2013-12-09 18:02:05
Φωτογραφία για Καταργούν τα παράβολα για την εξυπηρέτηση των πολιτών; Όχι ακριβώς...
Επιτέλους η χαρτούρα και τα παράβολα που μας κάνουν να στεκόμαστε στις ουρές τελειώνουν για το ελληνικό Δημόσιο! Έτσι φαίνεται, αλλά είναι; Κι όμως η πλήρης κατάργηση των παραβόλων δεν γίνεται για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά γιατί είναι “μνημονιακή απαίτηση”!

Ναι, ακούγεται απίστευτο αλλά στο επείγον έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Υποδομών στις υπηρεσίες του αναφέρει ακριβώς αυτό: Οι αλλαγές γίνονται επειδή είναι μια από τις μνημονιακές απαιτήσεις και όχι... μεταρρυθμιστική ανάγκη!

Από τις 30 του Δεκέμβρη θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των πληρωμών που θα ενταχθούν στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, και μάλιστα επειδή το απαιτεί η τρόικα, όχι γιατί εμείς εδώ και χρόνια έπρεπε να το είχαμε προβλέψει!

Διαβάσε τι αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου:

“Οπως γνωρίζετε από το Σεπτέμβριο του 2013 ενεργοποιήθηκε η νέα υπηρεσία του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) η οποία λειτούργησε πιλοτικά στα παράβολα για την έκδοση αδειών οδήγησης και καρτών ψηφιακού ταχογράφου.


Επειδή μια από τις Μνημονιακές απαιτήσεις είναι η πλήρης κατάργηση των επιτόπιων συναλλαγών στα ταμεία των ΔΟΥ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μας γνώρισε ότι από 3012-2013 θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των πληρωμών αυτών οι οποίες θα ενταχθούν στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που θα διενεργείται μόνο μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων.

Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να αντικατασταθεί το σύνολο των έντυπων παραβόλων με το ηλεκτρονικό και όλες οι συναλλαγές να διεκπεραιώνονται μέσω της ηλεκτρονικής

υπηρεσίας (e-παράβολο). Υστερα από τα παραπάνω, όλες οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας θα πρέπει να ορίσουν τους

υπαλλήλους που θα χειρίζονται την υπόψη εφαρμογή και τον αρμόδιο προϊστάμενο προκειμένου να πιστοποιηθούν στην υπηρεσία του TAXISnet."
cretalive.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ