2014-02-06 08:29:05
Φωτογραφία για Ηλεία: Κίνδυνος με ετοιμόρροπο στην Κεραμιδιά του Δήμου Ήλιδας
«Στο περίμενε» βρίσκονται τα τελευταία τρία χρόνια το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κεραμιδιάς του δήμου Ήλιδας και οι κάτοικοι του χωριού, προκειμένου να κατεδαφιστεί ένα ετοιμόρροπο κτίριο.

Πρόκειται για διώροφη κατοικία που βρίσκεται στο δρόμο προς Άγιο Ηλία, η οποία δεν κατοικείται από την δεκαετία του 1970, αφού είχε απαλλοτριωθεί από το Δημόσιο για την κατασκευή του φράγματος Πηνειού,.

Αν και έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί από τότε, αφού οι ιδιοκτήτες του αποζημιώθηκαν και το εγκατέλειψαν, για άγνωστους λόγους δεν κατεδαφίστηκε τότε και παρέμεινε στη θέση του σαν ένα φάντασμα από το παρελθόν, ατενίζοντας προς το φράγμα, άκρως επικίνδυνο ωστόσο, αφού σε περίπτωση κατάρρευσης θα καταπλακώσει παρακείμενη κατοικία.

Δημόσιος κίνδυνος

Μέχρι το σεισμό του 2008, το σπίτι ήταν σε καλή κατάσταση, ωστόσο καταπονήθηκε ιδιαίτερα, έγιναν πολλές ρωγμές, μπαλκόνια έπεσαν και εν ολίγοις είναι ένα σπίτι προς κατεδάφιση, το οποίο καταπονείται από τους σεισμούς και την κακοκαιρία.


Όπως εξηγεί στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Νίκος Χρυσανθόπουλος, το σπίτι εγκυμονεί κινδύνους για τις ζωές των κατοίκων, αφού ήδη πέφτει τμηματικά, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκουν καταφύγιο τρωκτικά και ερπετά και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Εκτός του ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταπλακώσει την διπλανή κατοικία, όπου υπάρχουν και παιδιά, κατά καιρούς εκεί βρίσκουν καταφύγιο διάφοροι διερχόμενοι άστεγοι και σε περίπτωση κατάρρευσης θα θρηνήσουμε θύματα.

«Πριν τρία χρόνια έκανα αίτηση στην Πολεοδομία Αμαλιάδας για να προχωρήσει η κατεδάφιση του οικήματος. Από πληροφορίες που έχω, η Πολεοδομία της Αμαλιάδας εισηγήθηκε θετικά και απέστειλε το σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα. Κινδυνεύει η διπλανή κατοικία, κινδυνεύουν διερχόμενοι και παιδιά που μπορεί να παίζουν στο δρόμο, κινδυνεύουν αλλοδαποί που κατά καιρούς βρίσκουν εκεί καταφύγιο και αναγκαζόμαστε να τους διώξουμε για να μην πέσει και τους πλακώσει. Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα» ανέφερε ο κ. Χρυσανθόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Θεόδωρος Κολέτσης που διαμένει με την οικογένειά του στο διπλανό σπίτι, υπάρχει μεγάλη ανησυχία γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει επάνω στο σπίτι του και στα παιδιά του, επεσήμανε ότι μαζεύονται φίδια και ποντίκια τους θερινούς μήνες και ζήτησε να μεριμνήσουν άμεσα οι αρμόδιοι.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ