2013-12-20 16:28:05
Φωτογραφία για Τηλεφωνική παρέμβαση Γ. Καμίνη στον ΣΚΑΪ
Για την αντίδραση του δήμου Αθηναίων στη μελέτη εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδημοτική κινητικότητα

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εγώ όπως και άλλοι δήμαρχοι έλαβα μία επιστολή από το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία με πληροφορούσαν ότι πλεονάζουν στο δήμο της Αθήνας αυτή τη... στιγμή 667 εργαζόμενοι. Και μας καλούσαν να συνομιλήσουμε βάσει μιας μελέτης, μάλλον απόσπασμα μελέτης τελικά είναι, με την οποία έγιναν αυτοί οι υπολογισμοί. Διαπιστώσαμε ότι αυτή τη μελέτη, με συγχωρείτε, γραμμένη στο γόνατο. Γιατί, ένα μόνο να σας πω. Είχαν αφαιρέσει τους δημοτικούς αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, και είχαν ξεχάσει τους σχολικούς φύλακες. Έκαναν τον υπολογισμό με έναν αλγόριθμο, ο οποίος τους ίδιους ανθρώπους βγάζει , είτε πρόκειται για 7.500 εργαζόμενους, είτε για 6.000. Όταν αναλάβαμε, τον Ιανουάριο του 2011, ο δήμος Αθηναίων είχε 12.500 εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τους 7.200
. Παράλληλα, η τύχη 1.100 συμβασιούχων εξαρτάται από δικαστικές αποφάσεις. Στη μελάτη υπολογίστηκαν ακόμη και 120 εποχικοί υπάλληλοι, που απασχολούνται στις κατασκηνώσεις. Λοιπόν, είναι μελέτη αυτή; Επιπλέον δεν έχει υπολογιστεί ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων. Έτσι, το μόνο που επιτεύχθηκε με την επιστολή αυτή, ήταν να προκληθεί μια τρομακτική αναστάτωση και να κινδυνεύσει η λειτουργία της πόλης και οι υπηρεσίες προς τους κατοίκους της. Είχα το καθήκον να συγκαλέσω το δημοτικό συμβούλιο, πόσο μάλλον όταν η Βουλή συζητούσε τη διάταξη του άρθρου 30 για την κινητικότητα».

Για το αν συμφωνεί με την κινητικότητα

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Συμφωνώ με την ενδοδημοτική κινητικότητα, την κινητικότητα δηλαδή μέσα στο δήμο, όπως συμφωνώ και με την εθελοντική διαδημοτική. Αυτό λέει η απλή λογική. Το γνωρίζετε ότι για να μεταφερθεί ένας οδηγός από έναν οργανισμό του δήμου σε κάποια άλλη υπηρεσία μέσα στο δήμο, χρειάστηκαν πάνω από εκατό υπογραφές, μεταξύ των οποίων και τριών υπουργών; Αυτό το πράγμα και πάρα πολλά άλλα τα βροντοφωνάζουμε από την πρώτη στιγμή. Μας είχαν καλέσει στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσιάσαμε τη δική μας μελέτη αξιολόγησης, ως πρότυπο για άλλους δήμους.

Ουδέποτε πήρα απάντηση πάνω σε αυτή τη μελέτη αξιολόγησης. Τελικά τα υπουργεία, έχουν συνέχεια, ή δεν έχουν; Εδώ έχουμε μια πόλη που μας πήραν τους σχολικούς φύλακες, μας πήραν τη δημοτική αστυνομία, γεγονός που έχει προκαλέσει μια τρομακτική αταξία στη πόλη και ξαφνικά λαμβάνω ένα τέτοιο έγγραφο, το οποίο έχει στοιχεία απολύτως διάτρητα. Για το λόγο αυτό, δεν σκοπεύω να συμμετάσχω στη σημερινή σύσκεψη, αφού που η αντιπαράθεση έχει πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά. Να κάτσουμε να σοβαρευτούμε, αυτά τα πράγματα θέλουν μελέτη και σχέδιο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ