2013-12-30 05:56:05
Φωτογραφία για Η Δημοκρατία σήμερα
Με την ανακοίνωσή μας αυτή πρώτα θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον τόπο αυτό.

Ακόμα θα θέλαμε να τονίσομε την ουσιαστική δράση του ΕΚΦΚ στη πρώτη δεκαετία ζωής του 2003 – 2013 που κάλυψε ουσιαστικούς τομείς της ποιότητας της ζωής όλων μας τόσο στη Κύπρο όσο και στη Ευρώπη.

Στα δέκα αυτά χρόνια προσπαθήσαμε ουσιαστικά να διαμορφώσουμε τον ΕΝΕΡΓΟ ΚΥΠΡΙΟ ΠΟΛΙΤΗ διότι πιστεύαμε ότι η καρδιά ( και από αυτήν ευτυχώς έχομε) ήταν αρκετή για να κάνομε ένα ακόμα βήμα εμπρός, προς την πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τα γεγονότα ( τα οικονομικά και πολιτικά μας χάλια ως κράτος ) όμως μας έχουν αποδείξει ότι η καρδιά από μόνη ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. Έχομε ανάγκη από ένα λαό ευαίσθητο και δυναμικό.

· Ευαίσθητο για να αισθάνεται πότε τον καταπιέζουν και να αντιλαμβάνεται από πού προέρχεται η καταπίεση αυτή.

· Και δυναμικό για να αντιδρά σε κάθε παραβίαση των Ανθρωπίνων του Δικαιωμάτων από οποιονδήποτε.


Η παταγώδης αποτυχία του πολιτειακού μας συστήματος ( η κομματική Δημοκρατία) σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει τους πολίτες, μας έχει δώσει τον λόγο για ένα αγώνα Πανευρωπαϊκό υπέρ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ( όπως το δικαίωμα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης) γεγονός που απαιτεί μια πολιτικοποιημένη ( όχι κομματικοποιημένη) ενεργητικότητα από μέρους όλων των Κυπρίων – Ευρωπαίων Πολιτών για μια Δημοκρατία συμμετοχική ή καλύτερα για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αυτό θα είναι το μανιφέστο μας για την επόμενη δεκαετία και ιδιαίτερα για τις ερχόμενες Ευρωβουλευτικές εκλογές, όπου ο κάθε ένας από μας θα πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα, συμφωνώντας ή διαφωνώντας με το Ευρωπαϊκό και Κυπριακό Πολιτικό Γίγνεσθαι, το οποίο απλά αναπαράγει τις αποφάσεις των μη δημοκρατικά εκλεγμένων ( διορισμένων) οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)

Η μάχη σήμερα δεν δίδεται μόνο στη Κύπρο αλλά Πανευρωπαϊκά, σε ένα επίπεδο ελεύθερης έκφρασης, ανταλλαγής θέσεων και απόψεων από Μη Κυβερνητικούς Ελεύθερους Φορείς που αγωνίζονται ώστε ο πολίτης της Ευρώπης όχι απλά να έχει φωνή αλλά και να ΕΙΣΑΚΟΥΕΤΑΙ ταυτοχρόνως από τα διάφορα σώματα λήψεις των αποφάσεων, τοπικά, εθνικά, και Ευρωπαϊκά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από το Δ.Σ. Του ΕΚΦΚ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΥΠΡΟΥ) Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ