2014-01-25 15:12:18
Φωτογραφία για Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Ενδιαφέρουσες εξελίξεις χωρίς πληθώρα υποψήφιων στις εκλογές
Από μέρα σε μέρα αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από τις δημοτικές εκλογές σε Ανδρίτσαινα – Κρέστενα, έναν Δήμο αρκετά μεγάλο και με σοβαρά προβλήματα κυρίως, ως προς τις ορεινές του περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, εντάσσονται ήδη διεργασίες και επαφές οι οποίες έχουν «πυκνώσει» το τελευταίο χρονικό διάστημα, αν και κάποιοι εκ των εμπλεκομένων, φαίνεται να τηρούν επίμονη στάση αναμονής κρατώντας ακόμη τα χαρτιά τους κλειστά.

Ουσιαστικά στον Δήμο γίνεται ένα ευρύτερο «παιχνίδι» τακτικισμών και μεθοδεύσεων που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα προσεκτικές και συγκρατημένες κινήσεις των επίδοξων υποψηφίων.

Δεν φαίνεται πάντως επί του παρόντος, να υπάρχει πληθώρα ενδιαφερομένων, όπως τουλάχιστον συμβαίνει με τους υπόλοιπους Δήμους της Ηλείας, γεγονός που φέρνει έναν προβληματισμό ενόψει της εκλογικής διαδικασίας Δεν επιχειρεί μετακίνηση...

Οι επόμενες κινήσεις του Δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, εκτιμάται ότι θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την προεκλογική εικόνα μέχρι και τον Μάιο. Και τούτο διότι, ο επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός παράγοντας του τόπου, μέχρι πρότινος, (ίσως και τώρα) βρισκόταν με το ένα πόδι στην Περιφέρεια και με το άλλο στον Δήμο.


Αν και ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία δήλωση, διατηρώντας «νεφελώδες» το τοπίο, αρκετοί πίστευαν ότι θα αποχωριστεί τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, μετακινούμενος στο κορυφαίο όργανο της Περιφέρειας, δηλ. το περιφερειακό συμβούλιο.

Πολλοί άλλωστε συνδύασαν μια τέτοια κίνηση με την ταυτόχρονη ενδεχόμενη αποχώρηση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής συνδυασμού για την Περιφέρεια. Τα νεότερα δεδομένα, δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και ότι ο κ. Μπαλιούκος θα θελήσει να παραμείνει για μία ακόμη θητεία στον δήμο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει το επόμενο διάστημα με στελέχη της παράταξής του, την ενότητα της οποίας θα προσπαθήσει να διαφυλάξει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο και να παραδώσει σε άλλο πρόσωπο την ηγεσία της προαναφερόμενης παράταξης. Σε αυτούς ίσως προστεθούν και πρώην συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο που είχαν δυσαρεστηθεί για λόγους μη αξιοποίησής τους στο παρελθόν και ενδεχομένως ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο στην περίπτωση που ο κ. Μπαλιούκος επιμείνει...

Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιοποίηση των προθέσεων του Δημάρχου, θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και θα «διευκολύνει» τη δρομολόγηση των οποιονδήποτε εξελίξεων με τις αποφάσεις που πλέον θα πρέπει να πάρουν και οι υπόλοιποι για τις εκλογές.

Αμηχανία στην αντιπολίτευση

Τα χαρτιά του πάντως δεν ανοίγει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Γιώργος Νικολακόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του κρατά στάση αναμονής, ενώ δύσκολα μιλά για το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητάς του στις προσεχείς εκλογές.

Ως γνωστόν ο κ. Νικολακόπουλος είχε τη στήριξη του κόμματος της Ν.Δ., αλλά αν αποφασίσει να εμπλακεί και πάλι, θα ήθελε να ηγηθεί αυτή τη φορά ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου.

Έτσι και αλλιώς, στον πολιτικό χώρο της Ν.Δ υπάρχει σήμερα αμηχανία για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αλλά και στα πρόσωπα που θα ήταν δυνατόν να υποδείξει.

Αρκετά εκ των στελεχών της, έχουν εκφράσει κατά καιρούς διαφορετικές απόψεις για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ορισμένα από αυτά βρίσκονται σε διεργασίες για να ενταχθούν σε άλλους συνδυασμούς!

Παράλληλα οι πρώτες διερευνητικές επαφές που έγιναν εδώ και αρκετό καιρό, έχουν αποτρέψει αρχικώς την ιδέα να κατέλθει κομματικό ψηφοδέλτιο στη συγκεκριμένη περιοχή έχοντας μεταξύ άλλων και τα... «κακά παραδείγματα» του παρελθόντος...

Σίγουρη κάθοδος!

Την ανανέωση και την «φρεσκάδα» που αναζητούν πολλοί κάτοικοι στον δήμο, φαίνεται ότι εκπροσωπεί η δραστήρια δικηγόρος Αθανασία Κουσκουρή!

Δεν είναι τυχαίο, ότι αποτελεί και την πρόταση Κίνησης Πολιτών που με αγάπη αλλά και ανησυχία για την τύχη του δήμου τους, παρακολουθούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τα κοινά του τόπου και κάνουν αθόρυβες αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων.

Η Αθανασία Κουσκουρή ανεξαρτήτως των υπολοίπων υποψηφιοτήτων ή των προθέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχει πάρει ήδη τις δικές της αποφάσεις για την οριστική κάθοδό της στις εκλογές.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα ηγηθεί ενός ευέλικτου με στοιχεία δυναμικότητας συνδυασμού, που θα πλαισιώνεται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη όπως και από πολλά νέα πρόσωπα με τα οποία βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις μαζί τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα δύο – τριών ημερών να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά της, δίνοντας στις πρώτες δηλώσεις της και το στίγμα της παράταξης που συγκροτείται.

Να σημειωθεί ότι η κα Κουσκουρή, γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του δήμου (έχει θητεύσει άλλωστε στο δημοτικό συμβούλιο) διατηρεί πολύ καλές ανθρώπινες σχέσεις με τους συμπατριώτες της και ξέρει να αφουγκράζεται με ικανοποιητικό τρόπο τα μηνύματα της κοινωνίας...

Ένας πρώην Δήμαρχος

Για την κάθοδό του στις εκλογές, φαίνεται να το σκέπτεται σοβαρά, κάνοντας τις πρώτες διεργασίες ο Χαράλαμπος Δέλγας, πρώην Δήμαρχος Αλιφείρας.

Επιθυμία του είναι να επανακάμψει στα κοινά, αλλά αναζητά στηρίγματα, ικανά, ώστε να συγκροτήσει αξιόπιστο συνδυασμό που θα του δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον Δήμο επί ίσοις όροις...

Ο κ. Δέλγας που κατάγεται από το Βρεστό, έχει εμπειρία σημαντική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά τα θέματα κυρίως των ορεινών περιοχών δείχνοντας την ανάλογη ευαισθησία.

Ερωτηματικό η Ανδρίτσαινα

Η περιοχή της Ανδρίτσαινας, θα έχει αναμφιβόλως ξεχωριστό ρόλο σε αυτές τις εκλογές και τα πρόσωπα τα οποία θα συμμετάσχουν αναμένεται να έχουν τη δική τους βαρύτητα. Όμως και εδώ, τουλάχιστον επισήμως δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο αφού όλα βρίσκονται σε επίπεδο διερεύνησης. Ενδιαφέρον ωστόσο έχει εκδηλωθεί κατά καιρούς από διάφορα πρόσωπα (παλιά στην αυτοδιοίκηση αλλά και καινούρια) μόνο όμως ως προς τη συμμετοχή τους σε κάποιον συνδυασμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι

Μέχρι τώρα, ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που σιγά – σιγά μπαίνει σε ουσιαστική φάση κινητικότητας για τις εκλογές, εκτιμώντας και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί με τις διάφορες τάσεις στην περιοχή με βάση την επιθυμία και των πολιτών.

Στο ΚΚΕ ο συνδυασμός που ετοιμάζεται θα είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό ανανεωμένος, ενώ στη θέση του επικεφαλής μετά από πολλά χρόνια ίσως να μην είναι ο κ. Κάγκουρας, αλλά κάποιο νέο πρόσωπο που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του...

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ