2013-11-27 15:59:06
Φωτογραφία για Στον Καιάδα... με χειρουργική ακρίβεια οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί!
Σε απόγνωση βρίσκονται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, και στο Ηράκλειο, που αν και εκτελούσαν ένα σημαντικό έργο για την πόλη, τόσο σε ό,τι αφορά την τήρηση της τάξης όσο και την είσπραξη εσόδων για τα ταμεία του δήμου, βρίσκονται μετέωροι, αντικρίζοντας μπροστά τους τον εφιάλτη της ανεργίας.

Οι 85 δημοτικοί αστυνομικοί στο ν.Ηρακλείου μπορούν, θεωρητικά, να διεκδικήσουν 72 θέσεις που διατίθενται σε όλο το νομό, σε άλλες υπηρεσίες, ωστόσο με το ΦΕΚ που εξέδωσε χθες ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά εξαιρούνται παντελώς οι άνω των 45 ετών. Πρόκειται για 19 άτομα που, αναπόφευκτα, λόγω του ηλικιακού περιορισμού κατευθύνονται σε δύο και μόνο θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τις οποίες όμως θα καταλάβουν κατά προτεραιότητα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί διαμαρτύρονται για αυτή την τακτική που ακολουθεί το υπουργείο, που ενώ τυπικά παρουσιάζει εργασιακή εναλλακτική, στην ουσία εμπαίζει τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα δε συμπεριλαμβάνει μεταξύ των κριτηρίων το στοιχείο της εντοπιότητας, ούτε μοριοδοτεί εξίσου τους προσληφθέντες με ΑΣΕΠ το 2010 και το 2004.


Στο πλευρό των δημοτικών αστυνομικών ο δήμος

Με ένα υπόμνημα προς τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στέκεται στο πλευρό των πρώην δημοτικών αστυνομικών, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ο οποίος αναλύει τις θέσεις του, επισημαίνοντας τη συντελούμενη αδικία, αλλά και το σοβαρό πλήγμα που δέχεται το Ηράκλειο, αφού έχασε 72 αστυνομικούς και υποδέχεται στο Α.Τ. Ηρακλείου ... μόλις 16!
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ