2013-11-14 19:47:06
Φωτογραφία για Με λαμπρότητα εορτάστηκε στις Βρυξέλλες η επέτειος των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα - Αφιέρωμα έκθεση στον Ν. Καζαντζάκη
Με ξεχωριστή λαμπρότητα εγκαινιάστηκε στις Βρυξέλλες, στην Ελληνική Πρεσβεία, η έκθεση-αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο «Γράμματα στον Γκρέκο» παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του πρέσβη μας Κώστα Χαλαστάνη, του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, εκπροσώπων της μόνιμης Ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΕΕ, στελεχών της ΕΕ, και ομογενών.

Οι δράσεις πολιτισμού στις Βρυξέλλες, που συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, και έχουν επίκεντρο το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα-διανοητή Νίκο Καζαντζάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο σύντομο χαιρετισμό του αφού επεσήμανε την σημαντικότητα των εκδηλώσεων για την Ένωση της Κρήτης αλλά και το πολυσήμαντο πνευματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας που ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης για την προβολή του νησιού, της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, των αγροτικών προϊόντων, της Κρητικής διατροφής κ.α.


Επίσης ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά και για την πρωτοποριακή καινοτομία που παράγουν τα ερευνητικά και επιστημονικά ιδρύματα της Κρήτης τα οποία η Περιφέρεια στηρίζει και συνεργάζεται.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας και συμμετέχουν το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το Γραφείο του ΕΟΤ, αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Γραφείου Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών, την «NGO CULTURARTBRIDGE», την «Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βρυξελλών» και περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λευκόχειρα "Γράμματα στον Γκρέκο", σε έναν διάλογο με τον Νίκο Καζαντζάκη και τη σκέψη του μεγάλου Κρητικού διανοητή.

Ο Πρέσβης μας Κώστας Χαλαστάνης, μίλησε για το ιστορικό γεγονός της Ένωσης και την ανάγκη προβολής του Ελληνικού - Κρητικού σύγχρονου πολιτισμού.

Εξάλλου ο συντονιστής Ελληνικής εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες Μανόλης Αλεξάκης αφιέρωσε τις εκδηλώσεις στον μεγάλο διανοητή αείμνηστο Στέλιο Αλεξίου. Οι εκδηλώσεις που γίνονται με πρωτοβουλία του Γραφείου Εκπαίδευσης θα συνεχιστούν έως 15 Δεκεμβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ