2014-02-11 13:21:52
Φωτογραφία για Φλώρινα: Εκεί όπου ο εμφύλιος δεν τελείωσε ποτέ... Άποψη αναγνώστριας
Για άλλη μία φορά γιορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας η επέτειος της "Μάχης της Φλώρινας".

Όχι, δεν είναι μάχη εναντίον των Τούρκων για την απελευθέρωση της πόλης, ούτε μάχη κατά των Ιταλών ή των Γερμανών. Η μάχη έγινε το 1949. Μαύρα χρόνια. Χρόνια πολέμου. ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Την Κυριακή λοιπόν 9/2/14 έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για να τιμηθούν αυτοί που "έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, ηρωικώς μαχόμενοι εναντίον των αναρχοκομμουνιστών". Παρουσία μάλιστα του ανώτατου εκκλησιαστικού άρχοντα της πόλης Μητροπολίτη Θεόκλητου. Κάποτε, ως περίπου και τα μέσα της δεκαετίας του '80 γινόταν και παρέλαση!

Εδώ και πολλά χρόνια επίσης, μέλη της Χρυσής Αυγής κάθε Αύγουστο έρχονται στην ευρύτερη περιοχή (στον Γράμμο για την ακρίβεια) και γιορτάζουν την νίκη της Ελλάδας απέναντι στους "αναρχοκομμουνιστές".

Παράλληλα η Κ.Ε του Κ.Κ.Ε έχει αγοράσει το οικόπεδο όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος των νεκρών από μεριάς ΔΣΕ στην μάχη της Φλώρινας. Και εδώ τα ίδια εκδηλώσεις, στεφάνια, μίσος. Ένα μίσος που ακόμη καίει στις ψυχές και των 2 πλευρών και δυστυχώς μεταφέρεται και στις νέες γενιές.


Κάποιοι λοιπόν δεν θέλουν ήρεμα τα πνεύματα, κάποιοι δεν θέλουν να συμφιλιωθούν, ξύνουν πληγές, επικίνδυνες πληγές και διοργανώνουν γιορτές μίσους, 55 χρόνια μετά την μεγαλύτερη συμφορά που συνέβη στην χώρα μας: Αδερφός να σκοτώνει αδερφό.

Αυτά συμβαίνουν αγαπητοί φίλοι στην μικρή αυτή πόλη στην άκρη της Ελλάδας, στην πόλη που ο εμφύλιος "μαίνεται" ακόμη, όχι με όπλα αλλά με "εκδηλώσεις μνήμης". Όχι με όπλα, αλλά στις ψυχές και τα μυαλά πολλών.

*Οι εκδηλώσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στην Φλώρινα 9/2/2014

*Φεβρουάριος 2013: Εκδήλωση του Κ.Κ.Ε για τους πεσόντες του ΔΣΕ στην Φλώρινα

*Αύγουστος 2012: Η Χ.Α στον Γράμμο

Μία κάτοικος της Φλώρινας - Αναγνώστρια Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ