2014-01-08 17:00:10
Φωτογραφία για Το όνειρο μιας άρρωστης γυναίκας βγαίνει αληθινό! [video]
Το φαινομενικά απατηλό όνειρο μίας άρρωστης γυναίκας πραγματοποίησε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο φωτογράφος Benjamin Von Wong. Με την πολύτιμη βοήθεια της hair stylist Malina Tang, της make-up artist Tamsen Rae και άλλων συνεργατών, o Benjamin “έγραψε” μία από τις πιο συγκινητικές σελίδες του 2013, αποδεικνύοντας ότι μία πράξη αγάπης, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η 54χρονη Nicole έστειλε ένα, μάλλον, ντροπαλό, αλλά πολύ γλυκό και ευθύ e-mail στην ατζέντη του φωτογράφου. Μέσα σε 11 γραμμές, η Nicole, μία άσημη συγγραφέας, εξηγούσε ότι είναι άρρωστη και “δεν πρόκειται να γίνει καλύτερα” και ότι θα ήθελε να φωτογραφηθεί από τον Von Wong, “όσο έχει, ακόμα, κάποιο βάρος πάνω της”.

“Δεν είχα γράψει ποτέ και σε κανέναν, ζητώντας χάρη. Ήμουν σίγουρη ότι είτε δεν θα έπαιρνα ποτέ απάντηση είτε θα απέρριπταν την πρότασή μου, ευγενικά”, εξηγεί η ίδια. Και όμως. Τα σταράτα λόγια της 54χρονης κέντρισαν το ενδιαφέρον του Van Wong, ο οποίος βάλθηκε να δώσει σάρκα και οστά στην επιθυμία της. Να της τραβήξει “μια φωτογραφία που να αντικατοπτρίζει ποια είναι πραγματικά”.


Χωρίς να χάσει χρόνο, της τηλεφώνησε ο ίδιος, προκαλώντας την έκπληξη και τον ενθουσιασμό της. Και την επόμενη μέρα, ο φωτογράφος και η Nicole απολάμβαναν παρέα μία κούπα καφέ. Ο Von Wong περιγράφει την 54χρονη συγγραφέα σαν ένα άτομο γεμάτο ζωή και ενέργεια, μία “ντροπαλή, παθιασμένη, ονειροπόλα, έξυπνη, φυσιολάτρη, μοναχική” κοκκινομάλλα Σκοτσέζα.

Στη συνάντησή τους, ο Von Wong εξήγησε ότι το πρόγραμμά του είναι βαρυφορτωμένο, αλλά, αν εκείνη το ήθελε πραγματικά, ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ακολούθησαν δύο εβδομάδες πυρετώδους προετοιμασίας, αφού η φωτογράφιση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι της 21 Σεπτεμβρίου, όπως το ήθελε η Nicole, το νέο του μοντέλο!

Το στενό χρονοδιάγραμμα, που ίσως και να επιβλήθηκε από την αρρώστια της Nicole, δεν πτόησε την ομάδα του φωτογράφου. Και μία κρύα μέρα του Σεπτέμβρη, κάτω από ένα δέντρο, στις όχθες μίας λίμνης, η ευχή της πραγματοποιήθηκε. Ντυμένη με ένα παραμυθένιο φόρεμα, ανάμεσα σε βιβλία και φανούς και με ένα κομμάτι πάπυρο στο χέρι, έδειχνε πιο όμορφη από ποτέ.

Αλλά δεν ήταν το φωτογραφικό αποτέλεσμα που μετρούσε. “Θα προσπαθήσω να ετοιμάσω τις φωτογραφίες το συντομότερο”, είπε στην Nicole o Benjamin, μετά το τέλος τις φωτογράφισης. Η απάντηση; “Δεν έχουν τόση σημασία πια. Δούλεψα μαζί σου, πέρασα μία τρελή μέρα έξω, είδα τη μαγεία γύρω μου. Και αυτό ήταν που ήθελα. Όχι μόνο τις φωτογραφίες, αλλά την εμπειρία …”.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να ζήσετε την συγκινητική ιστορία μέσα από τα μάτια και τα λόγια της ίδιας της Nicole. Τριάμισι λεπτά που μας θυμίζουν ότι, όταν κάνουμε κάτι που δίνει χαρά σε έναν άνθρωπο, ειδικότερα σε κάποιον που το έχει ανάγκη, τότε όλα μοιάζουν πιο όμορφα.

Ο Benjamin Von Wong ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σαν μηχανικός σε ορυχεία. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία για να ξεπεράσει έναν χωρισμό, καταλήγοντας να την ερωτευτεί.

Το 2012, εγκατέλειψε τη δουλειά του, για να κάνει τη νέα του αγάπη επάγγελμα. Από τότε, έχει γίνει γνωστός για το υπερρεαλιστικό του στυλ. Ο ίδιος λέει ότι αποστολή του είναι "να δημιουργεί και να εμπνέει". Για άλλη μια φορά, τα έχει καταφέρει.

news.pathfinder.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ