2013-12-20 22:28:13
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τις κενές ώρες Γερμανικών στα σχολεία
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για τα κενά διδασκαλίας γερμανικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκε στις 20.12.2013 με πρωτοβουλία της Μαρίας Κανελλοπούλου, βουλευτή Αχαΐας, έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών γερμανικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρόλο που από το Σεπτέμβριο του 2013 με απόφαση του Υπουργού Παιδείας μετατάχθηκαν καθηγητές γερμανικής γλώσσας από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην Αχαΐα δε μετατάχθηκε ούτε ένας, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα 114 ώρες διδασκαλίας να παραμένουν κενές. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην Αχαΐα, αλλά σε πολλούς νομούς, ενώ σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, συνολικά πάνω από 1.500 τμήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν ακόμα χωρίς καθηγητή γερμανικών. Επιπλέον σε πολλά σχολεία καταγγέλλεται ότι ασκούνται πιέσεις για κάλυψη των ωρών με υπερωρίες και ότι δάσκαλοι άλλων ειδικοτήτων απασχολούν τους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος των γερμανικών.


Δε μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη. Είναι ακόμη μια ψηφίδα στο κάδρο της διάλυσης της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, τη δημιουργία οργανικών θέσεων όπου υπάρχουν ελλείψεις, ενώ αιτούνται από το Υπουργείο την κατάθεση των καταστάσεων με τις κενές ώρες διδασκαλίας γερμανικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά Νομό.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ