2013-11-14 20:03:12
Φωτογραφία για Δίδυμο Μπάτον-Μάγκνουσεν στην McLaren το 2014
Η McLaren θα δώσει την ευκαιρία στον Κέβιν Μάγκνουσεν να οδηγήσει στη Φόρμουλα 1 το 2014 στο πλευρό του Τζένσον Μπάτον. Ο πατέρας του είχε αγωνιστεί το 2005 στη McLaren.

Όταν ο Γιαν Μάγκνουσεν έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 1995, ο γιος του ο Κέβιν δεν είχε καν συμπληρώσει τα τρία του χρόνια.

Η McLaren ανακοίνωσε σήμερα (14/11) πως ο 21χρονος Κέβιν Μάγκνουσεν θα οδηγήσει για την ομάδα το 2014. Ο Δανός αντικατέστησε τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν στη McLaren.

Ο ρούκι που προέρχεται από το πρόγραμμα νέων οδηγών της McLaren δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του: "Θα το θέσω απλά. Αυτή η ομάδα είναι η καλύτερη. Ήταν πάντοτε το όνειρο μου από μικρό παιδί να οδηγήσω για τη McLaren και αυτό θα πω δεν είναι υπερβολή. Αφιέρωσα κάθε μέρα της ζωής μου στο στόχο να γίνω οδηγός της McLaren στη Φόρμουλα 1". Σαν να ακούει κανείς τον Λιούις Χάμιλτον το 2007.


Ο Μάγκνουσεν θα πλαισιώσει τον 33χρονο Τζένσον Μπάτον στην προσπάθεια της McLaren να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο το 2014.

Μπαίνει στο εκλεκτό κλαμπ των οδηγών που έχουν ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα τους στη Φόρμουλα 1. Και μολονότι οι Μάγκνουσεν δεν έχουν το σπάνιο ρεκόρ των Χιλ (Γκρέιαμ και Ντέιμον) δηλαδή πατέρας και γιος παγκόσμιοι πρωταθλητές, ισοφαρίζουν ένα άλλο ρεκόρ.

Για δεύτερη φορά πατέρας και γιος αγωνίζονται στην ίδια ομάδα. Μετά τον Κέκε και τον Νίκο Ρόσμπεργκ στη Williams (σ.σ. η Benetton του Νέλσον Πικέ δεν ανήκει στην ίδια εταιρεία με τη Renault του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ), έρχονται οι Μάγκνουσεν.

Ο 40χρονος σήμερα Γιαν είχε τρέξει το 1995 στο Grand Prix του Ειρηνικού στην Ιαπωνία για έναν αγώνα με τη McLaren,  αντικαθιστώντας τον Μίκα Χάκινεν που είχε πέσει σε κώμα λίγες μέρες νωρίτερα στην Αδελαΐδα. Το 1997 και το 1998 αγωνίστηκε στη Stewart Ford.

Εν τω μεταξύ η Caterham ανακοίνωσε πρώτη πως ο οδηγός δοκιμών της, Χέικι Κοβαλάινεν θα τρέξει στους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν με τη Lotus.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ