2014-03-20 23:50:05
Φωτογραφία για Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐα: «Άνθρακας ο θησαυρός της οικονομικής ενίσχυσης των ένστολων»
«Για ανακολουθία λόγων και πράξεων» κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας ,με αφορμή την  λήψη της οικονομικής ενίσχυσης των ένστολων, που  αφορά σε μικρή μερίδα αυτών καθώς το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει πως το «μοίρασμα» του πλεονάσματος που εξαγγέλθηκε προ ημερών από τον Αντώνη Σαμαρά, θα διανεμηθεί στους «αδύναμους» βάσει οικονομικών και οικογενειακών κριτηρίων.

«Άνθρακας ο θησαυρός», δήλωσε μιλώντας στο patratora.gr, o Γραμματέας της Ένωσης Χάρης Τσίτσικας για να προσθέσει πως «όταν έλεγε ο Πρωθυπουργός ότι θα ενισχύσει τους ένστολους, αναγνωρίζοντας το οικονομικό πλήγμα του κλάδου, κανείς δεν πίστευε ότι σήμερα θα αποκλειόταν η πλειοψηφία των αστυνομικών».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, από πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τη σύγχυση που προκάλεσε η δήλωση Σαμαρά για τη διανομή του πλεονάσματος στους ένστολους, επισημαίνεται πως οι  ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης ανέρχονται σε 64.065 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 26.525 είναι αστυνομικοί.


Επιπλέον διευκρινίζεται πως, ως όριο καθορίζονται τα 1.500 ευρώ στις ακαθάριστες τακτικές αποδοχές, χωρίς νυχτερινά και πενθήμερα. Το επίδομα θα δοθεί,  με βάσει το μηνιαίο εισόδημα που είχαν τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η καταβολή του θα γίνει στις 9 Μαΐου του 2014.

¨Τα 1500 ευρώ μικτά, θα λάβουν άγαμοι αστυνομικοί που υπηρετούν εννέα χρόνια στο Σώμα. Η Ένωση δηλώνει απογοητευμένη από αυτή την εξέλιξη. Υπάρχει ανακολουθία λόγων και πράξεων. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή η πολιτική ηγεσία να καταλάβει το λάθος και να διευρύνει το φάσμα των δικαιούχων», επεσήμανε ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Εκτός από τους Αστυνομικούς, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα έχουν να λαμβάνουν από το πλεόνασμα!
patratora.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ