2014-01-09 21:43:15
Εν μέσω κρίσης το ΤΤ προσέλαβε δημοσιογράφο ως «σύμβουλο τέχνης» και αγόρασε ειδικό ψυγείο για κρασιά για το σπίτι του προέδρου του στην Κηφισιά.
Των Χρήστου Ιωάννου - Βασιλικής Σιούτη
O Κλέων Παπαδόπουλος.
Όταν ο Κλέων Παπαδόπουλος διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 έκανε το πρώτο τραπέζι σε δημοσιογράφους στο παλιό Χρηματιστήριο (οδό Πεσμαζόγλου). Τότε, δέχθηκε την ερώτηση «που εργαζόταν προηγουμένως;», αφού ήταν ένα πρόσωπο άγνωστο στους τραπεζικούς και οικονομικούς κύκλους.
Ο Κλέων Παπαδόπουλος απόφυγε ν’ απαντήσει. Ο δημοσιογράφος επέμεινε κι επανέλαβε την ερώτηση. Τελικώς έδωσε μία γενικόλογη απάντηση, αναφέροντας ότι έχει εργαστεί σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες χωρίς όμως να τις κατονομάσει.
Η αλήθεια ήταν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε εργαστεί σε τράπεζα του εξωτερικού (UBS) για μικρό χρονικό διάστημα πριν από πολλά χρόνια ενώ τελευταία έκανε τον διαχειριστή της προσωπικής του περιουσίας και ορισμένων φίλων του. Γι’ αυτό και ήταν άγνωστος στους κύκλους του χρηματοοικονομικού τομέα.
Φαίνεται όμως – από τα γεγονότα – ότι ο ίδιος είχε πολύ ισχυρούς φίλους, όπως τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την οικογένεια του Γ. Παπανδρέου, που είχε «επενδύσει» στην πράσινη ανάπτυξη με μοχλό και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ).
Η θητεία του Κλ. Παπαδόπουλου στο ΤΤ χαρακτηρίστηκε από δύο πράγματα: α) την κόντρα του με τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Σπύρο Παντελιά, ο οποίος παραιτήθηκε β) τις δραστηριότητες του ΤΤ με την οικογένεια του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου (ενοικίαση καταστημάτων ιδιοκτησίας της οικογένειας τη συζύγου, χορηγίες κλπ).
Σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για νέα ρουσφέτια του Κλέωνα Παπαδόπουλου στο ΤΤ , ο οποίος –σύμφωνα με ντοκουμέντα που προέρχονται από καταγγελίες εργαζομένων και πληροφορίες μέσα από το Ταμιευτήριο, χρέωνε ακόμα και προσωπικά του έξοδα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όλα αυτά έχουν και τον συμβολισμός τους όταν η υπόλοιπη κοινωνία ματώνει, το κράτος κόβει τη σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου και ο επικεφαλής του ΤΤ αγοράζει ειδικό ψυγείο των 1.500 ευρώ για να συντηρεί στη σωστή θερμοκρασία τα κρασιά του, και το χρεώνει στο ΤΤ.
Έχουν τεράστια σημασία στην παρούσα συγκυρία όλα αυτά, διότι δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται οι διοικητές των τραπεζών το δημόσιο χρήμα, δηλαδή το χρήμα των φορολογουμένων. Διότι και το ΤΤ λειτουργεί με τα χρήματα και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες καταγγελίες και τα ντοκουμέντα που έχουν διαρρεύσει από το Τ.Τ :
- Προσελήφθη προσωπικός νομικός σύμβουλος του προέδρου με μισθό 7.000ευρώ. Πρόκειται για τον δικηγόρο Βάιο Κ., γνωστό στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις του με πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος έχει διατελέσει και σε άλλες δημόσιες θέσεις , ενώ του έχει ανατεθεί και έργο από το ταμείο των αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Παράλληλα, του παραχωρήθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο πληρώνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του ΤΤ, η Τράπεζα διαθέτει μόνιμο Νομικό Σύμβουλο και καλά οργανωμένη Νομική Υπηρεσία που αποτελείται από άξιους και καταρτισμένους δικηγόρους. Και αναρωτιούνται άραγε, τι χρειαζόταν ο εν λόγω δικηγόρος και για ποιες υπηρεσίες αμειβόταν τόσο πλουσιοπάροχα; Αναρωτιούνται επίσης ποιες είναι οι γραπτές νομικές συμβουλές που έδωσε στη Διοίκηση;
- Προσελήφθη ο δημοσιογράφος Διονύσης Μ., ο οποίος είναι υπάλληλος της ΝΕΤ και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές. Ο μισθός του, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ήταν 1.500 ευρώ το μήνα, όσο για τις υπηρεσίες του, αυτές παραμένουν άγνωστες στους εργαζόμενους.
- Ο Κλ Παπαδόπουλος, προσέλαβε επίσης την κ. Ευτυχία Μ. ως Σύμβουλο Επικοινωνίας με αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα, αν και το διαφημιστικό πρόγραμμα της Τράπεζας έχει παγώσει λόγω κρίσης, αλλά επειδή το ΤΤ χρειαζόταν προφανώς και σύμβουλο τέχνης, προσέλαβε την κα Σταυρούλα Σ., δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη, με συστάσεις από ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά, οι γαλαντομίες της διοίκησης δεν σταματούν εδώ.
Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουν τον Αντρέα Ταμπραντζή ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια οικονομικός παράγοντας του Δημοσίου και ιδιαίτερα των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτό που δεν γνωρίζει, όμως πολύ κόσμος, είναι ότι ενώ αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τοποθετήθηκε από τον κ. Βενιζέλο, στη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αποζημιώθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο (βάσει της σύμβασής του;) με 15 μισθούς, που μεταφράζεται σε ποσό που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι του ΤΤ αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ν’αποχωρεί κάποιος οικειοθελώς από μια θέση που διορίστηκε με πολιτική εντολή και να προβιβάζεται σε άλλη θέση στο Δημόσιο Τομέα, ύστερα και πάλι από πολιτική εντολή, και να αποζημιώνεται για αυτή τη μετακίνησή του; Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ταμπραντζής παραμένει αμειβόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διορισμένο από τον κύριο μέτοχο, δηλαδή το κράτος, ενώ κατέχει θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που έχει ως κύριο μέλημα την αποκρατικοποίηση της περιουσίας του κράτους και των εισηγμένων εταιρειών όπου το κράτος έχει το management, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου!
- Αποζημίωση για οικιοθελή αποχώρηση έλαβε και ο Σπύρος Παντελιάς, ο οποίος είχε διοριστεί από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ταχ. Ταμιευτηρίου. Ο κ. Παντελιάς, ”εξαναγκάσθηκε οικιοθελώς” να αποχωρήσει, με αποζημίωση 15 μισθούς (δηλ. ένα ποσό πάνω από 100.000 Ευρώ)
- Υπάρχουν όμως καταγγελίες και για προσωπικά δώρα που έκανε ο Κλ.Παπαδόπουλος στον εαυτό του, αλλά τα χρέωνε στο ΤΤ, οι οποίες συνοδεύονται από τα αντίστοιχα ντοκουμέντα.
Επέλεξε την εταιρία FOURLIS TRADE AEBE και παράγγειλε έναν συντηρητή κρασιών με την κωδική ονομασία LIEBHERR WTes 1753 αξίας 1.500 Ευρώ. Το γραφείο του έδωσε εντολή στο Λογιστήριο να κατατεθεί το παραπάνω ποσό στην ΑΛΦΑ BANK, στο λογαριασμό 117/002320000116 που διαθέτει η εταιρεία FOURLIS. Το δωράκι… το παρέλαβε η σύζυγος του κ. Παπαδόπουλου, βάζοντας την υπογραφή της (Παπαδοπούλου Έφη), στο σπίτι τους στην Κηφισιά, στις 5/5/2010.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος, φοβούμενος για την ασφάλειά του, αγόρασε από την εταιρία Ε. ΤζΟΥΓΑΝΑΤΟΣ – Μ. ΓΕΩΡΓΑΣ Ο.Ε. σύστημα συναγερμού, κάτι που αποδεικνύεται και από το 602/24/2/2011 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που εξέδωσε η παραπάνω εταιρία. Τη δαπάνη αυτή, που φυσικά έγινε με χρήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αιτήθηκε, πιστοποίησε την αναγκαιότητα εκτέλεσής της και ενέκρινε ο κ. Γιώργος Κουτσαβίτης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προμηθειών και Περιουσίας που διόρισε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος βεβαιώνει την ”ποσοτική και ποιοτική εκτέλεση της τοποθέτησης Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας στην οικία του Προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου”. Το ποσό (μόνο για την εγκατάσταση) που πλήρωσε η Τράπεζα για την ”ασφάλεια του Προέδρου της” ανέρχεται στο ποσό των 4.920 Ευρώ.
Φαίνεται όμως ότι η εγκατάσταση του συναγερμού δεν έκανε τον κ. Παπαδόπουλο να νιώσει την ασφάλεια που αποζητούσε. Αναγκάστηκε, έτσι να προσλάβει και εταιρία security για να φυλάσσει την οικία του με χρήματα πάντοτε του Οργανισμού του οποίου ηγείται. Η εταιρεία αυτή μάλιστα, λέγεται ότι είναι η ίδια που κέρδισε φέτος το διαγωνισμό για τη φύλαξη των καταστημάτων των Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων.
Ο κατάλογος όμως (των παραστατικών που διέρρευσαν) συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι μιλούν για ένα μικρό μέρος μόνο των προσωπικών του εξόδων . Ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όντας λάτρης της ποδηλασίας, αγόρασε από την εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. μια σχάρα μάρκας THULE και έναν αντάπτορα για να το εγκαταστήσει σε αυτοκίνητο μάρκας BMW για να μεταφέρει τα ποδήλατά του αλλά όχι με το μισθό του. Για την αγορά και εγκατάσταση αυτών, η Υπηρεσία πλήρωσε 1.718 Ευρώ (Βλέπε Δελτίο Αποστολής και Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών που υπογράφει ο κ. Κωνσταντινίδης Απόστολος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου).
Τέλος, σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων «μέσω της εταιρίας παρεχόμενου προσωπικού, που μισθώνει η Τράπεζα για να καλύπτει τις ανάγκες της, προσέλαβε υπηρέτες και κηπουρούς δίνοντας, επιτέλους, και πάλι πίσω, στη λέξη κηπουρός, την κυριολεκτική της έννοια, μια και η συγκεκριμένη λέξη έχει κακοποιηθεί ουκ ολίγες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα».
Σε επικοινωνία μας με τον Κλ.Παπαδόπουλο, ισχυρίστηκε ότι οι πληροφορίες αυτές διαρρέουν από κάποιον εργαζόμενο στο Τ.Τ που τον εκβιάζει. Όταν ρωτήθηκε όμως, πιο συγκεκριμένα για κάποιες από τις παραπάνω προσλήψεις, παραδέχθηκε ότι αυτές έγιναν, ως συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως είχε το δικαίωμα να το κάνει. Για τον συντηρητή κρασιών είπε ότι αγοράστηκε μεν από τα Τ.Τ αλλά πήγε κατά λάθος στο σπίτι του στην Κηφισιά και υπεγράφη η παραλαβή από τη σύζυγό του και για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το σύστημα ασφάλειας στην προσωπική του οικεία, δήλωσε ότι το Δ.Σ ενέκρινε τη δαπάνη και ότι εάν είχε βάλει κουβούκλιο θα ήταν πιο ακριβό.
Βασιλική Σιούτη
communenews
Των Χρήστου Ιωάννου - Βασιλικής Σιούτη
O Κλέων Παπαδόπουλος.
Όταν ο Κλέων Παπαδόπουλος διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 έκανε το πρώτο τραπέζι σε δημοσιογράφους στο παλιό Χρηματιστήριο (οδό Πεσμαζόγλου). Τότε, δέχθηκε την ερώτηση «που εργαζόταν προηγουμένως;», αφού ήταν ένα πρόσωπο άγνωστο στους τραπεζικούς και οικονομικούς κύκλους.
Ο Κλέων Παπαδόπουλος απόφυγε ν’ απαντήσει. Ο δημοσιογράφος επέμεινε κι επανέλαβε την ερώτηση. Τελικώς έδωσε μία γενικόλογη απάντηση, αναφέροντας ότι έχει εργαστεί σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες χωρίς όμως να τις κατονομάσει.
Η αλήθεια ήταν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε εργαστεί σε τράπεζα του εξωτερικού (UBS) για μικρό χρονικό διάστημα πριν από πολλά χρόνια ενώ τελευταία έκανε τον διαχειριστή της προσωπικής του περιουσίας και ορισμένων φίλων του. Γι’ αυτό και ήταν άγνωστος στους κύκλους του χρηματοοικονομικού τομέα.
Φαίνεται όμως – από τα γεγονότα – ότι ο ίδιος είχε πολύ ισχυρούς φίλους, όπως τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την οικογένεια του Γ. Παπανδρέου, που είχε «επενδύσει» στην πράσινη ανάπτυξη με μοχλό και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ).
Η θητεία του Κλ. Παπαδόπουλου στο ΤΤ χαρακτηρίστηκε από δύο πράγματα: α) την κόντρα του με τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Σπύρο Παντελιά, ο οποίος παραιτήθηκε β) τις δραστηριότητες του ΤΤ με την οικογένεια του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου (ενοικίαση καταστημάτων ιδιοκτησίας της οικογένειας τη συζύγου, χορηγίες κλπ).
Σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για νέα ρουσφέτια του Κλέωνα Παπαδόπουλου στο ΤΤ , ο οποίος –σύμφωνα με ντοκουμέντα που προέρχονται από καταγγελίες εργαζομένων και πληροφορίες μέσα από το Ταμιευτήριο, χρέωνε ακόμα και προσωπικά του έξοδα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όλα αυτά έχουν και τον συμβολισμός τους όταν η υπόλοιπη κοινωνία ματώνει, το κράτος κόβει τη σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου και ο επικεφαλής του ΤΤ αγοράζει ειδικό ψυγείο των 1.500 ευρώ για να συντηρεί στη σωστή θερμοκρασία τα κρασιά του, και το χρεώνει στο ΤΤ.
Έχουν τεράστια σημασία στην παρούσα συγκυρία όλα αυτά, διότι δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται οι διοικητές των τραπεζών το δημόσιο χρήμα, δηλαδή το χρήμα των φορολογουμένων. Διότι και το ΤΤ λειτουργεί με τα χρήματα και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες καταγγελίες και τα ντοκουμέντα που έχουν διαρρεύσει από το Τ.Τ :
- Προσελήφθη προσωπικός νομικός σύμβουλος του προέδρου με μισθό 7.000ευρώ. Πρόκειται για τον δικηγόρο Βάιο Κ., γνωστό στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις του με πρωτοκλασσάτα στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος έχει διατελέσει και σε άλλες δημόσιες θέσεις , ενώ του έχει ανατεθεί και έργο από το ταμείο των αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Παράλληλα, του παραχωρήθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο πληρώνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του ΤΤ, η Τράπεζα διαθέτει μόνιμο Νομικό Σύμβουλο και καλά οργανωμένη Νομική Υπηρεσία που αποτελείται από άξιους και καταρτισμένους δικηγόρους. Και αναρωτιούνται άραγε, τι χρειαζόταν ο εν λόγω δικηγόρος και για ποιες υπηρεσίες αμειβόταν τόσο πλουσιοπάροχα; Αναρωτιούνται επίσης ποιες είναι οι γραπτές νομικές συμβουλές που έδωσε στη Διοίκηση;
- Προσελήφθη ο δημοσιογράφος Διονύσης Μ., ο οποίος είναι υπάλληλος της ΝΕΤ και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές. Ο μισθός του, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ήταν 1.500 ευρώ το μήνα, όσο για τις υπηρεσίες του, αυτές παραμένουν άγνωστες στους εργαζόμενους.
- Ο Κλ Παπαδόπουλος, προσέλαβε επίσης την κ. Ευτυχία Μ. ως Σύμβουλο Επικοινωνίας με αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα, αν και το διαφημιστικό πρόγραμμα της Τράπεζας έχει παγώσει λόγω κρίσης, αλλά επειδή το ΤΤ χρειαζόταν προφανώς και σύμβουλο τέχνης, προσέλαβε την κα Σταυρούλα Σ., δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη, με συστάσεις από ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά, οι γαλαντομίες της διοίκησης δεν σταματούν εδώ.
Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουν τον Αντρέα Ταμπραντζή ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια οικονομικός παράγοντας του Δημοσίου και ιδιαίτερα των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτό που δεν γνωρίζει, όμως πολύ κόσμος, είναι ότι ενώ αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τοποθετήθηκε από τον κ. Βενιζέλο, στη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αποζημιώθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο (βάσει της σύμβασής του;) με 15 μισθούς, που μεταφράζεται σε ποσό που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι του ΤΤ αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ν’αποχωρεί κάποιος οικειοθελώς από μια θέση που διορίστηκε με πολιτική εντολή και να προβιβάζεται σε άλλη θέση στο Δημόσιο Τομέα, ύστερα και πάλι από πολιτική εντολή, και να αποζημιώνεται για αυτή τη μετακίνησή του; Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ταμπραντζής παραμένει αμειβόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διορισμένο από τον κύριο μέτοχο, δηλαδή το κράτος, ενώ κατέχει θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που έχει ως κύριο μέλημα την αποκρατικοποίηση της περιουσίας του κράτους και των εισηγμένων εταιρειών όπου το κράτος έχει το management, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου!
- Αποζημίωση για οικιοθελή αποχώρηση έλαβε και ο Σπύρος Παντελιάς, ο οποίος είχε διοριστεί από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ταχ. Ταμιευτηρίου. Ο κ. Παντελιάς, ”εξαναγκάσθηκε οικιοθελώς” να αποχωρήσει, με αποζημίωση 15 μισθούς (δηλ. ένα ποσό πάνω από 100.000 Ευρώ)
- Υπάρχουν όμως καταγγελίες και για προσωπικά δώρα που έκανε ο Κλ.Παπαδόπουλος στον εαυτό του, αλλά τα χρέωνε στο ΤΤ, οι οποίες συνοδεύονται από τα αντίστοιχα ντοκουμέντα.
Επέλεξε την εταιρία FOURLIS TRADE AEBE και παράγγειλε έναν συντηρητή κρασιών με την κωδική ονομασία LIEBHERR WTes 1753 αξίας 1.500 Ευρώ. Το γραφείο του έδωσε εντολή στο Λογιστήριο να κατατεθεί το παραπάνω ποσό στην ΑΛΦΑ BANK, στο λογαριασμό 117/002320000116 που διαθέτει η εταιρεία FOURLIS. Το δωράκι… το παρέλαβε η σύζυγος του κ. Παπαδόπουλου, βάζοντας την υπογραφή της (Παπαδοπούλου Έφη), στο σπίτι τους στην Κηφισιά, στις 5/5/2010.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος, φοβούμενος για την ασφάλειά του, αγόρασε από την εταιρία Ε. ΤζΟΥΓΑΝΑΤΟΣ – Μ. ΓΕΩΡΓΑΣ Ο.Ε. σύστημα συναγερμού, κάτι που αποδεικνύεται και από το 602/24/2/2011 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που εξέδωσε η παραπάνω εταιρία. Τη δαπάνη αυτή, που φυσικά έγινε με χρήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αιτήθηκε, πιστοποίησε την αναγκαιότητα εκτέλεσής της και ενέκρινε ο κ. Γιώργος Κουτσαβίτης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προμηθειών και Περιουσίας που διόρισε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος βεβαιώνει την ”ποσοτική και ποιοτική εκτέλεση της τοποθέτησης Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας στην οικία του Προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου”. Το ποσό (μόνο για την εγκατάσταση) που πλήρωσε η Τράπεζα για την ”ασφάλεια του Προέδρου της” ανέρχεται στο ποσό των 4.920 Ευρώ.
Φαίνεται όμως ότι η εγκατάσταση του συναγερμού δεν έκανε τον κ. Παπαδόπουλο να νιώσει την ασφάλεια που αποζητούσε. Αναγκάστηκε, έτσι να προσλάβει και εταιρία security για να φυλάσσει την οικία του με χρήματα πάντοτε του Οργανισμού του οποίου ηγείται. Η εταιρεία αυτή μάλιστα, λέγεται ότι είναι η ίδια που κέρδισε φέτος το διαγωνισμό για τη φύλαξη των καταστημάτων των Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων.
Ο κατάλογος όμως (των παραστατικών που διέρρευσαν) συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι μιλούν για ένα μικρό μέρος μόνο των προσωπικών του εξόδων . Ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όντας λάτρης της ποδηλασίας, αγόρασε από την εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. μια σχάρα μάρκας THULE και έναν αντάπτορα για να το εγκαταστήσει σε αυτοκίνητο μάρκας BMW για να μεταφέρει τα ποδήλατά του αλλά όχι με το μισθό του. Για την αγορά και εγκατάσταση αυτών, η Υπηρεσία πλήρωσε 1.718 Ευρώ (Βλέπε Δελτίο Αποστολής και Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών που υπογράφει ο κ. Κωνσταντινίδης Απόστολος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου).
Τέλος, σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων «μέσω της εταιρίας παρεχόμενου προσωπικού, που μισθώνει η Τράπεζα για να καλύπτει τις ανάγκες της, προσέλαβε υπηρέτες και κηπουρούς δίνοντας, επιτέλους, και πάλι πίσω, στη λέξη κηπουρός, την κυριολεκτική της έννοια, μια και η συγκεκριμένη λέξη έχει κακοποιηθεί ουκ ολίγες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα».
Σε επικοινωνία μας με τον Κλ.Παπαδόπουλο, ισχυρίστηκε ότι οι πληροφορίες αυτές διαρρέουν από κάποιον εργαζόμενο στο Τ.Τ που τον εκβιάζει. Όταν ρωτήθηκε όμως, πιο συγκεκριμένα για κάποιες από τις παραπάνω προσλήψεις, παραδέχθηκε ότι αυτές έγιναν, ως συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως είχε το δικαίωμα να το κάνει. Για τον συντηρητή κρασιών είπε ότι αγοράστηκε μεν από τα Τ.Τ αλλά πήγε κατά λάθος στο σπίτι του στην Κηφισιά και υπεγράφη η παραλαβή από τη σύζυγό του και για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το σύστημα ασφάλειας στην προσωπική του οικεία, δήλωσε ότι το Δ.Σ ενέκρινε τη δαπάνη και ότι εάν είχε βάλει κουβούκλιο θα ήταν πιο ακριβό.
Βασιλική Σιούτη
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ