2014-03-20 21:15:05
Φωτογραφία για Το πλοίο ασφαλείας πλέον και με εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας στο επικείμενο σχέδιο νόμου για τα τουριστικά πλοία
Με εισήγησή του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, εισηγήθηκε στο άρθρο 25 του σ/ν την θεσμοθέτηση του πλοίου «ασφαλείας» για την διασφάλιση της ελάχιστης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, στην περίπτωση σοβαρής διαταραχής της συγκοινωνίας.  Ο κ. Λ. Αυγενάκης στο παρελθόν είχε επισημάνει με τον πλέον έντονο τρόπο την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης του «πλοίου ασφαλείας» ενώ στην τοποθέτησή του εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον Υπουργό κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.

Όπως επεσήμανε «το πλοίο ασφαλείας είναι ένα αίτημα όχι των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα. Eίναι αίτημα όλων των νησιωτών, είναι αίτημα όλων των παραγωγών, κτηνοτρόφων, όλων των ανθρώπων που ζουν στα νησιά και έχουν καθημερινά την αγωνία, αν τελικά προκύψει το παραμικρό πρόβλημα, αν θα φτάσει το φορτίο με τα φάρμακα, με τα προϊόντα, με τα καύσιμα και μια σειρά άλλα τέτοια ζητήματα. Εσείς, κύριε Υπουργέ, το λύνετε το θέμα και χαίρομαι πάρα πολύ. Σας δίνω συγχαρητήρια, διότι εισακούστηκαν τα αιτήματα δεκάδων φορέων των νησιών όλης της χώρας.»


Επιπλέον, υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, ότι «με αυτή την κίνηση, καταρχήν, βοηθάτε να πέσουν οι μάσκες, ποιοι είναι με το χωροφύλακα και ποιοι με τον αστυφύλακα. Ποιοι πραγματικά αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας, ποιοι πραγματικά έχουν ζήσει στο πετσί τους και έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό και πόσο τραγικό είναι για την ακρίβεια να βρίσκονται εγκλωβισμένα προϊόντα. Για παράδειγμα θα αναφερθώ στο λιμάνι του Ηρακλείου, των Θερμοκηπιάδων, στην περίοδο που η παραγωγή βρίσκεται στο ζενίθ με προϊόντα που για κάθε μέρα που χάνεται αυτομάτως σημαίνει και οικονομική ζημία. Κάποιοι εις το όνομα ενός δημοκρατικότατου δικαιώματος, βεβαίως, της απεργίας να εγκλωβίζουν αυτά τα προϊόντα και να γίνονται όλα αυτά τα έκτροπα και όλα αυτά που έχουμε δει στις τηλεοράσεις κατά καιρούς.

«Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο χαίρομαι που αυτή η ιστορία με το «πλοίο ασφαλείας» παίρνει σάρκα και οστά και βλέπω να συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 25 που αφορά τη ρύθμιση για τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας σε τέτοιες περιόδους. Εισπράττουμε την αγωνία των πολιτών, των παραγωγών, των ανθρώπων που οικονομικά δεν είναι ισχυροί, δεν είναι τραστ, δεν είναι δίκτυα, δεν είναι όμιλοι, είναι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, είναι παραγωγοί τυροκομικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, είναι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων. Είναι άνθρωποι που παίζεται η ζωή τους, διότι θα παραλάβουν ή δεν θα παραλάβουν τα φάρμακα ή τα όποια αναλώσιμα για να κάνουν τη θεραπεία τους.»

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι αυτό το άρθρο είναι εξαιρετικά κομβικό, είναι κύριο και για αυτό σας συγχαίρω για άλλη μια φορά. Ελπίζω κάποιοι εκ των συναδέλφων που βρίσκονται σήμερα στην Αίθουσα αυτή και μεθαύριο στην Ολομέλεια να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους..»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης δεν άφησε ασχολίαστη την «ατολμία του απελθόντα Υπουργού, ο οποίος τελικά απέσυρε την διάταξη».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ