2013-12-17 00:34:07
Φωτογραφία για “Πρωτογενές πλεόνασμα” για πάσαν νόσον και αιθαλομίχλη
Εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση του ΥΠΕΚΑ που θα προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας τις ημέρες έξαρσης του φαινομένου της αιθαλομίχλης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στους κοινωνικά ευάλωτους καταναλωτές της ΔΕΗ και ειδικότερα σε εκείνους που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο θα χρηματοδοτηθεί από το πολυθρύλητο “πρωτογενές πλεόνασμα” , θα έχει αναδρομική ισχύ, ενώ θετική είναι και η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η κατάσταση στην Αθήνα ήταν αποπνικτική παρά τις συστάσεις του ΥΠΕΚΑ για περιορισμό της χρήσης τζακιών.

Σε σταθμό μέτρησης στο Μαρούσι οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων έφθασαν τα 110 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ σε άλλους σταθμούς οι μετρήσεις κυμάνθηκαν από 85 έως 87 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.


Εκτός από την Αθήνα καταγράφηκαν υπερβάσεις των ορίων και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις το Σάββατο το βράδυ έως τα ξημερώματα της Κυριακής.

Με όριο τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα μικροσωματίδια έφτασαν τα 112 μικρογραμμάρια, στα Ιωάννινα τα 118 και στο Βόλο τα 105.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος συναγερμός «χτυπάει» όταν καταγράφεται υπέρβαση του ορίου των 100 μικρογραμμαρίων, ενώ ο δεύτερος σε υπέρβαση των 150 μικρογραμμαρίων.

Η υπέρβαση των 150 μικρογραμμαρίων θα θέτει σε εφαρμογή το μέτρο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις πληροφορίες για την απόφαση που προωθείται.
econews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ