2014-01-08 17:25:07
Φωτογραφία για Επιχειρηματική αποστολή στην Πολωνία ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο τροφίμων και ποτών πραγματοποίησε ο ΟΠΕ
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της στήριξης των ελληνικών εξαγωγών σε αγορές-στόχους, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στην Πολωνία, το διάστημα από 15 έως 18 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, στην αποστολή συμμετείχαν 11 εξαγωγικές επιχειρήσεις, από τον κλάδο τροφίμων και ποτών, ο οποίος εμφανίζει μεγάλη δυναμική στην πολωνική αγορά, με κυριότερα εξαγώγιμα προϊόντα τα νωπά φρούτα και λαχανικά, τα παρασκευασμένα τρόφιμα, το ρύζι κ.ά.

Ο ΟΠΕ σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βαρσοβία και το Επιμελητήριο Βαρσοβίας κατάρτισαν εξειδικευμένο πρόγραμμα συνολικά 110 συναντήσεων για τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις με 25 ενδιαφερόμενες για συνεργασία πολωνικές επιχειρήσεις.

«Οι επαφές των συμμετεχόντων με την ανερχόμενη αγορά της Πολωνίας, σύμφωνα με την αξιολόγηση της επιχειρηματικής αποστολής, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, καθώς η χώρα αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τις ελληνικές εξαγωγές, λόγω μίας σειράς παραγόντων, όπως: α) το μέγεθος (39 εκ
. περίπου καταναλωτές) με μεγάλο ποσοστό νεαρού πληθυσμού, β) ο επιταχυνόμενος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, γ) η άνοδος του εισοδηματικού και βιοτικού επιπέδου και δ) ο εκσυγχρονισμός των υποδομών», τονίζει ο ΟΠΕ.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της αποστολής ο Οργανισμός συνεργάστηκε στενά με το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βαρσοβία και το Επιμελητήριο Βαρσοβίας, τα οποία παρείχαν τεχνογνωσία και σημαντική πληροφόρηση για την εν λόγω αγορά.
agrotypos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ