2014-02-16 11:15:28
Φωτογραφία για Ντοματο-πιπερόψωμο - Θα σας ξετρελάνει η γεύση του
«Είναι ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα φαγητά σας ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως μεσημεριανό σνακ μαζί με αλλαντικά και τυριά. Δοκιμάστε το!»

Φλωρεντία Ζάκου, Λευκωσία Κύπρος

 

ΥΛΙΚΑ

- 1 κιλό αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- 4 ώριμες ντομάτες

- 1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένες)

- 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένες)

- 3 αυγά

- 1 κούπα κίτρινο τυρί (τριμμένο)

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- ½ κούπα ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

- Λίγος δυόσμος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες καρέ σε λεκάνη τις λιώνουμε λίγο στο χέρι μας, προσθέτοντας κατόπιν τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ρίχνουμε έπειτα ένα-ένα τα αυγά, το τυρί, καλά τριμμένο, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά, ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή (λίγο πιο σφιχτή από χυλό).


 

2. Λαδώνουμε σχολαστικά ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη μας προσέχοντας ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο λάδι και αφήνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί για 30 λεπτά ώστε να ξεκουραστεί.

 

3. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, ψήνουμε το ντοματοπιπερόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το εξωτερικό του. Πριν το αποσύρουμε, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο εσωτερικό του ψωμιού. Όταν αυτό βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Μόλις το βγάλουμε το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για περίπου 15 λεπτά ούτως ώστε να μαλακώσει.

 

Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά

Μερίδες: 12+ κομμάτια

 

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ