2013-11-18 23:44:04
Φωτογραφία για Ποιες ασφαλιστικές μπορούν να μπουν στο «παιχνίδι» των συντάξεων
Η συζήτηση που έχει ανοίξει τόσο σε επίπεδο πολιτείας όσο και σε επίπεδο ασφαλιστικών εταιριών για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δεν αφορά... κύρια το σύνολο της αγοράς αλλά ισχυρούς «παίχτες».

Με το κακό προηγούμενο της Ασπίς Πρόνοια η ασφαλιστική αγορά δεν θεωρείται από της πλέον φερέγγυες που θα μπορούσε αρχικά να πείσει τους πολίτες να τοποθετήσουν ένα κομμάτι των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών τους προσδοκιών σε αυτές.

Την εκτίμηση αυτή, που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη, προσπαθούν πλέον να ανατρέψουν οι ίδιες οι εταιρίες επικαλούμενες το αυστηρό εποπτικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οποία έχει περιέλθει εδώ και τρια χρόνια η εποπτεία αλλά και τους νέους αυστηρούς εποπτικούς κανόνες που έρχονται με κοινοτικές οδηγίες και ρυθμίσεις σε πλήρη εφαρμογή από το 2016.Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα επιχειρήματα, εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, που θα πείσουν ή θα επιβάλλουν την ιδιωτική ασφάλιση ως συμπληρωματικό συνταξιοδοτικό πυλώνα.


Κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν οι ρυθμίσεις που θα καθορίσουν το πλαίσιο τόσο σε κεφαλαιακή επάρκεια όσο και σε νέους ρυθμιστικούς κανόνες για τις ασφαλιστικές εταιρίες που θα μπουν στο «παιχνίδι» των συντάξεων .

Και αυτές οι εταιρίες δεν μπορεί να είναι άλλες από τις πολυεθνικές ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται από παλιά ή τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καθώς και οι τρείς θυγατρικές τραπεζικές ασφαλιστικές, που όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιό θα είναι μελλοντικά το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Ετσι οι εταιρίες που βλέπουν από την αγορά να έχουν ρόλο σε ένα νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι οι πολυεθνικές Αllianz , Metlife Alico, Generali , Ergo , Interamerican , AXA , Groupama Φοίνιξ , Ιng, και οι αμιγώς Ελληνικές Τραπεζικές Εθνική Ασφαλιστική , ΑΤΕ Ασφαλιστική, και Eurolife .Ωστόσο στην αγορά και στις ασφαλίσεις ιδιωτικών συντάξεων υπάρχουν και οι Ελληνικές Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιnternational Life , Ευρωπαϊκή Ένωση, Συνεταιριστική Ασφαλιστική .

Εκτός, των συντάξεων υπάρχει και ο τομέας της υγείας που επίσης οι ασφαλιστικές εταιρίες βλέπουν να έχουν ρόλο σε μια ευρύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, οπότε διευρύνεται και ο κύκλος των εταιριών που θα μπορούσαν να έχουν συμμετοχή.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ