2014-02-06 08:52:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Είκοσι προσωπικότητες από 14 χώρες σε κλειστό φόρουμ για την Ευρωπαική Εκπαίδευση
Στο επίκεντρο του της ευρωπαίκής πολιτικής στα προγράμματα "δια βίου μάθησης" είναι η Πάτρα από 5 έως 8 Φεβρουαρίου. Στο διάστημα αυτό με ευθύνη του πατρινού φορέα "ΚΕΚ Δάφνη", θα βρίσκονται στην Αχακή πρωτεύουσα 20 ηγετικά στελέχη φορέων εκπαίδευσης Ενηλίκων από 14 χώρες.

Στις κλειστές συναντήσεις που θα γίνουν, θα καταγραφούν τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στην Ευρώπη κατά την περίοδο 2012-2014, ενώ θα επανακαθοριστεί και η στρατηγική για τη συνέχεια. Σήμερα στην Ευρώπη έχει γιγαντωθεί η ανάγκη για παράπλευρη εκπαίδευση ενηλίκων.

Στόχος οι πολίτες να μπορούν δίπλα από την κλασική εκπαίδευση των Λυκείων και των Πανεπιστημίων, να βελτιώνουν διαρκώς τις γνώσεις τους και να προσθέτουν εφόδια στην ζωή τους.

Έτσι θα μπορούν να διεκδικούν καλύτερες θέσεις εργασίας, να προσανατολίζονται παρά την ηλικία τους σε αγαπημένες επαγγελματικές ή άλλες δραστηριότητες κ.λπ. Στην "Εκπαίδευση για όλους" δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην προσέγγιση ευάλωτων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων, που γίνεται με σεβασμό στις αξίες και τις πεποιθήσεις τους και στο δικό τους περιβάλλον.


Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπακή Ένωση χρηματοδοτεί δυναμικά την "Εκπαίδευση για όλους", καταγράφει το μέγεθος της ανάγκης για περαιτέρω μάθηση ενώ διαμορφώνει από κοινού με φορείς την σχετική πολιτική.

Να σημειωθεί ότι στο "Εκπαίδευση για όλους", παρέχονται έγκυρα πιστοποιητικά σπουδών, υπάρχει ειδική μέριμνα για τους κοινωνικά αδύναμους, ενώ η εν λόγω Εκπαίδευση περιλαμβάνει τα πάντα ακόμα και χειρωνακτικές δράσεις και πως μπορούν να γίνουν καλύτερα. Το κλειστό φόρουμ της Πάτρας είναι μια επιτυχία του ΚΕΚ Δάφνη που μπόρεσε να το φέρει στην πόλη μας.

Η επόμενη συναντήση θα γίνει στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο. Οι προσκεκλημένοι θα επισκεφτούν το Ελαιοχώρι για να έχουν μια επαφή με τους Ρομά, αλλά και το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γ. Παναγιωτάκης θα τους καλωσορίσει και αναμένεται στον σύντομο χαιρετισμό του να αναφερθεί στον ρόλο που θα μπορούσαν να έχουν τα Πανεπιστήμια στην "δια βίου μάθηση". Η συνάντηση στην Πάτρα γίνεται σε μια εποχή φοβερής κινητικότητας στην Εκπαίδευση όπου αναμένονται τεράστιες αλλαγές σε όλη την διάρθωσή της.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ