2014-02-14 16:48:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξεκίνησε η έκθεση με τις καρναβαλικές στολές των πληρωμάτων - Δείτε φωτο
Ιδιαίτερα ζεστός, λειτουργικός και προσαρμοσμένος στην απαραίτητη καρναβαλική ατμόσφαιρα αποδείχθηκε ο χώρος που στεγαζόταν το πρώην «Παναχαϊκό» στο συγκρότημα της Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων, στην πρώτη δοκιμή του στην έναρξη της παρουσίασης των στολών των πληρωμάτων του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού.

Ντυμένο στα γιορτινά του με καρναβαλικά χρώματα το πρώην «Παναχαϊκό», στο ισόγειο της Βέσο Μάρε, υποδέχτηκε το κοινό υπό τους ρυθμούς καρναβαλικής μουσικής.

Η περιήγηση στο χώρο έδωσε στον κόσμο μια ικανή πρόγευση όσων θα δούμε στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Κοινωφελούς Οργανισμού «Πατρινό Καρναβάλι» του Δήμου, στολές εμπνευσμένες με οδηγό τη σάτιρα, το κέφι, το μυστήριο, τη δημιουργική διάθεση, τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό, την ευρηματικότητα, την ανατροπή, την πρωτοτυπία, καλούν όλους τους καρναβαλιστές να επιλέξουν τη φετινή τους αμφίεση και να νιώσουν το μεγαλείο και τη γοητεία της μεγάλης γιορτής της Πάτρας δραπετεύοντας από τα καθημερινά προβλήματα.


Η φαντασία των πληρωμάτων άντλησε από μια ευρεία θεματολογία που αφορά την κρίση και τα παρελκόμενα (μνημόνια, πλεονάσματα κλπ), την καθημερινότητα, την επικαιρότητα, την πατρινή καρναβαλική πραγματικότητα και έμπνευση και ότι απρόοπτο μπορεί να αγγίξει ανθρώπινος νους. Με κέφι, χιούμορ και σατιρική διάθεση το διεισδυτικό και φρέσκο καρναβαλικό δαιμόνιο έλαβε πολλαπλές μεταμορφώσεις. Σε μεγάλη κλίμακα οι στολές που εκθέτονται χαρακτηρίστηκαν από πολυχρωμία και αναβαθμισμένη αισθητική.

Στα εγκαίνια της έκθεσης των στολών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12/2/2014 το βράδυ, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Κωνσταντίνος Τρίγγος καλωσόρισε τους επισκέπτες της έκθεσης χαιρετίζοντας και ευχήθηκε Καλό Καρναβάλι χωρίς αλκοόλ.

Το δικό της χρώμα ταιριαστό και άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού έδωσε η Μπάντα του Δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα, που παιάνιζε πασίγνωστους αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια.

Πρέπει να τονιστεί ότι τις επόμενες μέρες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν φωτογραφίες των στολών των πληρωμάτων που εκθέτονται στο πρώην «Παναχαϊκό» στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr

Η έκθεση των στολών θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Ώρες λειτουργίας: Σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-22.00 και καθημερινές 18.00-22.00.

Τα πληρώματα πρέπει να παραλαμβάνουν τις στολές τους την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου απογευματινές ώρες.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ