2013-12-14 23:14:05
Φωτογραφία για ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 3-0 ΣΕΤ
Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα και εύκολα τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη με 3-0 σετ, με τους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν να ρίχνουν... φάπες στους πράσινους σε όποιο άθλημα τους βρουν μπροστά τους!

Χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση και με κορυφαίο τον Λεονάρντο Καλντέιρα ο οποίος ήταν ασταμάτητος, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα επί του Παναθηναϊκού. Εικόνα ανάλογη με αυτή που προμήνυε η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων είχε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον "αιώνιο". Οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και απέδειξαν ότι οι... "πελάτες" δεν κάνουν ούτε για προπόνηση.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το παιχνίδι με τις αναμενόμενες εξάδες. Από την μία ο Δημήτρης Καζάζης επέλεξε τους Καλντέιρα, Χριστοφιδέλη, Γιούρισιτς, Σμαραγδή, Κουρνέτα, Γιορντάνοφ και λίμπερο τον Στεφάνου. Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Καλμαζίδης έπαιξε με σύνθεση... Λάιου, με τους Γκάλιτς, Καριπίδη, Μπέλο, Αμορόσο, Μουρ, Στιβαχτή και λίμπερο ο Κουρούπης.


Ο Ολυμπιακός σημάδευε με το σερβίς του τον Γκάλιτς κατά κύριο λόγο και τον Κουρούπη κατά δεύτερο δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα. Εκείνος που έκανε τη διαφορά από τη θέση του σερβίς ήταν ο Κώστας Χριστοφιδέλη. Ο ακραίος του Θρύλου πήγε στη θέση του σερβίς στο 8-6 και έφυγε στο 12-6. Με αέρα από το συγκεκριμένο σερί ο Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει σιγά σιγά μια διαφορά η οποία έφτασε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ στο 16-8.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει σημαντικά προβλήματα στην υποδοχή, έκανε εύκολα λάθη και αυτό έδινε στους ερυθρόλευκους το δικαίωμα να μεγαλώνουν και άλλο τη διαφορά. Με τον Χριστοφιδέλη στο σερβίς ουσιαστικά τελείωσε και το πρώτο σετ με δύο άσους του έμπειρου ακραίου να ολοκληρώνεται με 25-14.

Περίπου ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο σετ. Οι "πράσινοι" κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ και μάλιστα να τελειώσει πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι και το 10-10. Τότε ο Καλντέιρα ντύθηκε... Χριστοφιδέλης του πρώτου σετ και χάλασε την υποδοχή του Παναθηναϊκού.

Έτσι, οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα 4-0, προηγήθηκαν με 14-10 και άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά. Ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-11. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Σμαραγδή να "χαλάσει" την υποδοχή του Παναθηναϊκού.

Ο έμπειρος κεντρικός έφυγε από τη θέση του σερβίς ενώ το σκορ ήταν 20-11. Ο Καλμαζίδης έκανε μαζικές αλλαγές και ο Καπίρης με το σερβίς του κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε 20-14. Ο Καζάζης ανακάτεψε και εκείνος την τράπουλα, ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε ρυθμό και με ένα επί μέρους 5-1 τελείωσε το σετ με 25-15.

Στο τρίτο σετ και οι δύο ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παλέψει περισσότερο το σετ ωστόσο δεν άλλαξε κάτι, ο Ολυμπιακός πήρε και το τρίτο σετ με 25-23 και τη νίκη με 3-0.

MVP: Λεονάρντο Καλντέιρα

Με διαφορά από το δεύτερο ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ειδικά στο κομμάτι της επίθεση ο Καλντέιρα έχασε μόλις δύο μάχες και έδειξε από την αρχή ότι είναι σε πολύ καλή ημέρα. Παράλληλα, βοήθησε σημαντικά και από τη θέση του σερβίς.

Τα σετ: 25-14, 25-15, 25-23

Ολυμπιακός (Δ. Καζάζης): Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Καλντέιρα, Σμαραγδής, Γιούρισιτς, Γιορντάνοφ, Στεφάνου / Μαρούλης, Παπαδόπουλος, Κοκκινάκης, Σωτηρίου

Παναθηναϊκός (Καλμαζίδης): Στιβαχτής, Γκάλιτς, Καριπίδης, Αμορόσο, Μουρ, Μπέλος, Κουρούπης / Καπίρης, Μανιόπουλος
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ