2014-01-23 15:34:04
Φωτογραφία για Αίγιο: Με κοινό υποψήφιο Δήμαρχο πάνε στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ!
Ο Δήμος Αιγιάλειας είναι τελικά το… πρώτο σημείο συνάντησης του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πρασίνων, με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Παρά τις σοβαρές διαφωνίες και – για πολλούς- την πολιτική και ψυχική απόσταση που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, τα δυο κόμματα αποφάσισαν να στηρίξουν κοινό υποψήφιο Δήμαρχο στην Αιγιάλεια, τον προερχόμενο από τον χώρο των Οικολόγων, περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Χθες το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή «Άλφαβητα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105.3, ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Σταυρόπουλος αποκάλυψε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι πράγματι ο κοινός υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στον Δήμο Αιγιάλειας.

Λίγο αργότερα, στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος επιβεβαίωσε την στήριξη των δυο κομματικών σχηματισμών (τριών, περιλαμβανομένων των Οικολόγων Πρασίνων) στο πρόσωπο του και άρα πλέον αποκτά τυπικό χαρακτήρα η επίσημη ανακοίνωση της στήριξης της υποψηφιότητας του.


Πάντως, όπως ειπώθηκε, η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στον Δήμο Αιγιάλειας δεν αποτελεί μέρος ή «πρελούδιο» μιας κεντρικής συμφωνίας, δεδομένων και των αντιδράσεων που καταγράφονται στο εσωτερικό και των δυο κομμάτων σε μια τέτοια προοπτική.

Ενδεχομένως, για την περίπτωση της Αιγιάλειας, να έπαιξε ρόλο ο βουλευτής Αχαϊας της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης ο οποίος, σε ανύποπτο χρόνο, είχε δηλώσει ότι «δεν μπορούμε ν' απευθυνόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ με εμμονές, εμπάθεια και ιδεοληψία, τη στιγμή που η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει συνεργαστεί σ' ένα μεσοβραχυπρόθεσμο πλαίσιο με τον -ας τον πούμε-, ιδεολογικοπολιτικό αντίπαλο της Αριστεράς…».

Πάντως, το μεσημέρι μιλώντας στην εκπομπή "Φόρα παρτίδα" των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή στον Αντέννα Πάτρας 105.3, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Αντύπα ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ή συμφωνία με την ΔΗΜΑΡ για την Αιγιάλεια και υπενθύμισε ότι η υποψηφιότητα Παπακωνσταντίνου προήλθε απο τις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ στο Αίγιο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έτοιμη η MV Agusta Dragster 800
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έτοιμη η MV Agusta Dragster 800
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ