2014-01-08 15:42:08
Φωτογραφία για «Κλείνουν» φαρμακεία σε ορεινό Πήλιο και νησιά;
Χωρίς καμία επιπλέον ενημέρωση, αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει το μέτρο, περιμένουν οι φαρμακοποιοί , την εφαρμογή της «απόσπασης» ενός επιπλέον ευρώ, από κάθε συνταγή των φορολογουμένων.

Το εν λόγω μέτρο, που, με υπουργική απόφαση επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2014, αναμένεται να ενεργοποιηθεί σήμερα, προκαλώντας νέους προβληματισμούς όμως ανάμεσα στους φαρμακοποιούς και τους ασφαλισμένους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Κώστας Ματσιόλης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, τα προγράμματα με τα οποία δουλεύουν οι φαρμακοποιοί, θα πρέπει να υποστούν νέες ρυθμίσεις, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις.

Μάλιστα, ο κος Ματσιώλης τόνισε, πως το υπουργείο έχει αφήσει πολλά «κενά» στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το μέτρο του επιπλέον 1 ευρώ ανά συνταγή.

«Θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις μας με τους πολίτες»


Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι, μέσω του εν λόγω μέτρου, αποζητά να χαλάσει τις σχέσεις που έχουν οι πολίτες με τους φαρμακοποιούς.

«Το επάγγελμα του φαρμακοποιού, από το πιο αγαπητό θα γίνει το πιο μισητό. Θέλουν να σπάσουν τη σχέση αλληλεγγύης και υποστήριξης που υπάρχει ανάμεσα στους ασφαλισμένους και τους φαρμακοποιούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κλείνουν» φαρμακεία σε ορεινό Πήλιο και νησιά;

Σύμφωνα με τον Κώστα Ματσιόλη, ο ΟΑΣΑ έχει προτείνει, ότι πρέπει μέχρι το τέλος του προσεχούς καλοκαιριού, να έχει «ξεσκαρτάρει» τα φαρμακεία της χώρας, αφήνοντας ανοικτά, μόνο τα μισά από τα υπάρχοντα!

«Ο νομός Μαγνησίας, έχει ορεινό όγκο και νησιωτική περιοχή. Εκεί δε θα στηριχθούν τα φαρμακεία με τα μέτρα που έρχονται. Τα φαρμακεία, απειλούνται με λουκέτα. Εάν τελικά κλείσουν τα μισά φαρμακεία της χώρας, όπως σχεδιάζεται, στη Μαγνησία, από 230 θα μείνουν 100», τόνισε ο κος Ματσιόλης.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ