2013-11-27 04:34:05
Φωτογραφία για «Σοφός» Sokratis, περνάει η Ντόρτμουντ!
Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 3-1 της Νάπολι και πάει για τους «16». Μεγάλες νίκες για Άγιαξ (2-1 την Μπαρτσελόνα) και Βασιλεία (1-0 την Τσέλσι).

6ος Ομιλος

Η λέξη «κρίση» ήταν πολύ κοντά στο να ειπωθεί για πρώτη φορά στο Ντόρτμουντ... Η Μπορούσια, όμως, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και είναι αποκλειστικά στο χέρι της η πρόκριση στους «16».

Με τον Φρίντριχ να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Κλοπ έβαλε τον Μπέντερ δίπλα στον αλάνθαστο Παπασταθόπουλο και τον Κελ στα χαφ, ενώ η ενδεκάδα της Μπορούσια με 26,6 είναι η μεγαλύτερη σε μέσο όρο ηλικίας επί των ημερών του.

Ο Μπενίτεθ από την άλλη έχοντας την μεγάλη απουσία του Χάμσικ, αποφάσισε να ξεκινήσει τον Πάντεφ αντί του Ινσίνιε, κάτι που τελικά δεν του βγήκε... Με όλους τους επιθετικούς στη διάθεσή τους οι γηπεδούχοι θύμισαν την ομάδα που ξέρουμε και με κορυφαίους τους Μχιταριάν και Ρόις έφτασαν δίκαια στη νίκη 3-1, που τους φέρνει μία ανάσα από την πρόκριση
. Πλέον, οι Ιταλοί θέλουν νίκη με τουλάχιστον 3 γκολ επί της Άρσεναλ, προκειμένου να είναι εκείνοι στην επόμενη φάση, σε περίπτωση πάντα που η Ντόρτμουντ φύγει με νίκη από την Μασσαλία Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τους Γερμανούς, καθώς στο 9' ο διαιτητής Βελάσκο είδε πέναλτι σε ανατροπή του Λεβαντόφσκι από τον Φερνάντες. Το μαρκάρισμα ήταν τουλάχιστον... soft, με τον Ρόις να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-0! Ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός και οι γηπεδούχοι εξαιρετικοί επιθετικά. Λεβαντόφσκι (15', 36'), Ρόις (18') και Μχιταριάν (33') έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως η μεγαλύτερη χάθηκε για τη Νάπολι στο 29', όταν ο Καγιεχόν είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βάιντενφελερ!

Οι παίκτες του Μπενίτεθ ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, όμως σπανίως κάποια από αυτές κατέληγε σε τελική προσπάθεια. Ο Αρμέρο (45+1') έχασε την τελευταία στο πρώτο μέρος, με τον Μπέντερ να παίζει με κάταγμα στη μύτη από το 17', σε μία ηρωική εμφάνιση.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι η Νάπολι είχε περισσότερες χαμένες ευκαιρίες. Ρόις (53') και Μχιταριάν (58') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ρέινα, ενώ ο Βάιντενφελερ έσωσε την Μπορούσια στο τετ α τετ με τον Ιγουαΐν (59'). Στιγμές αργότερα οι παίκτες του Κλοπ έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Μπλατσικόφσκι να τελειώνει ιδανικά τη φάση για το 2-0!

Η είσοδος του Ινσίνιε έδωσε πνοή στην επίθεση της Νάπολι και στο 71' μετά από λάθος του Κελ, ο Ινλέρ έκλεψε την μπάλα, άφησε στον Ιγουαΐν και εκείνος έδωσε την ασίστ για να μειώσει ο πρώτος σε 2-1! Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, όμως οι Βεστφαλοί ανέβασαν αμέσως ξανά ρυθμό. Ο Ομπαμεγιάνγκ με το που μπήκε δημιούργησε πολλά προβλήματα με την ταχύτητά του και αφού ο Ρέινα τον νίκησε στο τετ α τετ στο 74', ο Γκαμπονέζος έκανε το τελικό 3-1 στο 78'! Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, με τον Μχιταριάν να έχει δοκάρι στο 85' και τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

*Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε ακόμη μία καταπληκτική εμφάνιση. Είχε 2/2 τάκλιν, 13/13 απομακρύνσεις, 2 κοψίματα και 17/17 πάσες!

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊς, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ, Ντουρμ, Κελ, Σαχίν, Μπλατσικόφσκι (68' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (81' Πίστσεκ), Μχιταριάν, Λεβαντόφσκι (89' Σίμπερ)

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Αρμέρο, Τζεμαϊλί (62' Ινλέρ), Μπεχράμι, Καγιεχόν (66' Ινσίνιε), Μέρτενς, Πάντεφ (76' Ζαπάτα), Ιγουαΐν

Γουίλσιρ και... σχεδόν πρωτιά

Δεν είχε στεγνώσει το σάλιο του Αρσέν Βενγκέρ που γκρίνιαζε για την υπερχρησιμοποίηση του Τζακ Γουίλσιρ με την Εθνική Αγγλίας και το πουλέν του εμφανίστηκε καλύτερος από ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας παίξει μάλιστα και το Σάββατο στην Πρέμιερλιγκ. Ο Αγγλος μέσος έβαλε και τα δύο γκολ της Αρσεναλ στη νίκη (2-0) επί της Μαρσέιγ και πλέον η ομάδα του χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στο «Σαν Πάολο», ώστε να προκριθεί ως πρώτη και να μην μπει σε μπελάδες ακόμα και τριπλής ισοβαθμίας. Οι Κανονιέρηδες γενικά είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Πάντως ξεκίνησαν τέλεια και είδαν τον Γουίλσιρ με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια και λομπίτσα να κάνει το 1-0 μόλις στα 29 δευτερόλεπτα.

* Ηταν το πιο γρήγορο γκολ παίκτη της Αρσεναλ στη διοργάνωση (20.07, Ζιλμπέρτο Σίλβα το 2002), το πιο γρήγορο Αγγλου (1:05, Γουέιν Ρούνεϊ το 2010) και το 10ο πιο γρήγορο γενικά. Πρώτο στον θεσμό παραμένει αυτό του Ρόι Μακάι από το 2007 (10.12)

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν σε καλό τέμπο και στο 30' δεν τους δόθηκε πέναλτι σε τράβηγμα του Ζιρού. Ωστόσο, ο διαιτητής ρεφάρισε στο 36' με αντίστροφο λάθος, καθώς η ανατροπή του Ράμσεϊ από τον Ν' Κουλού ήταν εκτός περιοχής. Το πέναλτι πάντως δόθηκε, αλλά η θεία δίκη οδήγησε τον Μανταντά (ήταν πιο μπροστά από την γραμμή του) να αποκρούσει την εκτέλεση του Οζίλ (σ.σ.: η Αρσεναλ έφτασε τα οκτώ χαμένα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίζοντας στην 1η σχετική θέση τη Μπαρτσελόνα). Στο 65' η Αρσεναλ έκρυψε το τόπι. Η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και στο φινάλε Ράμσεϊ, Οζίλ και τελικά ο Γουίλσιρ (ο τρίτος Κανονιέρης που κάνει ντομπλέτα μετά τους Κίον, Γουόλκοτ) φρόντισαν ώστε να καταλήξει στα δίχτυα.

Από εκεί και μετά η Μαρσέιγ έκανε αισθητή την παρουσία της με τον Τοβάν που είχε περάσει αλλαγή. Στο 73' ο πιτσιρικάς Γάλλος πλάσαρε, ο Σέζνι απέκρουσε, η μπάλα γκέλαρε, αλλά πάνω στη γραμμή έσωσε ο Μονρεάλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος είδε τον Σέζνι να αποκρούει εντυπωσιακά και να διατηρεί το αποτέλεσμα που όπως και να έχει κάνει την Αρσεναλ αφεντικό για την πρόκριση (σ.σ.: εάν η Ντόρτμουντ νικήσει στη Μασαλία, η Αρσεναλ θα πρέπει να ηττηθεί από τη Νάπολι με τρία γκολ διαφορά για να αποκλειστεί).

Αρσεναλ: Σέζνι, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Σανιά, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Ροζίτσκι (74' Γουόλκοτ), Γουίλσιρ (74' Καθόρλα), Οζίλ (81' Αρτέτα), Ζιρού

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ν' Κουλού, Μέντες, Αμπντάλα, Μορέλ, Λεμινά (81' Σεϊρού), Ρομάο, Ιμπούλα, Καλίφα, Τζ. Αγιού (58' Βαλμπουενά), Ζινιάκ.

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 12 8-3

2. Ντόρτμουντ 9 9-5

3. Νάπολι 9 8-9

4. Μαρσέιγ 0 4-12

Επόμενη αγωνιστική(11/12)

Νάπολι-Άρσεναλ

Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ

5ος Ομιλος

Πελάτισσα της Βασιλείας η Τσέλσι

Μετά το κάζο στους Μπλε στην πρώτη αγωνιστική στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-2), η ομάδα του Μουράτ Γιακίν νίκησε ξανά (1-0) αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο και πλέον κρατάει την τύχη της στα χέρια της για την πρόκριση στους «16». Οι Ελβετοί την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν στην Γερμανία με την Σάλκε και αν δεν χάσουν θα είναι παρόντες στη φάση των νοκ άουτ, ενώ οι Μπλε -που παραμένουν στην κορυφή- θα έχουν πιο εύκολο έργο υποδεχόμενοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την ουραγό του γκρουπ, Στεάουα Βουκουρεστίου.

Η Βασιλεία πάντως κάθε άλλο παρά έκλεψε το ματς κόντρα στην Τσέλσι και ήταν αυτή που επέβαλλε... το πολίτευμά της από το πρώτο κιόλας μέρος. Ο Τσεχ έπιασε δουλειά από το 3' μετά από φάουλ του Σάκα και στο 14' ο Μίκελ (συμπλήρωσε 50 ματς στο CL) έκοψε πάνω στην γραμμή. Στο επόμενο λεπτό ο Ετό δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τη σέντρα του Ιβάνοβιτς, στο 24' ο Τσεχ

έκανε εκπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι όντας πεσμένος σε σουτ του Σαλάχ και στο 29' ο Στρέλερ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Τσέλσι ήταν σαφώς κατώτερη των περιστάσεων και πολύ τυχερή που δεν πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, στο 42' έχασε και τον Ετό με τραυματισμό για να πάρει τη θέση του ο Φερνάντο Τόρες και ο Μουρίνιο ζήτησε άδεια για να πάει νωρίτερα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές για τους Ελβετούς και η Τσέλσι παρέμεινε σταθερά χωρίς να κάνει τίποτα στην επίθεση. Στο 65' ο Στόκερ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Τσεχ και στο 82' το διαγώνιο σουτ του Ντιέ εκτός περιοχής πήγε λίγο έξω από την εστία των Αγγλων. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα ήρθε για τους γηπεδούχους στο 87' όταν -όπως έδειξε ο Μουρίνιο χαρακτηριστικά- η άμυνα της Τσέλσι κοιμήθηκε και ο Σαλάχ μετά τη μπαλιά του Σαρ έφυγε στην πλάτη και με ωραίο τελείωμα με το αριστερό νίκησε στον Τσεχ (1-0).

Η Βασιλεία έγινε η 2η που κερδίζει δύο φορές ομάδα του Μουρίνιο στη φάση ομίλων του Champions League μετά την Ρεάλ Μαδρίτης το 2001-02.

Βασιλεία (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Σάκα (71' Αζέτι), Βόσερ, Ιβάνοβ, Σαρ, Φαμπιάν Φράι, Ντιέ, Στόκερ, Σαλάχ, Ελ Νενί, Στρέλερ (78' Σίο).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Γουίλιαν (86' Ντε Μπρούιν), Οσκαρ (55' Αζάρ), Ετό (42' Τόρες).

Μόνο με νίκη η Σάλκε

Ο Μπόατενγκ τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή και επέστρεψε στην Γερμανία, ο Μάτιπ επίσης την τελευταία στιγμή, με τον Σαντάνα να παίρνει τη θέση του, ο Κέλερ έκανε την έκπληξη και άφησε τον Ντράξλερ στον πάγκο και η Σάλκε έμεινε στο 0-0 με την Στεάουα στο Βουκουρέστι, όμως κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τους Πιοβακάρι (19', 31'), Νοϊστένερ (24') και Φαρφάν (29') έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ το γκολ του Νοϊστέντερ στο 33' δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του άουτ, πριν κάνει το γύρισμα ο Φαρφάν...

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης. Πρεπελιτσά (59'), Χέβεντες (62') και Τζόουνς (64') είχαν καλές στιγμές, ενώ στο 70' ο Φέρμαν... γκρέμισε τον Πιοβακάρι στην έξοδο εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής Νίχουις δεν έδωσε τίποτα. Η είσοδος του Ντράξλερ (73') δεν βοήθησε ιδιαίτερα την Σάλκε, με τον Στάντσιου να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 84', όταν προσπάθησε να κρεμάσει τον Φέρμαν χωρίς επιτυχία.

Ο Πιοβακάρι (90') έχασε την τελευταία, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος, την Στεάουα να μένει οριστικά 4η και την Σάλκε με νίκη εντός έδρας επί της Βασιλείας στην τελευταία αγωνιστική να περνάει στους «16».

Στεάουα (Λαουρέντσιου Ρέγκεκαμφ): Ταταρουσάνου, Σουκάλα, Λατοβλέβικι, Γκαρντός, Τσίπκιου (77' Ιάνκου), Μπουρκεάνου, Πρεπελιτσά (82' Στάντσιου), Νόγκου (46' Βαρέλα), Πόπα, Τανάσε, Πιοβακάρι

Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Φέρμαν, Ουτσίντα, Χέβεντες, Σαντάνα, Φουκς (88' Ομπάσι), Τζόουνς, Νοϊστέντερ, Αόγκο, Μάιερ (74' Ντράξλερ), Φαρφάν, Σαλάι

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 9 11-3

2. Βασιλεία 8 5-4

3. Σάλκε 7 4-6

4. Στεάουα 3 2-9

Επόμενη αγωνιστική(11/12)

Τσέλσι-Στεάουα

Σάλκε-Βασιλεία

7ος Ομιλος

Πρώτο γκολ η Αούστρια, σοκ για Πόρτο

Σοκ στο Οπόρτο και οι «Δράκοι» ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Αούστρια έκανε τη ζημιά απέσπασε ισοπαλία 1-1, αλλά ουσιαστικά δεν κατάφερε κάτι, μιας και έμεινε εκτός συνέχειας, ακόμα και αν κερδίσει την Ζενίτ στο τελευταίο ματς. Η Πόρτο σε ακόμα ένα ματς παρουσιάστηκε πολύ κακή, χωρίς πλάνο στον αγωνιστικό χώρο και μπορεί να έκανε 22 τελικές και κατοχή μπάλας 62%, αλλά από ουσία... Πλέον. οι Πορτογάλοι χρειάζονται νίκη στη Μαδρίτη κόντρα στην αδιάφορη, Ατλέτικο και παράλληλα η Ζενίτ να μην κερδίσει την Αούστρια στη Βιέννη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αούστρια ήταν αυτή που πάγωσε τους γηπεδούχους, αφού στο 11' ο Κίεναστ με σουτάρα έξω από την περιοχή άνοιξε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα τους στον όμιλοκαι γλίτωσε το αρνητικό ρεκόρ (Λα Κορούνια, Μακάμπα Χάιφα).

Η Πόρτο πίεσε, είχε ευκαιρίες με τους Μαρτίνεζ, Ντανίλο, αλλά ο Λίντνερ κρατούσε όρθιους τους Αυστριακούς. Ο Κολομβιανός ήταν όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους και στο 37' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ της Αούστρια, που νίκησε και τον Μανγκαλά στο 41'. Η Πόρτο μπήκε δυνατά και στο 48' ο Μαρτίνεζ ισοφάρισε 1-1 και έγινε ο πρώτος Κολομβιανός σκόρερ στη διοργάνωση με πέντε γκολ! Οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο, αλλά στο 51' ο Ζόσουε έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Η Πόρτο έφτανε στην αντίπαλη εστία κυρίως με ατομικές ενέργειες, αλλά Λούτσο και Μαρτίνεζ δεν ήταν σε θέση να σκοράρουν. Ο Λίντνερ έκανε το ματς της καριέρας του και η Αούστρια την μεγάλη χαλάστρα στους Πορτογάλους.

Πόρτο: Ελτον, Ντανίλο, Μαϊκόν, Μανγκαλά, Σάντρο, Λούτσο, Ζόσουε (72' Κουιντέρο), Λίκα (65' Περέιρα), Φερνάντο, Ντεφούρ (46' Βαρέλα), Τζάκσον

Αούστρια: Λίντνερ, Ρογκουλί, Ορτλεχνερ, Σούτνερ (82' Οκότιε), Κοξ, Χόλαντ, Ντιλαβέρ (70' Μάντερ), Ρόγιερ, Χόσινερ, Μουργκ (64' Λέοβακ), Κίεναστ

Βαθμολογία

1. Ατλέτικο 13 13-3

2. Ζενίτ 6 4-5

3. Πόρτο 5 4-5

4. Αούστρια 2 1-9

Επόμενη αγωνιστική(11/12)

Ατλέτικο-Πόρτο

Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ

8ος Ομιλος

Στο 21 κάηκε η Μπάρτσα

Στα χαρτιά το νούμερο θα ήταν σούπερ νικηφόρο. Ωστόσο, για τον Τάτα Μαρτίνιο το 21 αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά πανηγυρικό. Στο 21ο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του ήρθε η παρθενική ήττα και μάλιστα από έναν απρόσμενο αντίπαλο. Η πιτσιρικαρία του Αγιαξ κατάφερε να ταπεινώσει τον Νεϊμάρ και την παρέα του, επικρατώντας 2-1. Δεν είναι όμως η ήττα αυτή καθ' αυτή που προβληματίζει όσο το ότι οι Μπλαουγκράνα είχαν τα μαύρα τους τα χάλια σε όλες τις γραμμές. Μάλιστα το ημίχρονο τους βρήκε να μην έχουν την κατοχή της μπάλας για πρώτη φορά σε όλες τις διοργανώσεις από το Μάη του 2008. Ο Αγιαξ είχε το υπέρ του (51%-49%) που σε κάποιο σημείο του αγώνα είχε φτάσει και το 58%-42%).

Σε αυτό το διάστημα ο Αίαντας είχε στριμώξει στα σχοινιά τη Μπάρτσα που μόνο αμυνόταν. Ειδικά μέχρι το 19', οι γηπεδούχοι την είχαν κλείσει στην περιοχή της. Τότε ήρθε και το 1-0, με τον Σερέρο να πλασάρει ανενόχλητος και να γίνεται ο πρώτος Νοτιοαφρικανός που σκοράρει στον θεσμό μετά το γκολ του Νασίφ Μόρις στην ήττα του Παναθηναϊκού με 5-1 από τη Βέρντερ Βρέμης (Δεκέμβρης 2005). Τα πράγματα δεν άλλαξαν μετά το γκολ και λίγο πριν την ανάπαυλα ήρθε και το δεύτερο. Η άμυνα της Μπαρτσελονα τα έκανε όλα λάθος και ο Χέσεν αφού πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Πουγιόλ, είδε το πλασέ του να αλλάζει πορεία στο πόδι του Πικέ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Νωρίς στην επανάληψη φάνηκε να αλλάζει το παιχνίδι. Στο λάθος γύρισμα του Φαν Ράιν, ο Νεϊμάρ πετάχτηκε και πήρε τη μπάλα, με τον Φέλτμαν να τον ανατρέπει ως τελευταίος παίκτης να σωστά να αποβάλλεται. Η παράβαση που καταλογίστηκε όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβει κανείς εάν ήταν εντός ή εκτός περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Τσάβι γιόρτασε με γκολ (11ο στον θεσμό) το ότι βρέθηκε στην 1η θέση των Ισπανών στην Ευρώπη, ισοφαρίζοντας τον Ραούλ (158 συμμ.). Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι θα πίεζαν με παίκτη παραπάνω, εκτός μία προσπάθειας του Νεϊμάρ (ήταν απίστευτα ατομιστής) δεν έκανε απολύτως τίποτ' άλλο. Η ήττα μπορεί να ήταν... αναίμακτη βαθμολογικά για τους Μπλαουγκράνα που όμως παρουσίασαν περίεργη εικόνα, με τον Αγιαξ να θέλει μόνο νίκη στο Μιλάνο για να περάσει.

* Στο 68' έκανε ντεμπούτο με τους Καταλανούς ο 20χρονος δεξιός μπακ Πατρίσιο Γκαμπαρόν Χιλ ή σκέτο Πάτρικ

Αγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Μόισαντερ, Βέτμαν, Μπόιλεσεν (34' Πόουλσεν), Μπλιντ, Σένε (50' Ντένσβιλ), Σερέρο, Φίσερ, Κλαασεν, Χέσεν (84΄Ντουάρτε).

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Μασεράνο, Πικέ, Πουγιόλ (68' Πάτρικ), Σονγκ, Τσάβι (74' Σέρζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Πέδρο, Νεϊμάρ, Φαμπρεγας (82' Τραορέ).

Είναι βαριά η φανέλα...

Η Μίλαν πάει από το κακό στο χειρότερο στην Ιταλία, παρουσιάζει σημάδια διάλυσης σε όλα τα επίπεδα και οι οπαδοί βράζουν κατά πάντων... Οχι και οι καλύτερες προϋποθέσεις για να πάει στη Γλασκώβη και να αντιμετωπίσει την Σέλτικ σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ματς. Στην Ευρώπη, όμως, οι Ροσονέρι δεν ξεγράφονται ποτέ. Ειδικά όταν έχουν ορεξάτο τον Κακά, που συνεχίζει να κάνει τη διαφορά σε αυτή την ομάδα από την ημέρα που επέστρεψε στο Μιλάνο.

Ο Βραζιλιάνος, που είχε πετύχει άλλα δύο γκολ στο παρελθόν κόντρα στη Σέλτικ, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12' με κεφαλιά μετά από κόρνερ, εκμεταλλευόμενος τον... ύπνο όλων των αμυντικών των γηπεδούχων, ενώ ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο οι Μιλανέζοι θα μπορούσαν να βάλουν και δεύτερο γκολ και να καθαρίσουν τον αγώνα, απέναντι σε μια Σέλτικ που δεν μπορούσε να απειλήσει και παράλληλα έκανε και αλλαγή στο 31', με τον Λέντλεϊ να μπαίνει αντί του τραυματία Καγιάλ.

Δεν το καθάρισε στο πρώτο ημίχρονο το ματς η Μίλαν, το έκανε στο δεύτερο. Ο Αμπάτε τραυματίστηκε στο 48', ο Νοτσερίνο μπήκε στη θέση του και στο επόμενο λεπτό -πάλι από κόρνερ η Μίλαν- έδωσε την ασίστ στον Ζαπάτα για το 0-2 από κοντά. Η Σέλτικ, που είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Βαν Ντάικ για να ισοφαρίσει λίγο πριν το δεύτερο γκολ των Ιταλών, δεν είχε πλέον το κουράγιο να κυνηγήσει κάτι από το ματς και στο 60' ο Μπαλοτέλι, μετά την μπαλιά του Πόλι, πλάσαρε για το 0-3!

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Μίλαν στη Γλασκώβη μετά το 1969, ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για φέτος σε οποιαδήποτε διοργάνωση και στην τελευταία αγωνιστική θέλει έστω την ισοπαλία, απέναντι στον Αγιαξ στο «Σαν Σίρο», για να προκριθεί στους «16».

* Για πρώτη φορά στο Champions League νίκησε ομάδα που στην αρχική της 11άδα δεν είχε κανένα παίκτη που το νούμερο της φανέλας του να είναι από το 1 ως το 11.

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Λούστιγκ, Αμπροουζ, Βαν Ντάικ, Ισαγκίρε, Μπερίγκτερ, Καγιάλ (31' Λέντλεϊ), Μάλγκριου, Φόρεστ (80' Ρόγκιτς), Κόμονς (65' Στόουκς), Σαμαράς.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε (48' Νοτσερίνο), Ζαπάτα, Μπονέρα, Εμάνουελσον, Μοντολίβο, Ντε Γιονγκ, Πόλι, Μπίρσα (72' Κονστάντ), Κακά (80' Ρομπίνιο), Μπαλοτέλι.

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 10 10-4

2. Μίλαν 8 8-5

3. Άγιαξ 7 5-8

4. Σέλτικ 3 2-8

Επόμενη αγωνιστική (11/12)

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ

Μίλαν-Άγιαξ
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ