μειώσει τα χρέη της προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συμφωνητικό που υπεγράφη δίνει τη δυνατότητα στον δημοσιογραφικό όμιλο να ενοικιάζει το ηλικίας ενός αιώνα οίκημα – γεγονός, το οποίο σημαίνει ότι, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει νέα έδρα.

Οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, της "Corriere della Sera", αντέδρασαν έντονα στην δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς θεωρούν ότι, με αυτόν τον τρόπο, αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της εφημερίδας και τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ίδια της η ανεξαρτησία.

Σημειώνεται ότι υπέρ της πώλησης του κτηρίου τασσόταν επίμονα ο όμιλος Fiat, ο οποίος είναι και ο βασικός μέτοχος της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας, ενώ μόνο δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εκφράσθηκαν αρνητικά.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ