2013-12-28 23:59:21
Φωτογραφία για είξε μου πώς τρως, να σου πω από ποια χώρα είσαι
Θα μπορούσες να φανταστείς να πίνεις την σούπα σου από το μπολάκι, σε ένα επίσημο γεύμα, να δέχεσαι ένα ποτήρι βότκας ακόμη κι αν στην προσφέρουν στις 9 το πρωί και να ρεύεσαι για να πεις "ευχαριστώ"; 

Αν όλα αυτά σου φαίνονται από πρωτόγνωρα, έως και παράλογα, μάθε ότι σε ορισμένες χώρες, είναι απλά ένας κανόνας συμπεριφοράς ή μια συνήθεια την ώρα του φαγητού. 

Το savoir vivre των λαών διαφέρει τόσο, όσο και η κουζίνα τους. Στο επόμενο ταξίδι μας, θα είμαστε και φαγωμένοι και διαβασμένοι.

Εμείς οι αριστερόχειρες θα έχουμε ένα προβληματάκι με το φαγητό, αν ταξιδέψουμε προς Ινδία, Μέση Ανατολή αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής. Εκεί, όποιος χρησιμοποιεί το αριστερό του χέρι για να φάει θεωρείται από τους περισσότερους ακάθαρτος

Η ώρα των noodle soups, είναι σαν να λέμε η "ώρα του παιδιού" για τους Ιάπωνες. Ως καλεσμένος, θα πρέπει να δείξετε την ικανοποίησή σας προς την φιλοξενία του οικοδεσπότη ρουφώντας τη σούπα σας! Όσο δυνατότερα τόσο το καλύτερο Έτσι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να φάτε ρύζι ή σούπα, να θυμάστε να σηκώνετε το μπολ από το τραπέζι και προς το μέρος σας. Τα ξυλάκια θέλουν ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ. 


Ανάμεσα στις μπουκιές σας, τα ξυλάκια πρέπει να τοποθετούνται μαζί, ακριβώς μπροστά σας, παράλληλα με την άκρη του τραπεζιού και πουθενά αλλού. Αν φυσικά υπάρχει ειδική θήκη για να τα αποθέσετε, έχει καλώς. Το να τα βάλετε να σταθούν "όρθια" σε ένα μπολ με ρύζι είναι ακόμη χειρότερο.Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των κηδειών στην Ιαπωνία, το μπολάκι για το ρύζι των θανόντων τοποθετείται μπροστά στο φέρετρό τους με τα ξυλάκια κάθετα στο βουνό με το ρύζι.

Μην ακουμπάτε τα χέρια σας στα γόνατά σας την ώρα ενός ρώσικου δείπνου. Οι Ρώσοι θα το πάρουν κατάκαρδα. Επίσης, μην "νοθεύσετε" (καμία βότκα λεμόνι/πορτοκάλι) και μην αρνηθείτε ποτέ βότκα. Το να προσφέρει κανείς ποτό σε κάποιον είναι ένδειξη εμπιστοσύνης και φιλίας, οπότε καλό είναι να μην αρνηθείτε. Κι ας ελπίσουμε να μην σας πετύχουν στις 9 το πρωί.

περισσότερα
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ