2013-11-18 23:04:05
Φωτογραφία για Αχαΐα: Το τρένο πλησιάζει Ροδοδάφνη
Στις 31 Δεκεμβρίου ορίστηκε η κατάθεση των προσφορών για το έργο της κατασκευής των υπολειπόμενων εργασιών υποδομής, επιδομής και σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο -Ροδοδάφνη, ύψους 273 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο έργο της κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ)-Πάτρας και αποσκοπεί: 1) Στη μείωση του χρόνου διαδρομής της γραμμής Αθήνας-Πάτρας σε 2 ώρες από 3 ώρες 25', μετά και την ολοκλήρωση των έργων έως την Πάτρα, 2) Στην επέκταση του εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος δικτύου σε μεγάλο μήκος του, πέραν του Κιάτου, καθώς και στην εξασφάλιση της διαλειτουργικότητάς του (ενιαίο εύρος γραμμής) με το βορείως της Αθήνας σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε 24 ημερολογιακούς μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της υποδομής και την κατασκευή της επιδομής, της σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων στο τμήμα από το σιδηροδρομικό σταθμό Κιάτου μέχρι τη σιδηροδρομική στάση Ροδοδάφνης.


Συνοπτικά, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται: Η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής υποδομής, η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου, η κατασκευή της σιδηροδρομικής επιδομής, η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εντός των σηράγγων και των κτιρίων εξυπηρέτησής τους, η κατασκευή ηλεκτρονικού συστήματος σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση και η εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ